Windows 7 Format Atma ( Cdsiz)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

Direk windows açıkken kuruyorum ben :| C'deki kurulum dosyaları ile D ye format atıp(win 7 kurulumu yapıp demek daha doğru), D yi C yapıp yeni D yi de biçimlendiriyordum.

Ondan sonra boot sorunu falan oluyodu yanlış hatırlamıyosam onları da bi şekilde hallediyodum. Hatta team viewer ile birine atmıştım format :D

Altan naptın oğlum :|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

sürekli aynı konular ve atmaktan sıkılmıyorum.

bu yöntemi kullanarak ekstra programlar kullanmadan da usb den format atabilirsiniz.

az biraz cmd (komut satırı) bilgisi lazım.

CD komutuyla cd nin içine giriyorız, boot klasörüne (ya da çalıştır'ı açıp boot klasöründeki bootsect dosyasını seçin)

bootsect /nt60 F: (F: dediğimiz usb)

sonra da tüm dosyaları usb'ye salla gitsin

elindeki usb boot etmiyorsa

BootICE denen minik yazılımı indir ve usb'yi seç Process MBR ve PBR kısımlarından windows nt 6.0 veya bootmgr seç

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

CyberAngel bunu yazdı:
    -----------------------------

Bu konu geçenlerde yine açılmıştı.O arkadaş sorunu çözdümü acaba.. Neyse;

http://windows7li.blogspot.com/2009/12/windows-7-usb-ile-kurma-programi.html

Ya da;

http://windows7li.blogspot.com/2010/03/windows-7yi-iso-yapp-usbden-kurma.html

usb ile boot edip kurulum yapabilirsin hocam.. 

matr0x bunu yazdı:

Hocam al burada windows 8 için bootable usb oluşturmayı anlattım. Aynı yöntemi windows 7'de de kullkanabilirsin. USB bellek 4 gb olsa yetiyor.

http://windows8toolz.blogspot.com/2012/02/windows-8-bootable-usb-dvd-hazirlama.html

arama yapsan forumda bulurdun haı da bak iki tane müridin sitesi var. seç beğen uygula.

NOT: ya hacılar isminiunuttum.com ve sizin bloglarınız gibi bi dünya mürid sitesi var. ana sayfada bu site linkleri ve ne işe yaradıklarını gösteren bi bölüm açılsa iyi sankim gibime geliyoree :W

- tabi yönetime karışmak değil düşüncem:)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

Universal-USB-Installer     +      iso

valar morghulis ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

netten isoyu çek  D'nde ne warsa bi klasöre topla adını ydk koy sonra windows kurulum dosyalarını direk D'nin içine bırak bilgisayarda çalışan herşeyi kapat ve setuba tıkla gelişmiş de yeniden başlattır sonra geri kalan format işlevlerini yap kurulsun usble falan uğraşma :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

ben ultraiso kullanıyorum bu işler için. win7 iso dosyasını açıp diske yazdır bölümünden herhangi bir usb üzerine yazdırıyorum. O zaten boot ayarlarını falan yapıyor. Sonra bilgisayarı usb üzerinden başlatıyorum. Normal cd üzerinden kurarmış gibi oluyor. Ama çok daha hızlı 5 dk falan sürüyor sanırım :D

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    catlax66
    catlax66's avatar
    Erkek

hdd iki parçaysa d üzerinden at hacı daha pratik oluyo çok daha hızlı halledersin usb ye yazdırmaya falan gerek yok ufak bi uygulaması var onunla hallede bilirsin.

Vasıflı Çömez!..... Artık Amatör:).. Nihayet normal...:D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

catlax66 bunu yazdı:

hdd iki parçaysa d üzerinden at hacı daha pratik oluyo çok daha hızlı halledersin usb ye yazdırmaya falan gerek yok ufak bi uygulaması var onunla hallede bilirsin.

aklımdan geçenler

Toplam Hit: 7189 Toplam Mesaj: 19