folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Windows 7 Vs Ubuntu 10.04 Hız Kapışması

Windows 7 Vs Ubuntu 10.04 Hız Kapışması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

e o zaman hız testinin anlamı ney iki farklı alt yapı, iki farklı alana hitap yarıştırmak mantıksız.

edit: yanlış anlaşılmasın bu arada ufak makina için linux sürümleri arıyorum da hazır konu açılınca merakımdan sordum.

:|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

pesimistzombie bunu yazdı:
    -----------------------------

Otomatik login yok muymuş ubuntuda? Neden araya insan faktörü katmışlar "hız kapışması"nda merak ettim. Aero kapatılıp da denenmeli ayrıca.

Hocam farkettiysen orda loginscreen'e kadarki zamanı ayri ölçüyolar..

Şifre girildikten sonaki kısmı da ayrı ölçüyolar..

Oto login'de de hızlı çıkacaktır ubuntu..

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MustyKTE
    MustyKTE's avatar
    Erkek

şu ubuntuyu dvd ye bi yazabilsem bende kurucam ama :D 
    bi türlü işlemin sonu gelmiyor yaa. 

hşşşt.. instagram.com/m.cebecioglu
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

kaç kere linux kurmaya çalıştıysam kuramadım ubuntunun bir iki sürümünü denedim, mint denedim pardus denedim yok arkadaş yarım saat falan zaman geçiyor bir yerden sonra yüzbinlerce hata sıralayıp shutdown olup gidiyor.
    hayır benim bi hatam yok en yavaş hızlarda kaliteli yakma programlarıyla yazdırıyorum dvdye kurulum esnasında da daha bana pek bişey soramadan uçuyor gidiyor.
    dosya sistemindeki farklılıktan mıdır ntfs olan harddiskimde 20 gblık bi partisyon ayırıyorum nedir sorunum linüksçüler bi çare bulsun bana.deniycem deneyemiyorum arkadaş ?

bunun için ayrı konu açsam yardımcı olabilecek birileri çıkar mı acep zira online üyelere ne zaman baksam 3-4 kişi linux kullanıyor.zchandan bi atılım bekliyorum

http://kocaer.me
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Google
    Google's avatar
    Erkek

o6u2 bunu yazdı:

kaç kere linux kurmaya çalıştıysam kuramadım ubuntunun bir iki sürümünü denedim, mint denedim pardus denedim yok arkadaş yarım saat falan zaman geçiyor bir yerden sonra yüzbinlerce hata sıralayıp shutdown olup gidiyor.
    hayır benim bi hatam yok en yavaş hızlarda kaliteli yakma programlarıyla yazdırıyorum dvdye kurulum esnasında da daha bana pek bişey soramadan uçuyor gidiyor.
    dosya sistemindeki farklılıktan mıdır ntfs olan harddiskimde 20 gblık bi partisyon ayırıyorum nedir sorunum linüksçüler bi çare bulsun bana.deniycem deneyemiyorum arkadaş ?

bunun için ayrı konu açsam yardımcı olabilecek birileri çıkar mı acep zira online üyelere ne zaman baksam 3-4 kişi linux kullanıyor.zchandan bi atılım bekliyorum

Hocam başka bi makinadan çekmeyi denedin mi dvd yi birde cd ilede denedin mi ? ubuntu için ntfs disk ayırmana gerek yok windowstayken o bölümü silip herhangi bir biçimlendirme yapmadan kuruluma geç ubuntu direk o bölümü görücektir en büyük boş alana kur deyip kuruluma devam et.Bendede seninkine benzer bir durum olmuştu cd yi başka makinadan çekince gayet düzgün kurulumu yaptı kendi bilgisayarımdan 3 4 tane çekmişimdir hepsinden sorun çıktı.Bu durum boot ile alakalı cdlerde oluyor bnm makinede sonradan farkettim.

