Windows 7 Ve Linux Wireless Sinyal Performansı
-
outmost bunu yazdı
Bütün işletim sistemlerinde bu ülke olayı var sonuçta bir standart ve yasalara bağlı. 6000mW olmasına imkan yok.. Öyle bir alet adamı radyasyon manyağı yapar ayrıca. 2bin mW falan bazı cihazlarda da güç problemi yaşamasın diye 2 usb girişi bulunuyor. Ayrıca bahsetmeyi unuttum kali/backtrack'ın içinde gelen sürücüyü mü kullanıyorsun? Güncel sürücüleri yüklemen yararına olur.
compat-wireless
http://wireless.kernel.org/en/users/Download/stable
RTL8187L
Evet kendi içindeki sürücüyü kullanıyorum. Buradaki sürücüyü de indirdim ama kurulumu nasıl yapacağım?
-
Eski mesajımı buldum orda bahsetmişim.
Mesajdaki linkler yerine güncel linkleri kullan. Komutlar aynı.
(arşivi çıkart, dizine gir, make dosyası varsa make, make install)
Bunları yapmadan önce de distroyu bir güncelle.
apt-get update
apt-get upgrade && apt-get dist-upgrade
-
outmost hocam, kurulumda hatalar aldım.
Make komutundan sonra aşağıdaki uyarıyı aldım ama dosyalar yüklenmeye devam etti.
WARNING: Symbol version dump /usr/src/linux-source-3.2.6/Module.symvers
is missing; modules will have no dependencies and modversions.
daha sonra make ınstall yaptım onda da şu hatayı aldım:
root@bt:~/Desktop/compat-wireless-3.6.8-1# make install
Updating Ubuntu's initramfs for 3.2.6 under /boot/ ...
Will now run update-grub to ensure grub will find the new initramfs ...
/usr/sbin/grub-probe: error: cannot find a device for / (is /dev mounted?).
make: *** [uninstall] Error 1
8187 sıkışmış dosyasını ise açamadı:
root@bt:~/Desktop# tar -jxf rtl8187L_linux_1041.0209.2012.tar.gz
bzip2: (stdin) is not a bzip2 file.
tar: Child returned status 2
tar: Exiting with failure status due to previous errors
Bu arada backtrack 5 ilk versiyon kde'yi live olarak kullanıyorum.
Fatih tarafından 16/Eyl/13 04:11 tarihinde düzenlenmiştir -
La hacı live distro'da yapılacak iş değil bu, neyse boşa uğraşma backtrack yerine kali, backbox veya taze güncel bi distro çek kurulumunu yapmayı unutma. VMware'de falan da çalışabilirsin kolaylık olmasını istiyorsan.
tar.gz uzantılı arşivi extract ederken de "tar -zxvf" komutunu kullanıyoruz.
Komutlarla uğraşmak istemiyorsan görsel arayüzlü arşiv yöneticisi file-roller'ı yükleyebilirsin. (apt-get install file-roller)
--
Beni 6.30'da tatlı uykumdan kaldıran işimin de arvadını..
-
linuxun sikko driverlarindan kaynaklidir.
-
outmost bunu yazdı
La hacı live distro'da yapılacak iş değil bu, neyse boşa uğraşma backtrack yerine kali, backbox veya taze güncel bi distro çek kurulumunu yapmayı unutma. VMware'de falan da çalışabilirsin kolaylık olmasını istiyorsan.
tar.gz uzantılı arşivi extract ederken de "tar -zxvf" komutunu kullanıyoruz.
Komutlarla uğraşmak istemiyorsan görsel arayüzlü arşiv yöneticisi file-roller'ı yükleyebilirsin. (apt-get install file-roller)
--
Beni 6.30'da tatlı uykumdan kaldıran işimin de arvadını..
Hocam bu kali linux'u bütün diski kullanmadan yüklemek mümkün değil mi? En son linux yükleme deneyimimde (6 sene evvel) bütün diski uçurmuştum o zamanda beri cesaret edemedim ihtiyaç olunca live kullanıyorum :)
Aşağıda manual deyince çıkmaz sokak gibi bir yere giriyor.
-
Hacı cihazın USB bağlantılıydı dimi? Diski bölmek istemiyorsan VMware kullan. Cihazı attach edersin.
Diskin tamamını kullanmadan da "Manual" seçeneğinden alan belirleyip kuruyorsun.
ZINDIK tarafından 17/Eyl/13 02:35 tarihinde düzenlenmiştir -
Fatih bunu yazdıoutmost bunu yazdı
Hocam bu kali linux'u bütün diski kullanmadan yüklemek mümkün değil mi? En son linux yükleme deneyimimde (6 sene evvel) bütün diski uçurmuştum o zamanda beri cesaret edemedim ihtiyaç olunca live kullanıyorum :)
Aşağıda manual deyince çıkmaz sokak gibi bir yere giriyor.
bos bir birimin varsa üzerine kurabilirsin lakin disklerde gpt varsa o da yalan olur.
manual dedikten sonra bi ss eklersen bakalım nasılmıs.
hali hazırdaki birimin bos kısmını shrink ile kullanıyor sanırım ama dual boot acar mı o sekilde emin degilim.
ayrıca bir önceki mesajındaki tar komutunda hata var, -xzvf kullanmayı dene.
-
bütün hdd'yi komple silip kali kurdum, compat'ı yüklemeye çalıştım ve hata aldım:
root@kali:~/Desktop/compat-wireless-3.6.8-1# make
./scripts/gen-compat-autoconf.sh /root/Desktop/compat-wireless-3.6.8-1/.config /root/Desktop/compat-wireless-3.6.8-1/config.mk > include/linux/compat_autoconf.h
make -C /lib/modules/3.7-trunk-686-pae/build M=/root/Desktop/compat-wireless-3.6.8-1 modules
make: *** /lib/modules/3.7-trunk-686-pae/build: Böyle bir dosya ya da dizin yok. Durdu.
make: *** [modules] Hata 2
-
Kernel headerlarını yükle düzelir.
apt-get update
apt-get install linux-headers-$(uname -r)