Win7ye Backtrack5 Kurma Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Merhaba.

Aynı sayfanın altında:

Sorun: Notebook’um Nvidia Optimus teknolojisi kullanıyor. Bu yüzden ekran kartımda sorun yaşıyorum.

Çözüm: BIOS ayarlarından harici ekran kartını iptal edip sadece dahili ekran kartıyla çalışması için ayarlayın.

diye yazmıştım. Çift ekran kartı kullanıyorsan o da problem yaratabilir. Birde ekran kartının marka modelini nedir?

---

Bu arada hak verirsin ki kendi bilgisayarımda yaşayıp çözdüğüm sorunlar hakkında yazı yazabiliyorum. Elimde deneyebileceğim bir çok farklı konfigürasyonlarda bilgisayarlar yok :(

nvidia geforce gt 320m cuda 1 gb hocam ? ne yapmalıyım şimdi ?

birde nereden iptal ederim onu şimdi kaş yapiyim deken göz çıkarmayalım

harddeath0070 tarafından 09/Mar/13 11:54 tarihinde düzenlenmiştir

Kafan seni dağıtmadan sen onu dağıt...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Tamam kardeş senin sorunun biosla ilgili

PC açılırken setup'a gir. Üstteki configuration sekmesinde "Graphic device" diye seçeneğinin yanında Optimus yazıyordur. Onu IGD olarak değiştir.

---

Ben Lenovo b560 kullanıyorum. içinde 310m var. optimus teknolojisi yüzünden oluyor bu sorun. bios'tan kapatınca normal ekran kartı ile çalışmaya başlıyor. Backtrack açılıyor.

---

64bit kullandığım için yaşadığım bir sorunu yazmıştım makalede

Sorun: startx komutundan giriş ekranı çıkıyor fakat tekrar konsola dönüyor.

Çözüm: Bu sorunun 64bit versiyonlarda olduğunu okumuştum. 32bit versiyonlarda da olabilir, bilemiyorum. Çözüm yöntemi iki tane dosyayı silmekten geçiyor.Konsolda;

rm /root/.kde/cache-root/icon-cache.kcache
    yazıp enter’a basın

rm /root/.kde/cache-root/plasma_theme_Volatile.kcache
    yazıp enter’a basın

Böylece iki dosyayı da silmiş oldunuz. Bu iki dosyayı sildikten sonra tekrar startx yazıp enter’a basın. KDE ortamına giriş yapmış olacaksınız.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek

beyler kafayı yiycem yardım edin ya herşey tamam yükledimde login ve password istiyo onları giriyorum boot@bt ~# startx yazıyorum bişeyler yazıp ......(*)  şeklinde sonra siyah ekran oluyo ayar oldum ya .......

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek

up yardım pls...

Toplam Hit: 2416 Toplam Mesaj: 15