Windows'ta Kurtulamadığım Bir Virüs

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

Arkadaşlar selam

Birkaç gün önce makinada windows 7 yüklüyken bir virüs girdi belirtisi şöyle başladı

durum çubuğunda ekli simgeleri sağa sola hareket ettiremiyorum ön izleme pencereleri çalışmıyor + sesi kısmaya çalıştığımda ses kendi kendine maksimum yüksekliğe artıyor iyice kafayı yedi resmen

orjinal windows 8 aldım onu kurdum aynı problem bunda da oldu tahminimce harici HDD içinde bir virüs var onu silmem gerekiyor ama nasıl ?

harici HDD'yi başka bir pc'ye bağlı iken combofix kullandım sanırım full C sürücüsünü taradı raporda hep C vardı harici HDD yani E yoktu

birçok kişi combofix'i önerdi ama combofix'i çalıştırdığımda bana seçenek sunmuyor direkt taramaya başlıyor

Arkadaşlar harici HDD'yi etkili olacak bir şekilde hangi program ile taratabilirim ?

KNOWLEDGE IS POWER!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiaD06
    MiaD06's avatar
    Erkek

comodo yu deneyebilirsin sağlamdır.

Tek isteğim MiaD'ımın dolması .. cart curt.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam genellikle kullanıcılar arasında yanlış bir görüş var. "Antivirüs yükle temizle." düşüncesi. Ben buna katılmıyorum. Koruma programını virüs girmeden önce kurmanız daha sağlıklıdır. Çünkü bazı virüsler girdikten sonra çalıştıracağınız antivirüs programlarının tam ve sağlıklı çalışmasını engelleyebiliyorlar.

Bana sorarsanız hiç uğraşmayın. Yedeklerinizi bilgisayarı "Ağ ile Güvenli Kip" desteği ile açarak USB girişi üzerinden yedekleyin ve sonra HDD üzerinde fdisk çektikten sonra yeniden işletim sistemi yükleyin.

Şu ana kadar bilgisayarınızın masaüstü olduğunu farzetmiştim. Şayet dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, fdisk çekmeniz durumunda olası bir HDD Recovery slotunu kaybedeceksiniz. Recovery slotu varsa recovery yapmayı deneyin.

Gelişmeleri yazın, takip edelim.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    MiaD06 bunu yazdı

comodo yu deneyebilirsin sağlamdır.

comodo free versiyonu felan var iş görürmü acaba ?

http://antivirus.comodo.com/

KNOWLEDGE IS POWER!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

combofix işini bitirdikten hemen sonra harici bellek filan takmadan direk antivirüs kurman lazım

combofix sadece aktif virüsleri temizler bulaşmaya hazır virüsleri silemez

birdaha combofiz ile tara ondan sonra aşağıdakini inidr kur rahat et

http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows/security-essentials-download

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Hocam genellikle kullanıcılar arasında yanlış bir görüş var. "Antivirüs yükle temizle." düşüncesi. Ben buna katılmıyorum. Koruma programını virüs girmeden önce kurmanız daha sağlıklıdır. Çünkü bazı virüsler girdikten sonra çalıştıracağınız antivirüs programlarının tam ve sağlıklı çalışmasını engelleyebiliyorlar.

Bana sorarsanız hiç uğraşmayın. Yedeklerinizi bilgisayarı "Ağ ile Güvenli Kip" desteği ile açarak USB girişi üzerinden yedekleyin ve sonra HDD üzerinde fdisk çektikten sonra yeniden işletim sistemi yükleyin.

Şu ana kadar bilgisayarınızın masaüstü olduğunu farzetmiştim. Şayet dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, fdisk çekmeniz durumunda olası bir HDD Recovery slotunu kaybedeceksiniz. Recovery slotu varsa recovery yapmayı deneyin.

Gelişmeleri yazın, takip edelim.

win 8'e geçmeden önce örnek win 7 olarak sıfırdan kurdum ve harici HDD takılı değilken avira premium kurdum sonrasında HDD'yi bağladım aynı durum ile karşılaştım 

benim pc'de tek HDD var onu C olarak kullanıyorum + harici HDD var tüm dosyalarım harici içinde duruyor pc içindeki hdd küçük hocam haricideki dosyaları almaz malesef :( dediğin mantıklı aslında başka nasıl yapabilirim 

KNOWLEDGE IS POWER!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

söylemeyi unuttum

ek olarak google arama çubuğuna bişey yazıyorum altta örnek isimler çıkıyor o esnada klavyede yön tuşlarından aşağıya basıyorum işe yaramıyor 

KNOWLEDGE IS POWER!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

hariciyi çıkartıp combofix yap. akabinde hiç bişi açmadan takmadan avg kur tarat.

sonra harici tak onu da tarat. ona benzer bi virüsü şimdi hallettim 2 formatta.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

hariciyi çıkartıp combofix yap. akabinde hiç bişi açmadan takmadan avg kur tarat.

sonra harici tak onu da tarat. ona benzer bi virüsü şimdi hallettim 2 formatta.

hocam şuan win 8 kurulu combofix win 8 de çalışmıyor

işler hep tersine gidiyo tersine iyice canım sıkıldı 

KNOWLEDGE IS POWER!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

- dostum, harici diskindeki ve normal HDD'deki tüm setupları sil.

- crackli program yerine  serialli kullan

- setuplarını ulu orta yerde bırakma, RAR/ZIP/ISO şeklinde sakla

- bu da sana ders olsun

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

- dostum, harici diskindeki ve normal HDD'deki tüm setupları sil.

- crackli program yerine  serialli kullan

- setuplarını ulu orta yerde bırakma, RAR/ZIP/ISO şeklinde sakla

- bu da sana ders olsun

Ek olarak;

- Ücretsiz bir program indireceksen kendi sitesinden indir.

- İşine yaramayan programı kurma.

- Güvenmediğin yerden hiçbirşey indirme, indirdiğini tarat

arbeit macht frei
Toplam Hit: 2937 Toplam Mesaj: 23