Windows 7 Ve Vista

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

düzenledim:

s.a. arkadaşlar babam emekli 62 yaşında bizim eve yakın hurdacı var orda takılıyor. benim vukuatım sırası bilgisayarım bozulmuş. babam hurdadan ayarlamış bi süre kullandım. buda bozuldu. tamirci abi anakartın işi bitmiş dedi. yenisini alın bunla uğraşmayın dedi. babam bitane daha ayarladı. dual core 2.93 işlemci, 2 gb ram vardı 1 gb'da o eski bilgisayardan alıp taktım. 

bu bilgisayarda windows 7 ultimate yüklü. hazır beleşin kralı (: bunun şifresini nerden öğrenebilirim? elbet lazım olacak.  başka alınabilecek bişey var mı? "kaptan'ın yöntemiyle şifreyi aldım."

ben genelde bilgisayarda iki tane windows kullandım. zamanında win98 ve xp, sonra xp ve vista. şimdide hazır win 7 kurulu. bunun üstüne vista kursam ikisinide görür mü? bilen var mı?

bu  windows 7'de partition manager işlemiyo mu? c: sürücüsü tek parça 250 gb. re-size diyorum, yeniden başlatıyo bişeyler yapıyor ama sonuçta hiçbişey yok. yine c: tek parça duruyo. koskoca 250 gb hiç  yoksa 50'den 5 parça yapabilmem lazım. formatla yaparım ama hazır win7 kurulu. üzerine vista kurup iki işletim  sisteminide kullanmak istiyorum. yapabilir miyim???

ajan1111 tarafından 20/Mar/16 15:09 tarihinde düzenlenmiştir

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

tamam kaptan sağol aldım seriali hemde beleşin kralı (: 

ama şimdide partititon manager olmuyor. buna sadece c: sürücüsü yapmışlar 250 gb. indirdim çalıştırıyom yeniden başlıyo işte yeniden biçimlendirme falan bişeyler yapıyo ama bdeğişen hiçbişey yok.

win7'de durum farklı mı? bi daha nasıl bölümleyecem???

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

bi bakın hele.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    emin değilim ama o, partition manager ile var olan, partition` u önce, küçültmen yada daraltman lazım.

sonra, kalan kısımda, bölümleme yapabilirsin gibi geliyor bana @ajan1111.

kolay gelsin. kotam bitiyor, kaçtım. :D ^^//

RitmFarbRacourci tarafından 20/Mar/16 16:07 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam "Bilgisayarım"a sağa tıklayıp "Yönet"e basın. Açılacak pencerede sol taraftan "Disk Yönetimi" kısmına gelin. Buradan C: sürücüsüne sağa tıklayıp "Birimi Küçült" kısmına tıklayın ve bir süre bekleyin. Bu esnada bilgisayar bölünecek alanı inceleyecek. Bittiğinde ne kadar küçültmek istediğinizi rakam olarak seçebilirsiniz. Bundan sonra, Disk Yönetimi'ndeki "C: Sürücüsü" yazan kutucuğun yanında siyah renkli "Ayrılmamış" isimli bir alan oluşacak ve boyutu da sizin C: sürücüsünü küçültmenizden arta kalan alan olacak, ona göre hesabınızı yaparsınız. En son "Ayrılmamış" isimli alanın üzerine sağa tıklayıp "Yeni Basit Birim" seçeneğini seçerek dosyalama sistemi gibi özelliklerini belirleyerek yeni alanınızı kullanılabilir hale getirebilirsiniz. İşlem sonrasında Bilgisayarım'da yeni sürücü görünmez ise bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.

Görsel anlatım için bir site buldum, burayı inceleyebilirsiniz: http://www.programlar.com/egitim/windows-7-disk-bolme-islemi

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Hacı o bilgisayardan aldığın key in orjinal olduğu ne malum?

Syntax error..
Toplam Hit: 805 Toplam Mesaj: 7
windows 7 windows vista