Windows"Çulara İbretlik Reklam!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

@shockman

windowsun medya ürünlerine verdigi destek degil o ürün üreticilerinin windowsa verdigi destek demek daha dogru olur.Linuxun aksine microsoft'un kendisi driver yazmıyor
    Kullanım olayına gelincede bu göreceli birşey benim Mac kullanan tüm arkadaşlarım Windows'un kullanımını kolaylıktan uzak olarak nitelendiriyor.Benim gibi hep Linux kullanmış tanıdıklarımda Windowsu aynı şekilde.Bilgisayar biliminde çok sevdigim bir abimizde hayatını Windowsla gecirdigi için digerlerini begenmez.

Bu tamamen alışkanlıkla alakalı birşey.Bana hala bir program için 50 yere tıklamak sacma geliyor yada bir programı bir parametreyle acmak için....boşalanı kontrol etmek için vs vs vs 

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Erkek

videoyu izlerken Testereyi özledim.

Yaşasın Windows

⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    -----------------------------

@shockman

windowsun medya ürünlerine verdigi destek degil o ürün üreticilerinin windowsa verdigi destek demek daha dogru olur.Linuxun aksine microsoft'un kendisi driver yazmıyor
    Kullanım olayına gelincede bu göreceli birşey benim Mac kullanan tüm arkadaşlarım Windows'un kullanımını kolaylıktan uzak olarak nitelendiriyor.Benim gibi hep Linux kullanmış tanıdıklarımda Windowsu aynı şekilde.Bilgisayar biliminde çok sevdigim bir abimizde hayatını Windowsla gecirdigi için digerlerini begenmez.

Bu tamamen alışkanlıkla alakalı birşey.Bana hala bir program için 50 yere tıklamak sacma geliyor yada bir programı bir parametreyle acmak için....boşalanı kontrol etmek için vs vs vs 

Sanırım Haklısın, Alışkanlıklarda Önemli rol oynuyor.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

arkadaşlar bir kaç açıklama yapmak istiyorum öncelikle...

Ben bilgisayar yaşamıma windows la başladım. İlk gördüğüm sistem 98 se idi ancak çok fazla kullanamadım çünkü sadece gördüm bilgisayarım yoktu.

Kendi bilgisayarımı aldığımda xp vardı :P bir hayli geç kaldım yani... Neyse tam iki yıl xp ye katlandım. bu süre zarfında öğrendim tabi alıştım.

daha sonra ilk linux olarak pardus u gördüm. farklıydı virüs kavramı yoktu. Oyun yoktu ama istediğim bir çok şeyi farklı araçlarlada olsa crack serial vs olmadan kurabiliyor ve yapabiliyordum. Başlangıçta xp bağımlılığımdan ötürü gerçekten zorlandım. Üstelik pardus yeni bir dağıtımdı ve paketler çok olsa bile bir sürü hata vardı.

Yavaş yavaş hatalar giderildi paket sayısı arttı. Beraberinde bende pardus a linux a alıştım. Daha sonra linux konusunda pir sayabileceğim bir arkadaşım ubuntu 7.04 verdi. İlk denemem umut vericiydi kurdum kullandım. yeni paket depoları kullandım ancak gnome arayüzü sıkıcı gelmişti bana pardus ta kde arayüzüne alışmıştım. bunun üzerine kubuntu kurdum ve herşey bildiğime yakındı sadece kurulumlar falan biraz değişmişti o kadar ama sonunda yine linuxtu.

windows kullanan arkadaşlar için söyleyim. Gerçekten alışma devresi zorlayıcı oluyor problemler falan yaşıyorsunuz yaşanmıyor dersem yalan olur ancak bunları atlattığınız zaman inanın bana vaz geçemeyeceksiniz... Sadece deneyin ve kendinizi 1 ay için kasmaya çalışın linux kullanmaya zorlayın. İnanın 1 ayın sonunda bir kaç gün daha kalsın sonra kurarım xp yi demeye başlayacaksınız. sonra yine aynı bir kaç gün daha erteleyim diyeceksiniz çünkü herşeyi yapabiliyor olacaksınız. aradan aylar geçecek ve siz aman ne kuracam ya xp yi işim gücüm yok anti virüs tü crack ti serial di falan ne uğraşacam linuxta kalıyorum diyeceksiniz.

ÖNEMLİ: Linux denemek isteyen arkadaşlar öncelikli olarak lütfen hangi dağıtıma ihtiyacınız olduğuna karar verin kesin olarak. Yani ihtiyaçlarınıza göre dağıtmınızı seçerseniz inanın daha kolay olacak sizler için....

