Windows 8 Ve 8.1 %100 Disk Kullanimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

cizik

ride or die..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    karabuyucu bunu yazdı

Reis aynı sorun benim de başıma geldi. Ne yaptıysam çözemedim.  :) En son gittim yeni hard disk aldım onu sistem diski yapıp digerine arşiv i mi yığdım sorun çözüldü.  :) Sanırım Windows 8 ve 8.1 mekanik diskler için değil de ssd ler de performanslı çalışsın diye yapılmış. Çünki altta cok fazla veri akışı ve işlem oluyor.

ya cok guzel iyi de piyasada milyon tane cesit laptop var simdi ben hddyi degistirip ssd yapsam bin turlu yapmasam bin turlu. aklimda bluray rom u cikarip ssd takmak vardi ama garantiyi bozuyor... iki ucu .klu degnek... servise de sordum, benim yapmam bozarmis, gondereyim siz takin dedim o da olmuyo dediler.. of pof :(

arada bendede yapıyo  hdd ssd çözüm değil yani 
    çözümü bulursan yaz hacı takipteyim :)

onekine?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

bendede takılma sorunu olmaya basladı bu aralar win 8.1

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

firewall lari kapatip deneyin gencler hem antiden hem win uzerinden 

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

hocam aynı sorunu bende yaşadım formattan sonra geçti.formatsızda söle geçior quato die bişi var.yani kota.bilgisayarın hdd veri kotasını ayarlıorsun çat bitiyor.

100 kullanım yaparken hdd ye bak büyük ihtimalle normalde daha sıcak olacaktır.

kota için; bilgisayarım özellikler en soldaki bar.ha bunun etkisi ne bende bilmiom ama düzelio böle.bide şey yapmıştım kotayı koyup geri kaldırmıştım o zmn da geçmişti.

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

Bende çok aramıştım bunu asıl sorum ssd olması lazım pcde. Windows 8 ssd ile tam performans çalışıyormuş. Şöyle birşey bulmuştum ben onu yaptığımdan beri çok olmamaya başladı, ne kadar doğru bilemem ama bende işe yarıyor. 

Görev yöneticisi > Hizmetler > winApSrv bu durduruldu yazıyorsa çalıştır sürekli

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    bykamu bunu yazdı

Bende çok aramıştım bunu asıl sorum ssd olması lazım pcde. Windows 8 ssd ile tam performans çalışıyormuş. Şöyle birşey bulmuştum ben onu yaptığımdan beri çok olmamaya başladı, ne kadar doğru bilemem ama bende işe yarıyor. 

Görev yöneticisi > Hizmetler > winApSrv bu durduruldu yazıyorsa çalıştır sürekli

bende stopped yazıor ama disk kullanımı %6 civarlarında.bence bununla alakası yok

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pars51
    pars51's avatar
    Erkek

bu sorun iki nedenden kaynaklanıyor birincisi antivirüs programı mümkünse işlemciyi en az kullananı yani bilgisayarı enaz kasanı kullanın ikincisi ise görev yöneticisi kısmında başlangıç diye bir yer var orada biligisayar açıldığı andan itibaren çalışanları gösteriyor hemde işlemci kullanma bilgisiyle birlikte sınıflandırıyor düşük,orta,yüksek seviye diye işte bunların alayını devre dışı bırakın.ayrıca biligisayarı eski olanlar denetim masasında performans ve bakım bölümünden disk temizleme ve disk birleştirme işlemini yapsınlar malum zaman içinde internetle ilgili çerezler program kalıntıları v.b. birikiyor ve buda yavaşlamaya neden oluyor.

Toplam Hit: 6102 Toplam Mesaj: 19