folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Wireless Paylaşımı - Hotspot Kurulumu [?]

Wireless Paylaşımı - Hotspot Kurulumu [?]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeynelbey
    zeynelbey's avatar
    Erkek
    Dr_X bunu yazdı

Ethernet ile bağlanıyorsan bu şekilde çözersin; ( Wifi ile baglanıyorsan Kartını seçim yap )

wi-fi kartımızın veya adaptörümüzün güncel sürücüsünün yüklediğine emin olun

• açık ve çalışır durumda olmalı tabi
    • başlat>programlar>donatılar>Komut istemi'ne sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır deyiniz

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=Test key=password
    • bu komutu çalıştırın, burada ssid denilen wi-fi ismi, key de malum şifre. yalnız key girerken belirli kısıtlamalar var onları alttaki resimde görebilirsiniz

enter'a basınca alttaki gibi sonuç çıkmalı (son satırı en son gireceğiz)

daha sonra
    • Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni açın>solda bağdaştırıcı ayarlanını değiştirin> yerel ağ bağlantısına sağ tıklayıp özellikler> paylaşımı tıklayın
      bu pencereden yeni oluşturulan ve ismini verdiğiniz bağlantıyı seçin...

bir de daha öncesinden paylaşma işi ile uğraştığımdan ICS ayarlar butonunda alttaki gibi seçenekler seçili

• son olarak da aynı komut penceresine şu komutu girerek hizmeti başlatıyoruz

netsh wlan start hostednetwork
    • Ek olarak masa üstüne kısayol oluşturma için Sağ tık Yeni Kısayol Hedef kısmına
    • C:\Windows\System32\netsh.exe wlan start hostednetwork
    • bunu yapıştır aynı şekilde Start yazan yerede Stop şeklinde tekrar kısa yol oluşturursan birisi Start diğeri Stop olur

bunu denedinmi hoca ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek

@Zeynel denedim.

Arkadaşlarım bağlanabildi ama ben bağlanamadım.

Arkadaşımın PC'den kurdum bağlanabildim ama kendi kurduğuma bağlanamıyorum.

802.11b ve 802.11g olarak yayın yapıyor benimki arkadaşınki ise 802.11n sanırım onunla alakalı benim telefon bağlanamıyor.

İmza...
Toplam Hit: 3938 Toplam Mesaj: 23