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Ben yillardir windows kullaniyorum, Win uzerinden program yaziyorum, web sitesi yapiyorum vs vs. Windows kolaydir, veya linux xp ye ucan tekme atar gibi muhabbetlere hic girmeyecegim. Ama soyleyecegim tek sey var. Linux ta olan kullanim zorlugu (yok paket indir, onu kurmadan once sunu indir cd install de ...) asilmadigi surece (driver konusu ayri bir dert) windows her zaman acik ara onde olacaktir.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:

şimdi linux cular dicek bi sorun yok ama bana göre var bana göre varsa benden daha az bilgisayar ile ilgilenen milyonlar ca kişi için bu sadece linux kurmamak için yeterli sebep = )  

şu cümlenden yola çıkarak senden daha kötüsü olduğunu düşünmüyorum =))

şu bir gerçektir gnome menü çok daha kolaydır ve hiç bilmeyen biri linux (ubuntuyu kastediyorum)u daha rahat kullanır.

ve ilk kullanıcıya hitap diyorsunuz da ilk kullanıcı fotoşop mu kuruyor ?

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Kişisel pc'de işletim sistemi olarak windows serverda ise linux,ms bile linux server eğitimleri veriyor kaç yıldır çünü server piyasası linuxun elinde ms de bu ihtiyaçlara el atacak adamlar yetiştirmek istiyor.Pazarın "iş gücü" kısmını satın alıyor bir nevi..

Hee birde video işleme olayında linüx ms'nin her ne hikmetse yılalrdır yapamadığı şeyi yapıp fark koymuştur.Aynı formatlardaki filmi bir linüxte izleyin birde windowsta aynı monitör olmasına bile gerek yok aradaki fark o kadar büyük ki farketmemeniz imkansız..

Troubles'll come & they'll pass
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu linux

http://onlyumpc.com/wp-content/uploads/MID/mobilinux.jpg

Bu da linux

Ne kadar "zor" olması gerektiğine siz karar verirsiniz.

Linux'ü 3 yaşındaki çocuk bile kullanabiliyorsa siz de kullanabilirsiniz.

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

Hocalar ben birazda olaya ekonomik bakıyorum.Windows gibi ücretli bir sistemi kullanmak asgari maaşın bu kadar olduğu bir ülkede hakarettir.Diyecekseniz ki biz para vermiyoruz.Sen vermiyorsan senin devletin veriyor.Okulların,hastahanelerin bu sisteme para veriyor.Windows kurmakla iş bitmiyor antivirüsüne ayrı para şusuna ayrı para busuna ayrı para.Bir kere açık kaynak olmasa windows bu derece hızlı gelişmezdi,alternatifler olması her zaman bizim yararımızadır.

Alışınca windows,linux farketmiyor açıkcası.Açık kaynağa örnek olarak smf ve vbulletin forum sistemleri örnek verilmiş.Arkadaşım bir yanda da firefox ve interent explorer ı örnekleseydin ya.

İlk pardus kurdum 3 ay kullanabildim.Windows kurdum herşey iyi hoş ama antivirüs crack serial olayı var herkesin dediği gibi.Açıkcası kimsenin programını cracklemek crakini bulmak işime gelmiyor adam senin ücretsiz kullanmanı istese zaten ücretsiz yayınlardı |: Neyse ki sonunda ubuntu yu keşfettim.Problemler çıkardı problemler çözdüm.Çözemedim yeni sürümü bekledim bu arada da pc'den windowsu eksik etmedim ne olur ne olmaz diye.Şimdi ne mi oldu ? Artık windowsu açılıs diskinden sildim en son ne zaman açtığımı hatırlamıyorum,gerekirse acılıs diskine yolunu eklerim.Ayrıca tecrübeniz arttıkça windows'ta yaptığınız herşeyi linuxta yapabiliyorsunuz.En azından bir "wine" uygulaması bile sizi birçok dertten kurtarıyor.

Sözün özü kullanmıyorsanız bile kötülemeyin.Linuxcularında windowsu kötülemeleri gerçekten iyi birşeyi keşfetmenizi istediği için olabilir.Ama bunlar beni ilgilendirmiyor  eğilimlerim daha çok hayat görüşüm üzerine oluyor..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Dakika bir, gol bir. Az once ubuntu kurayim dedim. Karsima "Video mode not supported" hatasi cikti. Eger bu ubuntu ozgurlukse mumkunse kimse beni kolelikte rahatsiz etmesin.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
Toplam Hit: 5625 Toplam Mesaj: 24