Windows'un İşletim Sistemlerinde Dosyalar Kod İle Nasıl Silinebilir ?
-
başlık biraz karışık oldu sanırım.
amaç, bir dosyayı silme , cd un kapağını açıp kapatma , monitörü açıp kaparma , not defterini açıp abuk spuk şeyler yazma gibi
kısacas virüs kodlaması için neler yapmalıyım
bi abim eğer kodları yazarsan jpeg dosyasına koy dedi hem fazla fark edilmez hemde kolayıkla injektör edersin dedi
fasa fizo
bi arkadaşta
Set oWMP = CreateObject("WMPlayer.OCX.7")
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection
if colCDROMs.Count >=1 then
do
For i=0 to colCDROMs.COunt -1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next ' cdrom
For i=0 to colCDROMs.COunt -1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next ' cdrom
loop
End If
bu kodun cd room kapağını açıp kapattığını söyledi vbs dosyası olarak kaydedip çalıştırdım çalışıyordu
şimdi biraz daha ilerletmek istesem neler ekleyebilirim.
-
öyle ha dedimmi virüs yapılmaz hacı üzgünüm :/
-
Delphi yada Visual Basic öğren bence, zaten öğrenirken örneklerde bile karşına çıkar cdrom kapağını açıp kapatma programı
-
aradığın şey autoit
-
WinApi nedir, Win32 Sistem Programlama nasıl yapılır bi bak, sonra nasıl olsa vazgeçersin bu işlerden
-
yine vbs yazacaksan,
dosya işlemlerini fso object oluşturarak yaparsın. ayrıntı : http://www.devguru.com/technologies/vbscript/quickref/filesystemobject.html
monitor açıp kapama için şöyle bir şey düşündüm çalışırmı bilmiyorum... :
"
Set objShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
komut = "%windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState"
With objShell
.Run(komut)
End With
"
With objShell
.Run(komut)
wscript.sleep 1000 '1000 = 1 saniye
.SendKeys "M"
wscript.sleep 500
.SendKeys "e"
wscript.sleep 500.SendKeys "r"
wscript.sleep 500.SendKeys "h"
wscript.sleep 500.SendKeys "a"
wscript.sleep 500.SendKeys "b"
wscript.sleep 500.SendKeys "a"
End With
gibi olabilir. Tabi olayı geliştirebiliriz şu an ivedi yazdım bunları, bir inputbox çıkarıp uBound ve split ile array oluşturur her harf için .sendkeys .sleep c/p ten kurtulunabilinir. Bunlar idare eder seni şimdilik.
edit: Bunları yapınca virüs yaptımda diye dolanma ortada. Bu tarz şeyler programlama öğrenmen adına ilgi duymanı sağlayacak şeyler, Zaten zamanla programlamayı çözdükçe virüs yapma değil Acente Cari programı satıp para kazanma derdine düşeceksin. Bunlarla ilgini tazele sonra yeni yeni şeyler öğrenmeye devam edersin.
-
C ve sistem programlamaya yonelir heleki birde assembly e bulasirsan bir virus icin bunlara deymez diye karar verip vazgecersin kesin dayi :):) he eger zaten dedigim gibi bu programlama alanlarinda kendini aşarsan ustat olursan birak virusu rootkit yazarsin :) bu konular ne zaman acilsa aklima murit tugberk geliyor onada sorabilirsin
-
Twitter bunu yazdı:
-----------------------------
C ve sistem programlamaya yonelir heleki birde assembly e bulasirsan bir virus icin bunlara deymez diye karar verip vazgecersin kesin dayi :):) he eger zaten dedigim gibi bu programlama alanlarinda kendini aşarsan ustat olursan birak virusu rootkit yazarsin :) bu konular ne zaman acilsa aklima murit tugberk geliyor onada sorabilirsin
-----------------------------nedense c, sistem programlama ve assembly ile uğraşacak adamların bu tarz işlere pek girişmek isteyeceklerini düşünmüyorum. İYi paralar kazanabilir.
Niyeyse şu hayatta korktuğum tek dil assembly ..
-
vbs'de virüs yapması çok zevklidir aslında :)
Benim 2005'te yazdığım bi vbs'yi veriyim, örnek olsun: http://pastebin.com/6xinRUnV
-
Valla ne diyeyim çok yardımcı oldunuz . :) ama ben belirtiğin dizinde ki bir dosyayı silmek istiyorum onu nasıl becerebileceğim.
-
arcahmet bunu yazdı:
-----------------------------Valla ne diyeyim çok yardımcı oldunuz . :) ama ben belirtiğin dizinde ki bir dosyayı silmek istiyorum onu nasıl becerebileceğim.
-----------------------------verdiğim linkten yararlanabilirdin...
Set filesys = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
With filesys
.DeleteFile "c:\dosya.txt"
End With