Windowsu Yüklerken IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Hatası
-
arkadaşlar sistemi formatladım hatta fdisk çektim ram değiştirdim hdd değiştirdim hatta ekran kartını değiştirdim oda olmadı bios pilini bile çıkarıp değiştirdim.... dvd yide değiştirdim xp cd sinide değiştirdim :))) anlayacağınız yapmadığım kalmadı ama durmadan aynı hata veya az değişmiş hatalar veriyor :(((
hata
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
İÇ KISMI YAZMAYA GEREK YOK SANIRIM
Stop: 0x0000000A (0x58D86328, 0X00000002, 0X00000001, 0X804EC9F)
-
IRQ işlemci ve çevre donanımlar arasında iletişim için kullanılır, Sorun büyük ihtimalle işlemcinin kesme denetleyicisinde ya da anakartın irq hatlarındadır, boşuna diğer aygıtları değiştirme anakartı ya da işlemciyi değiştir.
(hatanın devamını da yazsan daha iyi olur)
-
HIMMM YANİ ya anakart uçtu yada işlemci :) işin kötü tarafı ikiside eski sayılır :)) bulmasıda sorun neyse sağlık olsun tşk ederim..
ama başka alternatif yokmu yapılabilecek birşeyler?
-
ses kartı takmadım kendi üzerinde olan ekran kartı zaten onboar yok bizim takmış olduğumuz bir ekran kartı.
-
Alıntıdır
*Ekran kartı driver'ını son sürüme çekmek
*Ekran kartı driver'ını tamamen kaldırıp bir eski versiyonu yüklemek
*Ekran kartı driver'ını tamamen kaldırıp yeniden en son versiyonu yüklemek
*Counter Strike Source 2005 versiyonu(HDR'sız) ile 2007'deki en son update'li(HDR'lı) versiyonunu denemek (sonuç : eski versiyon bayağı bir oynandıktan sonra mavi ekran çıkarırsa çıkarıyor çoğu zaman çıkarmıyor,en son sürüm ise menüde,haritayı yüklerken ve ya tam oyuna girdiğinde mavi ekran verdiriyor)
*Kasanın kapağını açıp donanımların yerine oturup oturmadığını kontrol etmek (sonuç: ve herşey yerli yerinde)
*Harddisk birleştirme işlemi(üç bölümü de C,D,E)
*Harddisk hata denetimi (yalnızca C'ye)
*Boot'tan tüm harddiske güncel virüs taraması (sonuç : 0 virüs,hata devam)
*Tüm harddiske spyware/adware taraması (sonuç : değişmedi)
*CCleaner ile tüm registry sorunlarının taranması ve sorun çözümü
hepsinin sonucu 0" yani cok uğraşmış olsa gerek bu şahıs uğraşıp uğraşmayacağın sana kalmış icini karartmak istemem ama bide şu adrese bak :)
http://support.microsoft.com/kb/818501/tr burayı iyi bi incele:)
-
IRQ çatışmaları da eskiden sık sık olurdu ama yeni donanımlarda resmi olmasada standartlaşmış olduğunda pek ihtimal yok.
IRQ çatışması şöyle oluyor, mesela 01 numaralı irq hattı klavyeye ayrılmıştır, bir irq denetleyicisinde toplam 8 hat bulunur. birinci denetleyicinin bir bacağı ikinciye bağlanmış (02) ve toplam 15 irq hattı olmuştur (yenilerde daha fazla) . Ancak bazı donanımlar aynı irq hattını kullanmak isteyebilirler. işte bu durumda iki aygıtta çalışmaz.Irq çatışması olur.
Bu durumda yapman gereken şu.
Aygıt yöneticisini aç, aygıtlara sırayla sağ tıkla, özellikler de ve kaynaklar bölümüne gel. Orda hangi irq yu kullandıkları yazar. Eğer iki aygıt aynı irq yu kullanıyorsa aygtlardan birini kaldır. Sorun hallolur. ancak artık çatışma durumları pek olmuyor, eski donanımlarda oluyordu. kolay gelsin
-
arkadaşlar öneri ve araştırmalarınıza tşk ederim bende aynı şeyleri okudum emin olsun ama mesele şuki ben bu hdd yi uçurdum yani format attım yükleme yapmaya çalışıyorum belli bir noktaya geldimi hata veriyor örneğin windows kurulurken 29 dk da bir anda mavi ekran vve yazdığım hata geliyor yani anlayacağınız hiç bir şeyi güncellemem yada aygıt yöneticine girmek gibi bir şansım yok çünkü daha kuramıyorum makinayı. umarım bu defa derdimi anlatabildim...
-
ram uçmuş
-
fatX bunu yazdı:
-----------------------------
ram uçmuş
-----------------------------aynen hocam .. inceliyordum aklıma geldi gelmedi değil :) Ram'dan da kaynaklanabilir @CANN1 ..
-
arkadaşlar hdd ide, RAM gelince ram değiştirdiğimi yazdım sanırım okumadınız yada gözünüzden kaçtı.
-
CANN1 bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşlar hdd ide, RAM gelince ram değiştirdiğimi yazdım sanırım okumadınız yada gözünüzden kaçtı.
-----------------------------yok kacmadı da ßi ihtimal verdik .. hepsini denemişsin .. ram'a da ihtimal işte .. :/