Win7 Mavi Ekran Hatasi | Bu Hata Nedir? Neden Kaynaklanir? Nasil Halledilir?
-

bilgisayarı kapatmaya çalışınca aldığım hata bu. bilgisayar azim ve kararlılıkla kapanmamaya devam ediyor. win 7 kullanıyorum uyumsuz program mevcut değil bilgisayarımda advantecd systemcare ile de tarama yapıyorum. sorunu nasıl çözebilirim bilen biri var mı ?
-
Sorunun kaynağı donanımsal veya yazılımsal olabilir bu hatada, öncelikle yapman gereken sağlam bir windows cd si ile format atmak. Format attıktan sonra driverleri programları yükle kullan eğer hala almaya devam edersen büyük ihtimalle donanımsal bir sorun yaşıyorsundur ve büyük ihtimalle sorun ram'dedir.
-
büyük olasılıkla sorun ramdan kaynaklanıyor boşuna bilgisayarda virus arama donanımsal sorun bu ramın slotunu degiştir veya ramı
-
Ercab bunu yazdı:
-----------------------------
Sorunun kaynağı donanımsal veya yazılımsal olabilir bu hatada, öncelikle yapman gereken sağlam bir windows cd si ile format atmak. Format attıktan sonra driverleri programları yükle kullan eğer hala almaya devam edersen büyük ihtimalle donanımsal bir sorun yaşıyorsundur ve büyük ihtimalle sorun ram'dedir.
-----------------------------valla format atmak ıstemıyordum da başka çare de yoksa atarım artık. garantiye göndereceğim aslında o da 1 ay sürüyor basit bir çözümü varsa ufaktan ayar çekeyım dedım bakalım
-
cok isinmis olabilir acilmamak icin bahane gosteriyor
-
garantiye gönderirsen onlarda ilk başta format atacaktır ve format parası alırlar, formatı kendin at sorun devam ederse hiç kurcalama gönder garantiye format attığını sorunun devam ettiğini söyle bu sayede format için ücret ödememiş olursun.
-
Hocam son yüklediğin bir program buna neden olmuş olabilir. Antivirüs falan yükledin mi ? Veya başka birşey...
Bilgisayarı yeniden başlat. Açılışta F8 tuşla ve bilgisayarı güvenli mod da başlat. Sonra o en son kurmuş olduğun programı kaldır. Sorun çözülecektir.
-
dump dosyanı paylaşır mısın?
-
güvenli kipte açabiliyorsan aç. ekran kartı ses kartı vb tamamının driver softwarelerini kaldır. sadece ham driverini aygıt yöneticisinden kur. yani nvidia ekran kartı kullanıyorsan nvidia programını kullanma. sadece driverini kur. ram slotlarının da yerini değiştir veya iki ram varsa tek ramla filan dene aşarsın bu hatayı.
hepsini denedin yine olmuyorsa windowsa format atmadan onarmayı dene. muhtemelen yine düzelecektir.
-
Kanka Combofix ile tarat pc ni bir kere
-
hacı 3-4 gün öncede bendede aynı sorun oldu ramlari çıkartım temizledim ve yerleri değiştirdim
sorun halloldu