Win7ye Backtrack5 Kurma Sorunu
-
NoktaliVirgul bunu yazdı
Merhaba.
Aynı sayfanın altında:
Sorun: Notebook’um Nvidia Optimus teknolojisi kullanıyor. Bu yüzden ekran kartımda sorun yaşıyorum.
Çözüm: BIOS ayarlarından harici ekran kartını iptal edip sadece dahili ekran kartıyla çalışması için ayarlayın.
diye yazmıştım. Çift ekran kartı kullanıyorsan o da problem yaratabilir. Birde ekran kartının marka modelini nedir?---
Bu arada hak verirsin ki kendi bilgisayarımda yaşayıp çözdüğüm sorunlar hakkında yazı yazabiliyorum. Elimde deneyebileceğim bir çok farklı konfigürasyonlarda bilgisayarlar yok :(
nvidia geforce gt 320m cuda 1 gb hocam ? ne yapmalıyım şimdi ?
birde nereden iptal ederim onu şimdi kaş yapiyim deken göz çıkarmayalım
harddeath0070 tarafından 09/Mar/13 11:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Tamam kardeş senin sorunun biosla ilgili
PC açılırken setup'a gir. Üstteki configuration sekmesinde "Graphic device" diye seçeneğinin yanında Optimus yazıyordur. Onu IGD olarak değiştir.
---
Ben Lenovo b560 kullanıyorum. içinde 310m var. optimus teknolojisi yüzünden oluyor bu sorun. bios'tan kapatınca normal ekran kartı ile çalışmaya başlıyor. Backtrack açılıyor.
---
64bit kullandığım için yaşadığım bir sorunu yazmıştım makalede
Sorun: startx komutundan giriş ekranı çıkıyor fakat tekrar konsola dönüyor.Çözüm: Bu sorunun 64bit versiyonlarda olduğunu okumuştum. 32bit versiyonlarda da olabilir, bilemiyorum. Çözüm yöntemi iki tane dosyayı silmekten geçiyor.Konsolda;
rm /root/.kde/cache-root/icon-cache.kcache
yazıp enter’a basın
rm /root/.kde/cache-root/plasma_theme_Volatile.kcache
yazıp enter’a basın
Böylece iki dosyayı da silmiş oldunuz. Bu iki dosyayı sildikten sonra tekrar startx yazıp enter’a basın. KDE ortamına giriş yapmış olacaksınız. -
beyler kafayı yiycem yardım edin ya herşey tamam yükledimde login ve password istiyo onları giriyorum boot@bt ~# startx yazıyorum bişeyler yazıp ......(*) şeklinde sonra siyah ekran oluyo ayar oldum ya .......
-
up yardım pls...