Win98 Kurma Sorunu
-
bilmem daha önce karşılaşan oldu mu?
yeni aldığım P4 3.0 işlemcili, Gigabyte anakartlı, 1GB ramli bilgisayara XP yi 20 dakkada kuruyorum sorun çıkmıyor
ama muhasebede kullandığımız program sebebiyle win98 kurmam gerekti
kaç kere denediysem hep kurma işleminin aynı yerinde takılıyor
anakartın ayarlarıyla da oynadım ama nafile
sizce neden olabilir
-
dandik bir oyun bile 1,5 2GB yer tutarken win98 sadece 180mb tutuyor o yüzden olabilirmi ? Yada win98 çıktığı zamanlarda senin makinenin icat edilebileceğini bilmeyen mühendisler daha düşük modeller için tasarlamış olabilirler mi bu win98i acaba ????
Tamam tamam ya dalga geçmiyor :p
Bak şimdi muhtemelen aklıma gelen ilk sebeb ram uyuşmazlığıdır.Ramları kontrol et değiştri yada farklı ram dene. Başka bi neden de BIOSunu güncelleştir. Daha başka bi neden kullandığın cd dandiktik.WINDOWS 98 SE kullan. Kurulumu da önce cdden aç bilgisayarı sonra fdisk yap ama fdiski de sıfırdan yap yani tüm bölümleri kaldır sonradan yeniden kur daha sonra da full format çek yani format c: ile format at. Daha sonra win cdsini D sürücüsüne kopyalayıp D den windows yükle CD den değil. Artık bunlarda olmazsa yine de yaz buraya nerde hata verdiğini ne hata verdiğini felan yaz bakarız.. -
şimdi detaylı açıklayayım bilgisayar daha yeni 1 haftalık
hdd sıfır, herhangi bi partition falan açılmamış henüz
Bios tan açılışı cd ye ayarladım, boot için virüs kontrolünü disable yaptım, bütün USB girişlerini disable yaptım,hatta onboard ses ve ağ kartını bile disable yaptım (win98 aygıt arama işini çok embesil yaptığı için uğraşmasın istedim)
orjinal win98 SE ile açtım bilgisayarı
hdd yi partitionlara ayırdım bilgisayarı kapatıp açtım
format çektim
kurulumu başlattım
hep aynı yerde donanım ayarlanıyor yazdığı yerde takılıp kalıyor
en sonunda gene XP kurdum abi sorunsuz kuruldu ve sorunsuz çalışıyor
muhasebe programının ise kilit ünitesinin yenisini aldık (iyi para bayıldık) eskisi XP de çalışmıyordu
şimdi sorunumuz yok
ama benimkisi merak acaba neden kurulmadı bu win98
-
Yüzlerce kez win kurdum ama ben de anlamadım neyse geçmiş olsun iyi bayılmışsın :)
-
işlemcinin 64 bit olmasından kaynaklanan salak bi sorun olabilir?
acaba öölemi? -
Microsoft Win98 den elini kolunu cektiya darilmistir 98.Donanimsal bir hata.Buyuk ihtimalle islemci veya Anakart.Zaten sorun cozulmus...Ama sunu neden denemedin...98 gereken programi xp ye uyarlamaya calismadinizmi 32bit uygulama dalgasi...sagtikla uyarla falan...belki calisirdi o kadar para bayilmazdiniz.
-
başka bi cd den denedin mi? ntfs ile formatlamıyon dimi?fat32 yap.o da olmazsa anakarttan pili bi çakar bakalım
-
dediklerinizin hepsini yaptım
ama olmadı
muhasebe programı XP de çalışıyor ama kilit ünitesi denen bi alet var paralel porta takılıyor
XP de muhasebe programı o kiliti sağlıklı okumuyor
XP için yeni kilit yapmışlar mecburen aldık
az çok bu işin içinde olanlar varsa bilirler muhasebe vs tarzı program üreten firmalar her yeniliği para karşılığı verirler
mesela KDV beyannameleri artık bilgisayar ortamında doldurulup yazıcıdan bastırılabilir hale geldiğinde o modül içinde para istemişlerdi bizden zamanında her neyse konu bu değil
win98 kurulumu sorununda benim de aklıma gelen en olası sebep win98 aygıt sihirbazının anakartı sağlıklı algılayamaması
ilginiz için teşekkürler
-
win98 tamamen bi basarisizlik ornegi. Zavalli bi isletim sistemi. O kadar buyuk bi basarisizlik oldu ki 2 yil icinde win2000 cikarildi.
-
ms dos modunda verdiğin kur komutu yerine setupcor yazarsan bu sorun çözülebilir (belki)
-
musket haci valla ben 98 i xp den daha cok sevmistim 2004 yilina kadar 98 de kalmakta diretmistim :)...simdi birsey soylerim ama windows-linux tartismasi cikar :)...icimde kalmasin amk windows un kendisi hayal kirikligi :)...yok yok o kadarda degil severim win i :)
Toplam Hit: 2206 Toplam Mesaj: 12