folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder WLAN (Wi-Fi) Nedir? (Manyak Bişidir..)

WLAN (Wi-Fi) Nedir? (Manyak Bişidir..)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FaTHeR
    FaTHeR's avatar
    Erkek
    1. WLAN (Wi-Fi) Nedir? ^

WLAN bir kablosuz internet teknolojisidir. TTNet TTwinet kablosuz geniş band internet servisini bu teknolojiyi kullanarak sunmaktadır. Bu teknolojiye sahip cihazınız ile (Dizüstü Bilgisayar, PDA veya Cep Telefonu) TTwinet servisimizden faydalanabilirsiniz. TTwinet WLAN teknolojileri olan 802.11b ve 802.11g standartlarını desteklemektedir.

2. 802.11b ve 802.11g arasındaki fark nedir? ^

802.11b ve 802.11g birbiri ile uyumlu iki farklı WLAN standardıdır. Bu iki standart farklı modülasyon teknikleri kullanır ve veri hızları da birbirinden farklıdır. İki standardında çalışma frekansı 2.4 GHz dir. 802.11b maksimum 11Mbit, 802.11g de maksimum 54 Mbit veri transfer hızına sahiptir. 802.11b, 802.11g ye göre daha eski bir teknolojidir ve 802.11g özellikli WLAN kartları aynı zamanda 802.11b standardını da desteklemektedir. TTwinet servis alanlarında bu standartlardan herhangi birine sahip WLAN özellikli cihazınızla internete erişebilirsiniz.

3. TTwinet Kablosuz İnternet Servisi nedir? ^

TTwinet TTNet tarafından sunulan kablosuz geniş band veri transferi servisidir. Bu servis Hotspot denilen havaalanları, oteller, alış veriş merkezleri, tren istasyonları, konferans merkezleri, üniversiteler, fuar alanları v.b. gibi yerlerde verilmektedir. WLAN teknolojisine sahip cihazınız ile (Dizüstü Bilgisayar, PDA veya Cep Telefonu) bu servisten faydalanabilirsiniz. Şu anda 400 den fazla servis alanında sunduğumuz TTwinet servis ağımız gün geçtikçe genişlemektedir. Güncel listemizi ttwinet.ttnet.net.tr adresinde bulabilirsiniz.

4. TTwinet Hotspot Nedir? ^

TTwinet Hotspot kablosuz internet servisi verdiğimiz yerlerdir. Hotspotlar havaalanları, oteller, alış-veriş merkezleri, tren istasyonları, konferans merkezleri, üniversiteler, fuar alanları v.b. gibi yerlerdir.

5. Bu servisten evimde, işyerimde ya da dışarıda faydalanabilir miyim? ^

Bu servisten sadece servis alanlarımızda faydalanabilirsiniz.

6. Bu servisi nerelerde kullanabilirim? ^

Bu servisi Hotspot noktalarımızda (servis alanlarında) kullanabilirsiniz. Servis alanlarımızın nereler olduğunu öğrenmek için ttwinet.ttnet.net.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

7. Nerelerde ve ne zaman yeni servis alanları açılacak? ^

TTwinet ağı ülke çapında gün geçtikçe genişlemektedir. Yeni servis alanları açılmadan önce web sitemiz ttwinet.ttnet.net.tr adresinde yayınlanmaktadır.

8. TTwinet servisinin alt yapısı nasıldır? ^

TTwinet servisinde, 2 Mbit ADSL hattı ile elde edilen bağlantı/bağlantılar Access Point olarak adlandırılan WLAN kablosuz erişim cihazı/cihazları ile yayınlanır. ADSL hattı üzerinden TTwinet yönetim sistemine ulaşılır ve burada onaylanan kullanıcıya internet erişim hakkı sağlanır. Bir servis alanında ne kadar ADSL hattı ya da Access Point olduğu o servis alanının büyüklüğüne bağlıdır. Bir servis alanındaki tipik bir bağlantı şekli aşağıdaki gibidir:

9. Bağlantı hızı ne kadardır? ^

Bir servis alanında, iki çeşit bağlantı hızından bahsetmek mümkündür. İlki WLAN özellikli cihazınız ile Access Point arasındaki hızdır. Bu hız kullandığınız WLAN kartının tipine ve Access Point cihazı ile arasınızdaki mesafeye bağlıdır. 802.11b uyumlu bir kart için bu hız maksimum 11 Mbit, 802.11g uyumlu bir cihaz için ise maksimum 54 Mbit’tir. İkinci hız ise internet bağlantı hızıdır. Bunun için ise 2 Mbit’lik ADSL bağlantısı kullanılır. Ne kadar hız ile internete bağlandığınız ise bulunduğunuz servis alanında kaç aktif kullanıcının olduğuna bağlıdır.

10. Herhangi bir download/upload sınırlaması var mıdır? ^

Şu anda tek sınırlama süre tabanlıdır. Veri indirme(download) ya da gönderme(upload) miktarınızda herhangi bir sınırlama yoktur.

Yasaklar her zaman ilgi çeker ve kısıtlanmış alanlara serbestçe girip özgürce davranmak daima zevklidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FaTHeR
    FaTHeR's avatar
    Erkek

54mb abooooooooooo 

Yasaklar her zaman ilgi çeker ve kısıtlanmış alanlara serbestçe girip özgürce davranmak daima zevklidir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandit
    Bandit's avatar
    Erkek

* Bugün Türk-Kürt yarın ÖzTürk-Arap Türkü- sonra İşçi-Memur en son Ali-Veli-Mehmet... Ahmet Kaya
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek
    Evet wifi güzel birseydir, türkiyede bu konu üzerine site acilan site varmi? biliyonuzmu?

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    var bi tane  www.wifi-turk.com  die arada ben de giriyorum :))
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    -----------------------------

Ne ilginc site ya bu, bi girdim bidaha cikamadim :D:D 

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

G-Turk bunu yazdı:

AntiOksidan bunu yazdı:

Ne ilginc site ya bu, bi girdim bidaha cikamadim :D:D 

Süpersiniz hoca

Hakkaten harika bi siteymiş.

All I need is a possibility.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FaTHeR
    FaTHeR's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:

dehşet bişeye benziyor :D emme kapalı :( 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandit
    Bandit's avatar
    Erkek
    o site kimin die soracak olanınız varsa fischexistenz in......:=)

* Bugün Türk-Kürt yarın ÖzTürk-Arap Türkü- sonra İşçi-Memur en son Ali-Veli-Mehmet... Ahmet Kaya
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeliDumrul
    DeliDumrul's avatar
    Erkek
    işin içinde telekom varsa o işten hayır gelmez.

Dünya gözümde kerbeladır.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeForce
    GeForce's avatar
    Erkek
    AntiOksidan bunu yazdı:
    süper site olm :D ben tahribatı bırakıyorum artık orda takılcam :D
Toplam Hit: 6788 Toplam Mesaj: 20