Windows 7Açılış Sorunu
-
ve benim bi kaç sıkıntım var pc yi kasadan aççıyorum
yaklaşık olarak ilk açılışta 2 dk ye yakın bekliyo . aynen bu ekrenda beklerken reset açınca hemen açılıyo. bu belki windowstandır diye format çekip yeni windows kurdum ama ondanda yapıyo. acaba donanmısal bir sorun mu onu merak ediyorum yada window 7 nin kurduğum sürüm veya cd sindenmi sıkıntı var dır.
arkadaşlar şimdi pc özelliklerimi yazıcam buna en uygun windows 7 hangisidir.
CPU Türü QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 965, 3415 MHz (17 x 201)
Anakart Adı Gigabyte GA-MA785GT-UD3Hzotac GeForce GTS 250 (Microsoft Corporation - WDDM v1.1) (1024 MB) AOC 2436 [24" LCD]
Üretici AMDSürüm AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor 3400 MHz
2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM x 2 adet
1 tb seagate hdd
kullandığım işletim sstemi windows 7 ultimate 32 bit .. siz ce buna en üygun hangisi ve 64 bit kurmalımıyım
-
bilen kimse yokmu ?
-
hocam işletim sisteminden kaynaklanıyor benimde başıma gelmişti.. elindeki windows 7 dvd sini kullanma farklı bir windows 7 dvd si bul onu kur 64bit kurmanı tavsiye ediyorum..
-
şimdi indiriyorum zaten bakalım nolcak
-
"64 bit" işlemcili masaüstü pcme "32 bit" win 7 kurduğumda aynı sorun benimde başıma gelmişti. uzun bi süre ne olduğunu anlamamıştım. xp kurdum geçtim sonra
-
Bişey soracam format atarketn windows 7 100 mb lik boot oluşturuyor onu da siliyormusun yoksa o kalıyormu çünkü windows 7 kendini ondan boot ediyor en onu silmiyorsan 100 defa format atsan gene hep aynı olacak !
-
Windows kuracağın hdd partisyonuna uzun format çek, ardından windowsu kurmayı dene.
-
emuxa bunu yazdı:
-----------------------------Bişey soracam format atarketn windows 7 100 mb lik boot oluşturuyor onu da siliyormusun yoksa o kalıyormu çünkü windows 7 kendini ondan boot ediyor en onu silmiyorsan 100 defa format atsan gene hep aynı olacak !
-----------------------------xp de bu olay 8 mb o silinirse hiç açılmaz diye düşünüyorum gerçi windows 7 de onarma paneli var deneyen varmı
-
xp de bu olay yok o farklı birşey xp de boot ntsdrl gibi bir ismi vardı v c: nin altında bulunur tam adını hatırlamıyorum dosyanın boot u ordan ediyor win 7 de olay biraz farklı mantık biraz degişik formatlarken o 100 mb yı de biçimlendir
-
emuxa bunu yazdı:
-----------------------------Bişey soracam format atarketn windows 7 100 mb lik boot oluşturuyor onu da siliyormusun yoksa o kalıyormu çünkü windows 7 kendini ondan boot ediyor en onu silmiyorsan 100 defa format atsan gene hep aynı olacak !
-----------------------------siliyimi orayıı baya bi araştırtım nette baya yol var ama hiç biri olmamdı
-
aynen disk biziçmelndirme kısmında tüm partitionları sil c ile 100mb lik partitionları sil sora c nin üstünde devam a tıkla kursun düzelecektır problemin !