Windows 7'De Cpu Kullanım Azlığı Ve Kopyalama Yavaşlığı
-
Merhaba arkadaşlar,
Elindeki Win7 64 bit Ultimate yüklü masaüstü pc'nin dosya atım ve windows açılış hızı düşük geliyor.
Ayrıca bir işlem yaparken cpu çok az çalışıyor. Mesela 7GB'lik bir filmi 40 mb/s ile D bölümünden C bölümüne kopyalıyor diyelim, bu işlem sırasında CPU %2 ile %5 arasında gidip geliyor. Ben hem ram'in hem cpu'nun yüzde 60, 70 kullanması pahasına dosyaları hızlı atsın ve win7 daha hızlı çalışsın istiyorum.
Ne yapabilirim?
İşletim sistemi:
Windows 7 Ultimate 64 Bit
Harddisk:
Samsung HD753LJ
SATA 1
750 GB
RPM 7200
32MB Cache
İşlemci:
Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12MB Cache 1333MHz LGA775 İşlemci
Anakart:
http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga_x48_dq6.html
Ram:
2 X 2GB 1066MHZ olmak üzere 4 GB
-
bu pcnin gucu degil hard diskin yazim hiziyla alakali. su yeni cikan ssd'ler pahali ama suratli yaziyor
-
bu arada diskleri defragmante etmenin yarari cok.
-
o iş cpu'ya bakmıyor malesef...
-
Kopyalama hızın cpu ya da rami neredeyse hiç etkilemez.Kopyalama hızını etkileyenler hdd nin rpm ve cache bellek değerleri bide ide,sata 1-2-3 olmasıdır.Senin durumunda yeni bi tane sata 3 hdd alman lazım tabii anakartın sata 3 desteklemesi lazım.Ya da en azından teracopy programını deneyebilirsin azda olsa hız artışı sağlar.
-
Sata1 7200rpm 32mb cache için 30-40 mb/s arası hız normal midir?
Harddisk işi cpu ile alakalı değilse de açılış ve çalışma hızı için falan da sistemi sonuna kadar zorlamak istiyorum, o işler için ne yapmalıyım?
Teracopy programı için teşekkür ederim, winxp'de gayet başarılı, win7'de yarın deneyebilirim. Yalnız teracopy'i kullanınca normal kopyalamada olmayan harddiskten yazma sesleri geliyor. Bu zararlı mı?
-
Fatih bunu yazdı:
-----------------------------
Merhaba arkadaşlar,
Elindeki Win7 64 bit Ultimate yüklü masaüstü pc'nin dosya atım ve windows açılış hızı düşük geliyor.
Ayrıca bir işlem yaparken cpu çok az çalışıyor. Mesela 7GB'lik bir filmi 40 mb/s ile D bölümünden C bölümüne kopyalıyor diyelim, bu işlem sırasında CPU %2 ile %5 arasında gidip geliyor. Ben hem ram'in hem cpu'nun yüzde 60, 70 kullanması pahasına dosyaları hızlı atsın ve win7 daha hızlı çalışsın istiyorum.
Ne yapabilirim?
İşletim sistemi:
Harddisk:
Samsung HD753LJ
SATA 1
750 GB
RPM 7200
32MB Cache
İşlemci:
Anakart:
Ram:
-----------------------------fatih hard disc haric benimki 500 gb geri kalan bütün özellikleri aynı tesadüfe bak
-
uz-i bunu yazdı:
Fatih bunu yazdı:
Merhaba arkadaşlar,
Ne yapabilirim?
İşletim sistemi:
Harddisk:
Samsung HD753LJ
SATA 1
750 GB
RPM 7200
32MB Cache
İşlemci:
Anakart:
Ram:
-----------------------------fatih hard disc haric benimki 500 gb geri kalan bütün özellikleri aynı tesadüfe bak
-----------------------------Allah allah işe bak :)
Sende durum nasıl?
-
win7 kurarken sata hdd nin sys dosyasını da tanıt yoksa çok yavaş kalır bende tanıtmadan kurdum pc sürünüyodu mutlaka tanıt
-
kemalperk bunu yazdı:
win7 kurarken sata hdd nin sys dosyasını da tanıt yoksa çok yavaş kalır bende tanıtmadan kurdum pc sürünüyodu mutlaka tanıt
-----------------------------O nasıl bir şey hocam?
-
Up