Windows 10 Yeniden Başlatmama Sorunu
-
Reset tusuyla açıldıktan sonra başlat menisunden tekrar denedim ondanda açıldı. (Bu arada açıldığında masaüstüne nvidia nin yardımcı programı nin kisayolu gelmiş netten ekran kartını indirip kurmuş Windows10) Sonra tekrar kasadaki resete bastım yine açılmadı sanki benle dalga geçiyor. Güncellemeler karışıklık yapmasın diye Lan kablosunu çıkardım yine durum ayni.
-
Biostan secure boot özelliğini devredışı bırakıp deneyin bir de hocam.
catlax66 tarafından 29/Oca/18 11:47 tarihinde düzenlenmiştir -
emir_69 bunu yazdı
Reset tusuyla açıldıktan sonra başlat menisunden tekrar denedim ondanda açıldı. (Bu arada açıldığında masaüstüne nvidia nin yardımcı programı nin kisayolu gelmiş netten ekran kartını indirip kurmuş Windows10) Sonra tekrar kasadaki resete bastım yine açılmadı sanki benle dalga geçiyor. Güncellemeler karışıklık yapmasın diye Lan kablosunu çıkardım yine durum ayni.
hocam hepsini okuyamadım fakat sorun halen devam ediyorsa hdd de sıkıntı olabilir bu sorunun biosdan kaynaklandığını pek düşünmüyorum
bak bir flalsh belleğe windowsu kur bilgisayarında takılıyken hdd yi devre dışı bırak kablosunu filan çek denemek için flash bellekten başlat bilgisayarı yeniden başlatta sıkıntı çıkarmazsa sorun hdd den kaynaklıdır
opsiyonel tarafından 29/Oca/18 12:26 tarihinde düzenlenmiştir -
1- Win10 yeniden kur kurulumdan sonra ayarlardan update i devredışı bırak. \ Kurulum yaparken tüm bölümleri sil zaten hiç bölüm oluşturmadan tek bölümü seç ileri diyerek kur.
2- Driver ları kur utilities zart zurt kurma yardımcı programları.
3- Bios ayarları default a çek.
4- Sata port a bak 1 e hdd\ssd yi tak.
bios için m-flash a ulaşamaman ilginç... USB disk fat32 formatında olsun. NTFS ise belki ondan flashı görmez tekrar ana bios ekranına atabilir.
-
Arkadaşlar soylediklerinizin bir çoğunu yaptım ama daha formatin akabinde bu olay hemen başlıyor. Şimdi bir şey dikkatimi çekti. Sanırım formatı hep Flash bellegin başında uefi yazan şekliyle başlatıyorum disk hazırlarken 4 bölüm acıyordu otomatik. Şimdi normal başlattım sadece bir bölüm açtı Windows kendine. Bu uefi tam çözemedim ama sistemin hızlı başlayıp kapanmasını sagliyormus. Hatta uefi ye göre bir win 10 bellegide yaptım formatladim yine aynı şeyler oldu. Belki uefi neyse ona uyumsuz bir donanım vardır bende. Birde böyle deniyorum bakalım ne olacak.
emir_69 tarafından 30/Oca/18 21:44 tarihinde düzenlenmiştir -
Değişen bişe böylede olmadı. Windows kurulumu yapıp oto yeniden başlat yapmaya çalışıyor ama açılmıyor ekrana bişey gelmiyor takılıp kalıyor. Ancak gücü keserek açınca kurulumun tamamlanacagi mavi ayarlar ekranı geliyor.
emir_69 tarafından 30/Oca/18 21:52 tarihinde düzenlenmiştir -
Nihayet sorunun kaynağını çözdüm. Bütün bunlara sebep olan şey 1050 ti ekran kartının hdmi çıkışından aldığım görüntüyü çevirici bir adaptör ile vga bir ekranda kullanmammis. Bios ekranı tam ekran olmuyordu o ekranın netteki fotolarına bakarak yön taşlarıyla m-Flash in üzerine geldiğimi anlayıp onaylıyorum. Sonra aklıma geldi hdmi ile TV ye başlayınca acaba tam ekran gorurmuyum diye ve göründü Birde burda deneyim dedim bios updateyi sorunsuz güncelledim. Şuan format atıyorum tekrar uefi yaptığım bellek ile.