Win7 De Port Açamıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Müritlter, mürideler

İhtiyaçatan dolayı emule fincan modu kurdum, ve router üzerinden port açtım fakat ilgili tcp  ve udp portalrına bir türlü erişemedim

xp üzerine kurduğumda ise  port açmadığım halde UPnP bağlantısıyla portlara sorunsuz erişebiliyorum 

win7 üzerinde neler yapmak alzım..

tüm güvenlik duvarlarını kapadığım halde sorun evem ediyor.. 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Win7de ayarları doğru düzgün yapınca UPnP kullanmaya hiç gerek kalmadan ne istersen yapabilmen gerekiyor.. Routerdan portları açtın mı? enable dedikten sonra hata mı verdi ki? Default 192.168.0.x için forward mı ayarlamadın acaba? Sunucudan port açmayı denedin mi? Sorunun tam olarak ne olduğunu daha ayrıntılı anlatsan..

sigara değil, balık olan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

win7 makina için sabit IP aldım ve router üzerinde o IP ye gönderdim.. router üzerinde bir sorun olduğunu düşünmüyorum açıkçası.. win7 de bir nane var giib geliyor bana

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

portun win 7 ile xp ile alakası yokki modem açarsın portu sabit bir ipye yönlendirirsin 

http://portforward.com/ bu site sana yardımcı olur

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

hacım routerden açtığım portu güvenlik duvarı tıkıyor..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

ltcelik bunu yazdı:
    -----------------------------

hacım routerden açtığım portu güvenlik duvarı tıkıyor..

forwardı düzgün yapıyor musun? nerelere yaptın bi yazsan ya..

sigara değil, balık olan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

win7 makinama sabit IP aldım..

tplink  rutırın ayarsayfasına girdim

şu port UDP , şu IP

şu port TCP, şu IP didim

kaydet, rebuut yap didim..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ltcelik bunu yazdı:

win7 makinama sabit IP aldım..

tplink  rutırın ayarsayfasına girdim

şu port UDP , şu IP

şu port TCP, şu IP didim

kaydet, rebuut yap didim..

udp tcp aynı anda yok mu yani UDP/TCP gibisinden ayrıca hangi portu açıyorsun sen 21 yada 80 felan değil di mi ?

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

hocam uzun uzun anlatmak istemiyorum bu işini görecektir.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

yok.. normalde 4662 tcp 4672 udp kullanır fakat şart da değil... özel portlar haricinde yapabiliyorsun yani..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Gğvenlik duvarını kısmını aç

Sağ kısımda ''Gelişmiş Ayarlar'' ı tıkla

karşına gelen pencerede sağ kısımda (Inbound - Gelen Kurallar)Sekmesini tıkla

aynı bulunduğun kısımda Sol tarafta ''Teni Kural Oluştur '' (New Rules) Yazan kısma tıklarsan .

karşına gelen sekmeden sonra anlarsın artık. Manuel olarak port açmak yönlendirmek herhangi bir programın erişmesine izin vermek kısımları burada mevcut.

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
Toplam Hit: 1938 Toplam Mesaj: 12