Windows 7‘De İlginç Birşey Keşfettim
-
Şans eseri keşfettim , böyle birşeyi siz duymuşmuydunuz yoksa win7'nin özelliğimi bu
Bilgisayarı uykuya alın fişten çekin sonra tekrar açmak istediğiniz zaman fişe takın ve açın normal bios ekranından başlıyor açılıyor ve oturum kaldığı yerden devam ediyor , çok acayibime gitti sizinle paylaşmak istedim .
Bilen varmıydı böyle birşeyi ?
Belki Xp dede olabilir test etmedim
-
tam anlamadım ne demek istediğini bios ile ilgli? Ama oturumun kaldığı yerden devam etmesinin sebebi oturum bilgilerinin harddiskte geçici olarak
tepolanmasından dolayıdır. bilgisayarı tekrar açtığında bu bilgiler okunuyor ve oturum kaldığı yerden devam ediyor
-
hibernate mod değil mi bu işte xp'de de var
-
Hocam bu olayı notebook u olanlar çok iyi biliyor çünkü bilgisyarla çalışırken şarjı biitiginde kendisini kapatıyor ama sen şarj için taktıgında power tuşuna basınca sanki bilgisyar beklemedeymiş gibi hemen acılıyor.(Bu durumun güc ayarlarındaki secenekleri ile alakası yok yani siz ayarlamıyorsunuz pil bitince şunu yap gibi windows 7 de var böyle bir özellik)
-
Adı üstünde uyku modu, zaten dediğin şey için yapılmış birşey :D
-
Uyku modu değil de Hazırda Beklet modu
-
unbalanced bunu yazdı
tam anlamadım ne demek istediğini bios ile ilgli? Ama oturumun kaldığı yerden devam etmesinin sebebi oturum bilgilerinin harddiskte geçici olarak
tepolanmasından dolayıdır. bilgisayarı tekrar açtığında bu bilgiler okunuyor ve oturum kaldığı yerden devam ediyor
evet aynen onu demek istedim .
Yani demek istediğim
Bilgisayarı uykuya alıp bilgisayarın fişini çekin ertesi gün pc yi açmak istediğinizde normal şekilde windows açılıyor ve kaldığı yerden devam ediyor.
ReeX tarafından 06/Ara/12 15:21 tarihinde düzenlenmiştir -
hibernate aktif ise olur o. Windows XP'de de mevcut bir ozellik.
-
rakkoc bunu yazdı
hibernate aktif ise olur o. Windows XP'de de mevcut bir ozellik.
Şimdi baktım bende o aktif değil ama bu şekilde oldu
-
pSkpt bunu yazdı
Uyku modu değil de Hazırda Beklet modu
Aynen öyle.
Uyku modunda, sabit disk, cpu vs gibi birimler durdurulur veya faaliyetleri minimuma iner. RAM'deki bilgiler korunur. Bu sebeple makineyi uyandırdığınızda çat diye açılır. Batarya'dan az da olsa yer.
Hazırda beklette, RAM'deki bilgiler sabit diske yazılır ve makine kapatılır. Batarya yemez. Tekrar açtığınızda biostan başlar, sabit diskteki ram imajı, ram'e aktarılır ve kaldığınız yerden çalışmaya devam edebilirsiniz.
Çoğu konfigürasyonda, bir süre uyku modunda kaldıktan sonra makine otomatik olarak hazırda beklet moduna geçer.
-
Ek olarak; uyku modu=stand by hazırda beklet=hibernate