Windows 7 - Xp Ağ Kurulumu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

bu sorunu ben de yaşamıştım.

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

bu sorunu bende yaşadım.

win7 laptop ile win xp masaüstünü birbirine bağlamam yaklaşık 2 saat sürmüştü.

hatırladığım kadarıyla;

laptop ile pc arasına direk ethernet bağlantısı yaptım modeme gitmeden.

çalışma gruplarını aynı yaptım.

gerisini tam hatırlamıyorum :|

paylaşım hızı 8mb/s den 90kb/s e düşmüştü 10 dakika içinde.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    y4r4m4z
    y4r4m4z's avatar
    Erkek

bende aynı sorunu yaşadım bir zaman.ama balyoz99 un bahsettiği gibi ev gurubunu iptal ediyosun sonra ağ ve paylaşım merkezinde bir kaç ayar çekiyorsun ve bingo çalıştırdan ip yi girip diğer bilgisayara bağlanıosun...sorunun ne güvenlik duvarıyla alakası var  ne kaspersky ile.sadece birkaç ufak ayar gerek,ama hala ihtiyacın varsa yazarım...

absolutely every human ll taste the death...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

Balyoz99 bunu yazdı:
    -----------------------------

Alıntıdır:

Kardeşim bende de aynı sorun vardı. Çözdüm. Eski konu ama belki sonradan arayanların işine yarar.
    İlk olarak Windows 7 yüklü makinede Ev Grubu açılmış olabilir. Bu Grubu kapatmalıyız.

1-  Ağ ve Paylaşım Merkezi'ne giriyoruz. > Sol alt tarafta "Ev Grubu" yazısına tıklıyoruz. > Ev grubundan çık... diyoruz. > Gelen pencereden tekrar Ev Grubundan Çık diyoruz.

2- Daha sonra Bilgisayarıma sağ tıklayıp Özellikler'e giriyoruz > Soldan Gelişmiş Sistem Ayarları'na giriyoruz. > Bilgisayar Adı sekmesini seçiyoruz. > En alttaki Değiştir... yazısına tıklıyoruz. > Çalışma Grubunu " Workgroup " olarak değiştiriyoruz. (Büyük yazılması önemli değil.)

Sonra Windows XP yüklü makineye geçiyoruz.
    Bilgisayarım sağ tıklayıp Özellikler diyoruz. > Yine aynı şekilde Bilgisayar Adı sekmesini seçip Windows 7 de yaptıklarımızı yapıyoruz.

Eğer Yeniden Başlatma uyarısı gelirse başlatmadan deneyin. Ben böyle yapınca XP yüklü olan görebildi ama görülmedi. Aynı şey sizde de olursa iki makineyi de yeniden başlatın.

Biraz uzun oldu ama açık olsun istedim. Umarım işinize yarar.
    http://www.chip.com.tr/forum/windows-7-ve-windows-xp-ag-baglantisi_t133385.html

yok be hacı bunada baktıydım

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    y4r4m4z
    y4r4m4z's avatar
    Erkek

hmm sanırım ihtiyaç var,
    win 7 olanda
    ev gurubundan çıktıysan, ağ ve paylaşım merkezine gir
    soldaki menüden gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştir de. geçerli profilde şunlar olmalı:
    ağ bulmayı aç ,dosya ve yazıcı paylaşımını aç,ağ erişimi olan....paylaşımını aç, 40 ve 56 bit,parola korumalı paylaşımı kapat,windowsun.. izin ver önerilen.
    tamam kaydet filan falandan sonra ağ ve paylaşım merkezine geri dönüyosun,orda etkin ağlarınızı görüntüleyin başlığı altındaki kablosuz veya kablolu hangi ağın varsa ona tıkla ayrıntılarda ipv4 adresini aklında tut
    wnxp de çalıştıra o ip numarasını şu şekilde yaz enter la girer "\\192.168.2.3\

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

y4r4m4z bunu yazdı:

hmm sanırım ihtiyaç var,
    win 7 olanda
    ev gurubundan çıktıysan, ağ ve paylaşım merkezine gir
    soldaki menüden gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştir de. geçerli profilde şunlar olmalı:
    ağ bulmayı aç ,dosya ve yazıcı paylaşımını aç,ağ erişimi olan....paylaşımını aç, 40 ve 56 bit,parola korumalı paylaşımı kapat,windowsun.. izin ver önerilen.
    tamam kaydet filan falandan sonra ağ ve paylaşım merkezine geri dönüyosun,orda etkin ağlarınızı görüntüleyin başlığı altındaki kablosuz veya kablolu hangi ağın varsa ona tıkla ayrıntılarda ipv4 adresini aklında tut
    wnxp de çalıştıra o ip numarasını şu şekilde yaz enter la girer "\\192.168.2.3\

yok o kısma zaten girebiliyorum d yada e ye erişim yasak diyor bende tam denetim verdim win7 den ama olmadı

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    y4r4m4z
    y4r4m4z's avatar
    Erkek

sanırım hd bir bölümünü komple paylaşıma açmaya çalışıyorsun ve olmaz diyor,sahiplik ayarlarıyla ilgili bir sorun olabilir belki...klasörü paylaşıma aç deyip yazma okuma yada yalnız okuma hakkı ver...sorununu tam anlayamadığım için ancak bu kadar söyleyebilirim...

Toplam Hit: 4313 Toplam Mesaj: 18