Winrar Şifre Kırıcı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    CodeInside bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı
    CodeInside bunu yazdı
    ustura bunu yazdı

Winrar Byte Başı sifreleme yapıyor kırılması cok zor

Her şifreleme algoritmasının (istisnalar dahil değil, anladınız siz) bir adet anahtarı vardır.

Hocam çok zor bişey değil demişsin ben ondan öyle yazdım. Gerçekten çok zordur şifresini kırmak ve tek yolu da en kaba yol olan brute-force

adam 12345abcd@ falan yazdıysa kırılır ama özel karakter sayı rakam büyük küçük harf işin içine girince çok fazla olasılık ortaya çıkıyor.

Belli bir karakter sayısına kadar !senin kasan için! çok zor değil diyorum. Burada tartışacak ya da anlatacak bir durum yok. Senin kasan tabii ki bu tür işler için biçilmiş kaftan değil. Ama bu hiçbir şey yapamayacağın anlamına gelmiyor. Teknoloji çağındayız, sen şifreni istersen 20 karakter ve full özel karakter yap. Donanım sistemleri o kadar gelişti ki, bilmem kaç karakterlik truecrypt şifrelerini bile bir kaç dakikada kıran donanımlar var polislerin elinde :) Yani özellikle günümüzde, offline ortamdaki hiçbir şifre güvende değil.

iyi güzel diyorsun da hocam ben daha önce defalarca denedim. zip uzantılı dosyada saniyede 1000 ertane brute yaparken rar da 5-6 arası oluyor bu rakam tamma bendeki pcde çok iyi birşey değil ama arada bariz bir fark var

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    CodeInside bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı
    CodeInside bunu yazdı
    ustura bunu yazdı

Her şifreleme algoritmasının (istisnalar dahil değil, anladınız siz) bir adet anahtarı vardır.

Hocam çok zor bişey değil demişsin ben ondan öyle yazdım. Gerçekten çok zordur şifresini kırmak ve tek yolu da en kaba yol olan brute-force

adam 12345abcd@ falan yazdıysa kırılır ama özel karakter sayı rakam büyük küçük harf işin içine girince çok fazla olasılık ortaya çıkıyor.

Belli bir karakter sayısına kadar !senin kasan için! çok zor değil diyorum. Burada tartışacak ya da anlatacak bir durum yok. Senin kasan tabii ki bu tür işler için biçilmiş kaftan değil. Ama bu hiçbir şey yapamayacağın anlamına gelmiyor. Teknoloji çağındayız, sen şifreni istersen 20 karakter ve full özel karakter yap. Donanım sistemleri o kadar gelişti ki, bilmem kaç karakterlik truecrypt şifrelerini bile bir kaç dakikada kıran donanımlar var polislerin elinde :) Yani özellikle günümüzde, offline ortamdaki hiçbir şifre güvende değil.

hocam hakılısında adam bu işin mantığını sormuyor . Kırılabilir mi üzerine tartışmıyoruz. Polisin elinde FBI ın elinde bilmem kim hackerın elinde varıdr . Adam böyle bir kırıcıya ihtiyacım var . Ben evimde bu makineyle bırabilir miyim diyor. 

edit:imla

livane tarafından 09/Şub/13 23:48 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    MaTRiXe bunu yazdı
    CodeInside bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı
    CodeInside bunu yazdı
    ustura bunu yazdı

iyi güzel diyorsun da hocam ben daha önce defalarca denedim. zip uzantılı dosyada saniyede 1000 ertane brute yaparken rar da 5-6 arası oluyor bu rakam tamma bendeki pcde çok iyi birşey değil ama arada bariz bir fark var

Hocam olay sadece cpu değil cpu+gpu kullanan programlar.Hatta deep webde cloud tabanlı brute-force işlemi satan dğkkanlar bile mevcut.Sana 100 küsür bilgisayarın gücünü sağlıyor adamlar. Ama tabi siktiri boktan bir rar şifresi için değmez bunlara başvurmaya.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 4013 Toplam Mesaj: 34