Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
Windows 8.1 De Sanal Makine Hakkinda Soru
Windows 8.1 De Sanal Makine Hakkinda Soru
-
arkadaslar elimdeki win 8.1 pcye 1 den fazla sanal makine kurmam mumkunmu acaba ? kurabilirsem nasil kurarim ve kurdum diyelim bunlari farkli wifi lere baglamam mumkunmu ? yani sanal makine 1 ahme wifi aginina makine 2 mehmet wifi agina seklinde
-
sordugun soruların cevabı evet, dediklerin yapılabilir.
nasıl yapılacagıyla ilgili, sorun yasaman durumunda sorarsın, yardımcı oluruz.
-
eyw istedigim cvpi aldim ben kurcalayim hemen bi sorun cikarsa konuya donus yaparim saolasin
-
tek bir wifi kartını farklı wifi ağlarına bağlamak mümkün değil diye biliyorum?
birden fazla wifi kartı bağlayacaksan neyse de, andrei hocam soruyu yanlış mı anladın
yoksa ben mi yanlış biliyorum
-
Kurabilirsin neden kurmayasın.
http://www.windows8li.com/2011/09/virtualbox-ile-windows-8-kurma-resimli.html
FArklı Wi-fi lere bağlanırken sorun yaşayacağını sanmıyorum.
-
Daft bunu yazdı
birden fazla wifi kartı bağlayacaksan neyse de, andrei hocam soruyu yanlış mı anladın
aynı anda birden cok sanal makine acmayacagını farz ediyorum. benim anladıgım, yakınlarda bes adet wi-fi kaynagı mevcutsa, birinci makineyi wifi1'e, ikincisini wifi2'ye baglayabilir miyim diye soruyor.
sanal makine network cıkısları köprülenirse, host herhangi bir wifi'ye baglandıgı sürece problem olmaz. ancak bu islem aynı anda yapılmak istenirse sıkıntı olur, denemedim, ona net bir sey diyemem.
-
Andrei bunu yazdıDaft bunu yazdı
aynı anda birden cok sanal makine acmayacagını farz ediyorum. benim anladıgım, yakınlarda bes adet wi-fi kaynagı mevcutsa, birinci makineyi wifi1'e, ikincisini wifi2'ye baglayabilir miyim diye soruyor.
sanal makine network cıkısları köprülenirse, host herhangi bir wifi'ye baglandıgı sürece problem olmaz. ancak bu islem aynı anda yapılmak istenirse sıkıntı olur, denemedim, ona net bir sey diyemem.
Bende denemedim ama olur diye tahmin ediyorum.
-
Hocam suan yukledim virtuali elimdeki xp iso yu kurdum kopru baglantisi ile nete baglanabiliorum ancak benim olayim bu sanal windowsdada laptopun wifi karti kullanarak wifi 2 ve diger bir sanal windowsda wifi3 agina baglana bilmek ayni aga baglansinlar istemiyorum bunu basaramadim bole bisi mumkunmudur
-
Absolut bunu yazdı
Hocam suan yukledim virtuali elimdeki xp iso yu kurdum kopru baglantisi ile nete baglanabiliorum ancak benim olayim bu sanal windowsdada laptopun wifi karti kullanarak wifi 2 ve diger bir sanal windowsda wifi3 agina baglana bilmek ayni aga baglansinlar istemiyorum bunu basaramadim bole bisi mumkunmudur
ilginç bir durum. Merak ettim hocam şu olayı bilen birisi varsa anlatsın :) ama mumkun olacağını düşünüyorum ben de
-
akustikelektrik bunu yazdıAbsolut bunu yazdı
ilginç bir durum. Merak ettim hocam şu olayı bilen birisi varsa anlatsın :) ama mumkun olacağını düşünüyorum ben de
İşletim sistemini sanala da kursan sonuçta aynı bilgisayarın wireless kartını kullandığından aynı anda sadece tek bir ağa bağlanabilirsin. Ağa bağlanma isteğini modeme gönderiyorsun, modem senin wireless kartının kullanılabilir olup olmadığına bakıyor ve sana ip atıyor. Senin wireless kartın meşgulse, yani farklı bir ağa bağlıysan ip vermeyecektir. NAT denen işlem oluyor bu, detaylı araştırmaları burdan yapabilirsin. Yeni yeni network olayını öğreniyorum, hatam varsa bilen arkadaşlar düzeltsin
Farklı sanal makinalarla farklı ağlara bağlanmak için harici wireless adapterleri kullanabilirsin alternatif çözüm olarak.
-
anladim hocam bende az network kurcalim dedim oluru varmi die ama ustalardan bi deneme yanilma beklioruz :D