Windows 7 De Partition Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkF4Te
    DarkF4Te's avatar
    Erkek

lafı olmaz arkadaşlar

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

DarkF4Te bunu yazdı:
    -----------------------------

Disk yöneticisi açılır (Başlat Çalıştır -> compmgmt.msc -> Enter)

burada ki tek bölüme sağ tıklayıp birimi küçült seçeneğini seçilir

windows hesaplamasını yapar

sonra bir pencere açılır ne kadarını küçülebileceğini vs. hesaplayıp yazmıştır zaten

sende sana izin verdiği aralıkta bir değer girip küçült butonuna basman yeterli olacaktır.

Son olarak veri kaybın olmaz bölümde ki boş alanı farklı bir bölüm olarak yeniden oluşturur sadece.

Bak http://www.docums.net/windows-vistada-hard-disk-bolumu-kucultme-shrink-volume/ burada da resimli bir anlatım var sistem aynı vista olmasına takılma.

Kolay gelsin

----------------------------- 

hacı sağlam yazmışsın bunu bilmiyodum öğrenmiş oldum aklına sağlık

lakin bi şüphem de kalmadı değil

şimdi diskte veriler dağınık olduğundan bölümlemeyi de dağınık yapabileceğini düşünüyorum

en başta bölümlesek disk birleştirmeyle halledilemeyecek iş yok ama böylesini yapınca mesela d'nin yarısı bi yerde birazı bi yerde şeklinde mi yapar acaba? yaparsa diski yavaşlatır. erken yıpratır.

tabi yeni format atılmış ve henüz veri yazılmamışsa problem hiç olmaz.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkF4Te
    DarkF4Te's avatar
    Erkek

evet hocam dağınık bölüyor ama durum her zaman için böyle bildiğim kadarıyla.Açıklamaya çalışayım

Normalde bir dvd film kopyaladığında da veri sırasıyla yazılmıyor harddiskin sektörlerine, okuyucu kafa o an boş bir sektördeyse yada yakınındaki boş sektörlere yazıyor.Zamandan kazanmak için rastgele yazıyor yani.Şayet öyle olmasa diske veri yazarken başka birşey yapılamaz performans kaybı olurdu.Dvd filmi kopyalamaya çalışan kafa sektör sektör ilerlerken mp3 dinlemek için okuma yapamazdık şarkı değiştiremezdik.

bildiğim şu var dosyaların bulunduğu sektör adreslerini saklayan bir tablo var.
    İşletim sistemi de boş sektörü biliyor dolusunu biliyor kim nerede onu biliyor buna göre işliyor harddisk okuyucu kafasını ona göre yönlendiriyor (http://tr.wikipedia.org/wiki/Sabit_disk#Dosya_Atama_Tablosu)

e peki dosyalarımız hep dağınık mı sorusunun cevabı da defrag (http://tr.wikipedia.org/wiki/Defrag)

diskleri birleştiren programlar dosyaları sektörler arasında taşıyor sıralama yapıyor hatta jkdefrag işlem esnasında bunu hem görsel olarak gösteriyor hemde sektörlerin numaralarını da veriyor buradan bunu buraya alıyorum gibisinden.Defragı bu yüzden öneriyorlar zaten kafa oradan oraya zıplamasın ses çıkmasın gecikme olasın diye.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

hocam demeye çalıştığım mesela benim dairemde pantolonumun bi odada gömleğimin bi odada olması var

bir de pantolonumun üst katta ceketimin alt katta olması var

düşünüyodum ki senin yöntemle bölümleme yaparsak böyle olur ama en başta bölersek farklı odalar da olsa aynı dairede olur eşyalar

bi dosyanın farklı farklı yerlere yazılması tabii ki olağan olağan olan zaten

ancak D kümesinin belli bi yerde c kümesinin belli bi yerde olması daha sağlıklı sanırım

bu da ancak format esnasında bölümleme ile makul derecede oluşur gibi geliyor

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkF4Te
    DarkF4Te's avatar
    Erkek

anladım haklısın aslında ama olumsuz bir etkisini görmedim şuana kadar gerçi 4 ay kullandım bu şekilde ayırdıktan sonra ama torrent seed leech derken harddisk az koşuşturmadı o sektör senin bu sektör benim problem olmadı performans konusunda da bir fark yok vallahi fark edebildiğim.

Toplam Hit: 2974 Toplam Mesaj: 16