Abra Kadabra
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

Memorial bunu yazdı:

o6u2 bunu yazdı:

Hocam başka bi makinadan çekmeyi denedin mi dvd yi birde cd ilede denedin mi ? ubuntu için ntfs disk ayırmana gerek yok windowstayken o bölümü silip herhangi bir biçimlendirme yapmadan kuruluma geç ubuntu direk o bölümü görücektir en büyük boş alana kur deyip kuruluma devam et.Bendede seninkine benzer bir durum olmuştu cd yi başka makinadan çekince gayet düzgün kurulumu yaptı kendi bilgisayarımdan 3 4 tane çekmişimdir hepsinden sorun çıktı.Bu durum boot ile alakalı cdlerde oluyor bnm makinede sonradan farkettim.

biçimlendirme yapmıyorum zaten hocam win7 kurarken 20 gb bi yer de buraya ubuntu ya da xp falan kurarım dursun diye ayırdım lakin ne kurulacak bölümü seçecek ekran geliyor ne de başka bişey, dil seçiyorum, sonra livecd mi olsun kurulum mu diye soruyor onu da kurulum dedikten sonra rahat bi 20-25 dakika bekletiyor sonra hata sıralıyor binlerce

du bakalım bi de lucid lynx indirip çekeyim.

http://kocaer.me
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Google
    Google's avatar
    Erkek

o6u2 bunu yazdı:

Memorial bunu yazdı:

o6u2 bunu yazdı:

biçimlendirme yapmıyorum zaten hocam win7 kurarken 20 gb bi yer de buraya ubuntu ya da xp falan kurarım dursun diye ayırdım lakin ne kurulacak bölümü seçecek ekran geliyor ne de başka bişey, dil seçiyorum, sonra livecd mi olsun kurulum mu diye soruyor onu da kurulum dedikten sonra rahat bi 20-25 dakika bekletiyor sonra hata sıralıyor binlerce

du bakalım bi de lucid lynx indirip çekeyim.

Tamam hocam anladım dediğim gibi ilk baştaki durumda olabilir farklı bi makinadan çekmeyi dene birde eğer Lucid Lynx tede aynı sorunu verirse.

Abra Kadabra
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek

Ubuntu'da kullandım windowsta kullandım.Ubuntu,bırak windows 7 gibi harika bir işletim sistemini vistayla bile kapışamaz.Oyunların büyük bir kısmını çalıştırmadıktan, flash,java gibi uygulamalarda zırt bırt hata verdikten,ekran kartlarını tanımadıktan ve sorun çıkarttıktan sonra tabiki hızlı açılır.Windows 7 de en ufak bir problem yaşamadım ve bilgisayarımın windows 7 ye giriş süresi 25 saniye kapanış süresi 6 saniye gayet iyi.Ha dersin ki yok arkadaş ben illaki windowsa muhalefetim internetten crackli windows 7 indirmeklede uğraşmam illa ki linux kullanıcam eklentiler codecler donanım tanıtmalar uğraşıp durucam dersen o zaman yine ubuntuyu değil pardusu öneririm

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

sen ubuntuda flash/java/codec/media problemi yasamissin. linux dagitimlarinin windowstan tek eksigi oyundur, zaten oyun oynayan adaminda linux dagitimlariyla isi yoktur.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek

blackhammer bunu yazdı:

sen ubuntuda flash/java/codec/media problemi yasamissin. linux dagitimlarinin windowstan tek eksigi oyundur, zaten oyun oynayan adaminda linux dagitimlariyla isi yoktur.

Bahsettiğimde o işte bu boeing le bugattiyi karşılaştırmak gibi birşey.İkisinin kulvarları farklı bence.Eğer linuxta bu kadar şeyi destekleseydi o da aynı hızda olurdu.Ha bence sırf interneti kullanan adam için linux daha mantıklı eğer flash java problemini çözerse.İşin içine oyun girdimi linux çıkar.

Toplam Hit: 3943 Toplam Mesaj: 23