Wordpress Türkçe Karakter Sorunu [Yardım]
-
Hocam,
Allah'a şükürler olsun, kendi web adresimi Türkçeleştirmeye başladım; yani öğrendim sayenizde.
Ama öğrenemediğim bir sıkıntım var. Normalde benim tasarımımda türkçe karakterler kullanılabiliyor. Ama benim tasarımda ingilizcesini Türkçeye çevirdiğim yerlerde bir karakter sorunu ortaya çıkıyor. ı ü ö ğ ş gibi harflerin yerine kare veya farklı şekiller çıkıyor (BKZ: http://www.ahmetfaydali.com/yaranamadim-arkadas/ sayfasındaki YORUM YAZMA YERİNE)
Bu sorunu nasıl halledeceğim hocam her hangi yapmam gereken bir şey var mı? Nerede hata yapıyorum sizce?
-
dosyaları duzenlerken hangı yazılımı kullanıyorsun ?
notepad mı ? notepad++ mı ?
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------
dosyaları duzenlerken hangı yazılımı kullanıyorsun ?
notepad mı ? notepad++ mı ?
-----------------------------normal notepad . bilgisayara dün format attım yani sistemin bana sunmuş olduğu notpad kullanıyorum. Etkiler mi ki?
Edit: ve etkilerse notpad+++ nerden bulacağım?
-
notepad ile cevırdıqın dosyları tekrar ac ve hepsını farkl kaydet penceresını acıp kodlama turunu ansi den utf8 yap hoca düzelir.
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
notepad ile cevırdıqın dosyları tekrar ac ve hepsını farkl kaydet penceresını acıp kodlama turunu ansi den utf8 yap hoca düzelir.
-----------------------------hocam zahmet olmazsa resimli anlatırmısın? Tam olarak kestiremedim
Edit: Tüm herkese yardımcı olacaktır resimli anlatman.
-
Paragrafi bunu yazdı:
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------hocam zahmet olmazsa resimli anlatırmısın? Tam olarak kestiremedim
-----------------------------single.php home.php index.php vsvs.. yi notepad ile aç.
dosya > farklı kaydete tıkla.
dosya türü nun altında kodlama şeysi var onu ANSI den UTF8 yap kaydet de.
bu kadar.
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
Paragrafi bunu yazdı:
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------single.php home.php index.php vsvs.. yi notepad ile aç.
dosya > farklı kaydete tıkla.
dosya türü nun altında kodlama şeysi var onu ANSI den UTF8 yap kaydet de.
bu kadar.
-----------------------------:S :S :S :S :S :S :S Hocam vallahi de billahi de bir tanesin ya! Vallaha oldu Allahım olduuuuuuuuuuuuuu :S :S :S
Hocam çok teşekkür ediyorum ya! LANET OLSUN İNGİLİZCE! YAŞASIN TÜRKÇE!
-
# ç ç
# ı ı
# ğ ğ
# ö ö
# ş ş
# ü ü
----------
# Ç Ç
# İ İ
# Ğ Ð
# Ö Ö
# Ş Ş
# Ü Ü;)
-
Master bunu yazdı:
# ç ç
# ı ı
# ğ ğ
# ö ö
# ş ş
# ü ü
----------
# Ç Ç
# İ İ
# Ğ Ð
# Ö Ö
# Ş Ş
# Ü Ü;)
-----------------------------Eyvallah hocam,
Bunlar da çok önemli. Teşekkür ediyorum
-
Wordpress editörü yetmiyomu
-
MikRoBiT bunu yazdı:
Wordpress editörü yetmiyomu
-----------------------------o editör nedense çoğu zaman sorun çıkarıyor =)