Windows 8 Kapanış Hızı Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

merhaba müridler.

Windows 8'de kapatma,uyku moduna alma gibi seçeneklerde sorun yaşıyorum. Windows kapanıyor yazıı geliyor 1-2 saniye sonra ekran siyaha dönüyor ve uzun bir süre öyle kalıyor kaç dakika olduğunu saymadım hiç.

İlk windows 8 yüklediğimde bu sorun yoktu hangi programdan sonra böyle oldu bilmiyorum.

Açılışta herhangi bir sorun yok.

Debian+Kali linux var onlarda da böyle bir sorun yok sadece windows 8'de oluyor bu.

Sistemde ssd var,işlemci,ram gayet yeterli. Yani donanımla alakalı bir problem değil.

Takılı usb falan bırakmıyorum,kapatmadan kasper dahil herşeyi kapatıyorum görev yöneticisi falan tertemiz ama genede kapanırken bu sorun oluyor.

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=264852&st=0&p=2040419&#entry2040419

Kaspersky kullanıp bu sorunu yaşayanlar varmış,ama başka ortak programlar kullandığım kişilerde de var. Mesela msi afterburner kullanıyorum,başka msi afterburner kullananlarda da var yani kesin bi program bulamadım sebep olan.

Şimdiden tavsiyeler için teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

Buna benzer bir sorun bende yaşamıştım.Hızlı başlatma seçeneğini devre dışı bırakmayı denermisin hocam?

Şu Şekilde:

1- Masaüstündeyken, farenizi sağ tarafa götürün.
    2- "Ayarlar" sekmesine tıklayın.
    3- Açılan sekmeden, "Denetim Masası"nı açın.
    4- Denetim Masası açıldıktan sonra, sağ üst tarafta "Denetim Masasında Ara" bölümüne gelin.
    5- Bölmeye "Güç Seçenekleri" yazıp, aratın.
    6- Arama sonuçlarından, yeşil bir renkle yazılan "Güç Seçenekleri" linkine tıklayın.
    7- Güç Seçeneklerine geldikten sonra sol taraftaki menülerden "Güç düğmesinin yapacaklarını seçin" linkine tıklayın.
    8- "Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir" linkine tıklayın.
    9- Biraz aşağıda, "Hızlı başlatmayı aç (Önerilen)" seçeneğinin yanındaki kutucuktaki, tick işaretini kaldırın.
    10- "Değişiklikleri Kaydet" butonuna basıp, çıkın.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    akustikelektrik bunu yazdı

Buna benzer bir sorun bende yaşamıştım.Hızlı başlatma seçeneğini devre dışı bırakmayı denermisin hocam?

Şu Şekilde:

1- Masaüstündeyken, farenizi sağ tarafa götürün.
    2- "Ayarlar" sekmesine tıklayın.
    3- Açılan sekmeden, "Denetim Masası"nı açın.
    4- Denetim Masası açıldıktan sonra, sağ üst tarafta "Denetim Masasında Ara" bölümüne gelin.
    5- Bölmeye "Güç Seçenekleri" yazıp, aratın.
    6- Arama sonuçlarından, yeşil bir renkle yazılan "Güç Seçenekleri" linkine tıklayın.
    7- Güç Seçeneklerine geldikten sonra sol taraftaki menülerden "Güç düğmesinin yapacaklarını seçin" linkine tıklayın.
    8- "Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir" linkine tıklayın.
    9- Biraz aşağıda, "Hızlı başlatmayı aç (Önerilen)" seçeneğinin yanındaki kutucuktaki, tick işaretini kaldırın.
    10- "Değişiklikleri Kaydet" butonuna basıp, çıkın.

Oradaki hazırda beklet seçeneğinin yani hibernate olayının etkilediğini söyleyenler vardı,denemiştim olmamıştı birde bunu deneyim sağol hocam.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

İlk başlarda bu sorun herzaman olmuyordu. 2-3 seferde bir oluyordu sonra her defasında olmaya başladı.

Senin çözümü denedim hocam,ilk başta uyku moduna almayı denedim gene aynı şey oldu,ama sonra windows'ta ayarların yeniden başlattıktan sonra etkin olacağını düşünüp kapatıp tekrar denedim.

1 kere uyku moduna aldım 1 kere de yeniden başlattım şuan sıkıntı yok gibi. İnşallah çözülmüştür,tavsiye için teşekkürler :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

Bende bu sorunu sonradan yaşamıştım,makina bir türlü kapanmıyordu.Aslında mantığını hala çözemedim,çözen varsa söylesin =) Hızlı başlatabilmek için kapatmıyor herhalde makinayı..Öyleyse bile,neden sonradan ortaya çıkıyor onuda anlamış değilim 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Bu sürenin yarım saate kadar uzadığı kişiler varmış,garip.

Olası çözümleri buraya yazayımda bari birinin işi görülür belki.

Takılı usb'lerden olabileceği söyleniyor.

Laptop'lardaki o sd card yuvasında takılı boş sd yuvasından olabileceği söylentiler arasında :P

Kaspersky baş şüphelilerden :P

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=264852&st=0&p=2040419&#entry2040419

Msi afterburn olası şüphelilerden.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

teamwiver at bakayım yeğenim.

reg ayarlarına bakalım.

ayrıca shutdown olurken ya güncelleme ya da başka birşey yüzünden dolayı ;

dizin acabiliyor olablir, kayıt yazdırıyor olabilir. 

msi dosyalarından birinde sorun olabilir.

olurda olur bakalım bi :9

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam benim masaüstünde win8 var yaklaşık bi 4 aydır falan, dediğin sorun hiç başıma gelmedi.

Şüpheli listesini daraltmak adına ne kaspersky ne de msi afterburner, hiçbirini kullanmıyorum. :)

Comodo firewall + zemana antilogger + microsoft security essentials 3lüsü yüklü.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THE_MILLER
    THE_MILLER's avatar
    Erkek

Optimize yazılımları (System Care , Auslogics Boot S. vs.) kurup kaldırınmı hiç ?

// edit doctor senmiydin :) msne gelirsen bakarız tw ile

THE_MILLER tarafından 16/Ağu/13 18:35 tarihinde düzenlenmiştir

Türkiye'nin geleceği çelikten yoğruluyor; belki biz olmayacağız ama bu çelik aldığı suyu unutmayacak.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    THE_MILLER bunu yazdı

Optimize yazılımları (System Care , Auslogics Boot S. vs.) kurup kaldırınmı hiç ?

// edit doctor senmiydin :) msne gelirsen bakarız tw ile

Olası şüphelilerden biride buydu şimdi hatırladım :)

Sanırsam sorun bu,advanced system care'i bi test edeyim dedim windows 8 ile arası nasıl diye,hiç iyi değil siz etmeyin :D

Msn'e bayadır girmiyorum ya,teamviewerlık iş kalmadı sorun halloldu,genede sağol :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Problem halen devam ediyormuş az önce kapanışta gene bekletti baya.

Windows kapanıyor logosundan sonra fan devir hızı düşüyor ekran kararıyor ama makine açık kalmaya devam ediyor,bi kaç dakika sonra kapanıyor.

Advanced system care gibi programların windows 8 ile ciddi uyum problemleri var denemeyin müridler :P Windows 8.1'i bekliyorum.

Toplam Hit: 1772 Toplam Mesaj: 14