Win7 De Port Açamıyorum
-
Müritlter, mürideler
İhtiyaçatan dolayı emule fincan modu kurdum, ve router üzerinden port açtım fakat ilgili tcp ve udp portalrına bir türlü erişemedim
xp üzerine kurduğumda ise port açmadığım halde UPnP bağlantısıyla portlara sorunsuz erişebiliyorum
win7 üzerinde neler yapmak alzım..
tüm güvenlik duvarlarını kapadığım halde sorun evem ediyor..
-
Win7de ayarları doğru düzgün yapınca UPnP kullanmaya hiç gerek kalmadan ne istersen yapabilmen gerekiyor.. Routerdan portları açtın mı? enable dedikten sonra hata mı verdi ki? Default 192.168.0.x için forward mı ayarlamadın acaba? Sunucudan port açmayı denedin mi? Sorunun tam olarak ne olduğunu daha ayrıntılı anlatsan..
-
win7 makina için sabit IP aldım ve router üzerinde o IP ye gönderdim.. router üzerinde bir sorun olduğunu düşünmüyorum açıkçası.. win7 de bir nane var giib geliyor bana
-
portun win 7 ile xp ile alakası yokki modem açarsın portu sabit bir ipye yönlendirirsin
http://portforward.com/ bu site sana yardımcı olur
-
hacım routerden açtığım portu güvenlik duvarı tıkıyor..
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------hacım routerden açtığım portu güvenlik duvarı tıkıyor..
-----------------------------forwardı düzgün yapıyor musun? nerelere yaptın bi yazsan ya..
-
win7 makinama sabit IP aldım..
tplink rutırın ayarsayfasına girdim
şu port UDP , şu IP
şu port TCP, şu IP didim
kaydet, rebuut yap didim..
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------win7 makinama sabit IP aldım..
tplink rutırın ayarsayfasına girdim
şu port UDP , şu IP
şu port TCP, şu IP didim
kaydet, rebuut yap didim..
-----------------------------udp tcp aynı anda yok mu yani UDP/TCP gibisinden ayrıca hangi portu açıyorsun sen 21 yada 80 felan değil di mi ?
-
hocam uzun uzun anlatmak istemiyorum bu işini görecektir.
-
yok.. normalde 4662 tcp 4672 udp kullanır fakat şart da değil... özel portlar haricinde yapabiliyorsun yani..
-
Gğvenlik duvarını kısmını aç
Sağ kısımda ''Gelişmiş Ayarlar'' ı tıkla
karşına gelen pencerede sağ kısımda (Inbound - Gelen Kurallar)Sekmesini tıkla
aynı bulunduğun kısımda Sol tarafta ''Teni Kural Oluştur '' (New Rules) Yazan kısma tıklarsan .
karşına gelen sekmeden sonra anlarsın artık. Manuel olarak port açmak yönlendirmek herhangi bir programın erişmesine izin vermek kısımları burada mevcut.