Wordpress 2013 Açıkları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Yok hocam yani elbette çok sorunlar yaşadıda benim demek istediğim eklentiler yüzünden hacklenen adamları 

çekirdek yüzünden hacklenenlere kıyaslarsak çok küçük kalır :)

Çekirdeği sorun edeceksek o zaman abimiz hiç wordpresse yanaşmasın kendi kendisine derman olsun 

orjinal bir script yazsın :)

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek
    Twitter bunu yazdı

Yok hocam yani elbette çok sorunlar yaşadıda benim demek istediğim eklentiler yüzünden hacklenen adamları 

Çekirdeği sorun edeceksek o zaman abimiz hiç wordpresse yanaşmasın kendi kendisine derman olsun 

wordpressin çekirdek sistemine girmişken ne rezil bi sistem ya son durumu ne bilmiyorum bir kaç olay yaşadıktan sonra hitli wp sitem yok. cpu derdi felaket cpu yu serverın eline verebiliyor.onun haricinde db yapısı sanki tablo açmaya üşenmiş biri yapmış. xmlrpc apileri falan olmasa dışardan veri ekleme çıkarma eziyet olcak.  burdan önerim wp kullanıcak arkadaşlara kişisel blog için vs 10  numara script kullanım kolaylıgı herşeyi var kullanıcı için. ama hit alabilcek kapasitedeki sitelerinizi wp yaparken 2-3 kere düşünün.ve cidden her siteyi wp alt yapısı ile yapmak hoş durmuyor onuda belirttim hepsi birbirinin kopyası gibi oldu internet :D ne doluymuşum wp ye .. :D

FCN tarafından 27/Mar/13 23:52 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Underground
    Underground's avatar
    Erkek
    Twitter bunu yazdı

orası öylede çekirdeğin kabuğunu incelersen kırılıp içindeki güzelliğe bir exploit meze gider :)

Herkesin işine yaradığın kadar iyisindir Bu Hayatta!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hades_06
    hades_06's avatar
    Erkek
    Twitter bunu yazdı

Htaccess işine gelirsek bu yöntemi kullanan zamanında birisi

Bahsettiğin gibi tüm uzantıları engellemişti işte sözde upload ile hacklenmeyi korumak amaçlı yapmış :)

İşte php asp vs vs tüm uzantıları engellemiş fakat .htaccess i engellememiş 

Bende kendi hazırladığım .htaccessi sitesine upload edip orjinali ile yer değişmesini sağladım ve 

adamı çizmiştim :) aklıma gelince söyleyeyim dedim ... 

Wordpress e gelirsek hocam kullandığın eklentilere dikkat et , gerisi kolay çekirdekte zannetmem bug çıkmaz.

Twitter hocam ftp ye bir şekilde ulaşmışsın root yada nasıl ulaştıysan işte htaccess dosyasını deiştirinceye kadar config.php yada index.php yi editleyip indexleyip çizemezmiydin başka bir yolumu var  yoka

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    subasici
    subasici's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

başlık faul mk. Konuda wordpressteki açıkları toplu halde görebileceğimi sandım.

Hadi sen git işine de herkes kendi çişine.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek
    hades_06 bunu yazdı
    Twitter bunu yazdı

Htaccess işine gelirsek bu yöntemi kullanan zamanında birisi

Bahsettiğin gibi tüm uzantıları engellemişti işte sözde upload ile hacklenmeyi korumak amaçlı yapmış :)

İşte php asp vs vs tüm uzantıları engellemiş fakat .htaccess i engellememiş 

Bende kendi hazırladığım .htaccessi sitesine upload edip orjinali ile yer değişmesini sağladım ve 

adamı çizmiştim :) aklıma gelince söyleyeyim dedim ... 

Wordpress e gelirsek hocam kullandığın eklentilere dikkat et , gerisi kolay çekirdekte zannetmem bug çıkmaz.

Twitter hocam ftp ye bir şekilde ulaşmışsın root yada nasıl ulaştıysan işte htaccess dosyasını deiştirinceye kadar config.php yada index.php yi editleyip indexleyip çizemezmiydin başka bir yolumu var  yoka

Yok hacı ftp vs servera dalma gibi bi durum yok . 

Bir klasör düşün içinde upload.php ve .htaccess var . 

Upload ettiğin dosyalar bu klasöre yükleniyor .htaccess ise yükllenen dosyaları filtreliyor . 

Bende kendi .htaccesimi upload etmiştim , yazma izni olduğu için kendi .htaccessimle değiştirip ardından 

Shelli upload edip site.com/klasör/shell.php diyip ...

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

beyler benim verdim htaccesi atın sunucuya dedim klasöre sunucu rootlanmadı sürece kimse giremez deneyin görün

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
Toplam Hit: 9648 Toplam Mesaj: 18