Windows Local RDP Açıp İnternet Kısıtlama
-
x-files bunu yazdı
Ccproxy ile kullanıcı oluştur. Her kullanıcıya kullanıcı adı şifre ver. İnternette girişleri ccproxy üzerinden balansın. Kullanıcı ustediği pc den kullanıcı hesabını açsın. Şife isteyicek internete girmek için.
e adam mallik yapip proxy'i kaldirirsa makineden?
ya da ne bileyim windows http api kullanmiyorsa app'ler?
-
end bunu yazdıx-files bunu yazdı
Ccproxy ile kullanıcı oluştur. Her kullanıcıya kullanıcı adı şifre ver. İnternette girişleri ccproxy üzerinden balansın. Kullanıcı ustediği pc den kullanıcı hesabını açsın. Şife isteyicek internete girmek için.
e adam mallik yapip proxy'i kaldirirsa makineden?
ya da ne bileyim windows http api kullanmiyorsa app'ler?
Hocam proxy kaldırırsa zaten bağlanamaz ki. Proxy bir serverde 2 adet interface olacak bir bacak wan diğeri lan. Ccproxy bu wan bacağındaki interneti lana verecek. Zaten şifresi olmayan internete giremeyecek. Zaten olsada kısıtlanmış olacak yine giremeyecek.
-

anydesk team local port tcp udp tabanlı ne varsa kullanırsın ama explorer ve chrome üzerinden nete cıkamazsın sadece bi öneri
-
Güzel fikirler geliyor, şöyle bir detay da ekleyeyim
Ana fikir kullanıcıların internete çıkamaması değil adobe gibi yazılımların internete çıkıp bak beni lisanssız kullanıyorlar diyememesi
Yani kullanıcıların internetsizliği bypass etme gibi bir dürtüsü zaten olmayacak
B,C bilgisayarlarının rdp hesapları administrator değil
Gerçek seneryoda b,c iki Bilgisayar değil 5-6 bilgisayar olacak
-
İşini görecek mi bi dener misin hocam.
Firewall App Blocker v1.9
-
noname bunu yazdı
Ana fikir kullanıcıların internete çıkamaması değil adobe gibi yazılımların internete çıkıp bak beni lisanssız kullanıyorlar diyememesi
Yani kullanıcıların internetsizliği bypass etme gibi bir dürtüsü zaten olmayacak
https://www.henrypp.org/product/simplewall
simplewall ile dedğini yapabilirsin. kendi içinde önemli kuralları var. svchost izin ver kuralı filan aktif.
microfostun bütün sunucularını engelleyen kurallar eklemişler içine.
administrator kullanıcısından tüm kullanıcılar için kurulumu yap ve sunucuyu yeniden başlat.
ilk kurduğunda aktif ettiğin anda bütün trafiği keser ve internete çıkmak isteyen ıvır zıvır ne varsa sana sorar. adobe.exe şu ipye ulaşmaya çalışıyor bloklayaym mı ? geçici izin vereyimmi ? diye.
rdp ıvır zıvır ne varsa kafana göre sırayla engeller yada izin verirsin. ilk kurulumdan sonra diğer kullanıcıların bildirimlerini kapatırsın sadece adminde bildirim açık kalır.
bu şekilde trafiği kontrol altında tutarsın. örnek chrome.exe ye geçici kural atayabiliyorsun. 15 dk filan.
-
noname bunu yazdı
https://www.sordum.org/files/downloads.php?firewall-app-blocker
o zaman butun işini bu cozer..
-
noname bunu yazdı
O zaman iş kolay, bunu daha önce anlattığım gibi host dosyasından yapabilirsin ama yorar.
Daha garantisi dersen en lightweight ve user-friendly ücretsiz firewall olan TinyWall kur. Boyutu 2 mb altında ve sistemi yormaz.Bununla sadece istediğin programa internete çıkma izni verebilirsin.
-
Lazım olabilecek ve bilmediğim firewall ve uygulama isimleri var konuda. Favorilere ekledim ama yinede mesajım bulunsun diye birşeyler yazıyorum :)
@noname cukurova'nın dediği gibi en basit ve herhangi bir ek programa gerek duymadan yapabileceiğin en iyi yöntem, Host dosyasından aktivasyon için bağlanmaya çalışıtğı adresi engelli olarak eklemek.
Yıllardır bu gibi programlarda crackleme işlemi için yapılan bir yöntem bu zaten. Birileri bu IP adres ve host listesini hazırlamıştır diye düşünüyorum. Araştırmak lazım.
hypnot1c tarafından 02/Kas/22 16:55 tarihinde düzenlenmiştir -
Vmware workstation kurup usbyi ona ata. Sanal pc üstünden çık sadece internete. Kaçak göçek de olmaz kafan rahat eder.
rdp network kısıtlama internetsiz internet fiber hızında limitsiz hipernet netlimiter