Windows Sunucuya Irc Server Kurmak
-
konu baslıgındada yazdıgı gibi kendi sitem icin sunucudan irc serveri kurmak istiyorum nasıl yapabiliriz bir iki bisey denedim beceremedim bunu bi açıklarsanız cok sevinirim.
-
evet yaw .. normal windows xp veya 98 se kurullu makinalara bur irc serverler kurulabilir mi? yok linux uzerindeyse sirf onun icin linux ogrenecegim.. bu irc servericindeki oyun kanalarini kurmak istiyorum makinaya, arkadaslarla arada bir takilmak icin.. bilgisi olan paylasirsa sevinirim. topu topu 4 post olmus :S
-
Kurulur...
Tahribatınki windows üzerinde calışıyordu...
Ayrıntılı dökümanlar var nette biraz araştırın...
-
ConferanceRoom (bundan 3sene önce) windows üzerinden çalışıyordu.Aynı Plesk-Cpanel gibi düşün.Windows ve Linux'de çalışan farklı versionlar var.
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Kurulur...
Tahribatınki windows üzerinde calışıyordu...
Ayrıntılı dökümanlar var nette biraz araştırın...
-----------------------------rene evet nette keisn bulabiliriz eminim. ama ben dedim daha once muridlerden biri ugrasmissa kisa zamanda yapabilirim diye dusunmustum, yine ben googgle sorayim. bu arada caprix sen umarim bakiyorsun sende vardi bole eyler heralde.. ama sanirim mirc editliyordun sen..
-
kuruluyor , hocam www.webmaster.com dan download ediliyor
servere girmekte /server localhost olarak girebiliyorsun .
fakat xpde ben calistiramadim ya benim pcde bir şey var veyahut o 98 uyumlu cunki 98 kullanırken bi cok kez kuruk /as komutlari calismistim
bi dene benım pcde sorun var galiba olur.
fakat sadece kurdugun pcden girersin :)
-
iss'yi kuruyorsun hocam bi güzel. üstüne ayarlarını yapıyorsun. Local host'u giriyorsun ve sabit ip ile yayınlıyorsun.
bu kadarcik. Web Server & ISS konularına bak. çakarsin direk davayı.