Wordpress‘Den En İyi Self Link Modeli Sizce Hangisi Ve Seo Eklentileri
-
Seo kasmada en iyi alt yapı genellikle Wordpress olarak seçilmektedir. Tabi bu benim gözlemim.
Sizce bir wordpress sitesi en iyi sonucu vermesi için nasıl kurulmalıdır?
Benim bildiklerim şunlar:
- Kalıcı bağlantılar /isim.html şeklinde olacak.
- xxx.com/kategori/abcd.html değil de xxx.co/abcd.html olacak.
- Sitemap eklenecek.
- All in One SEO herkes tarafından kurulmalı deniyor ama bana göre WP yi en saf hali ile devamlı güncel kullanmak daha iyi.
Bunların size göre olanları ve eklemek istedikleriniz nedir.
Konuyu gizlemiyordum ancak belki sadece TBT içi paylaşım yapmak isteyen olur diyerek gizledim.
@mod : Konun kitli olmasına gerek yok. Başlığıda düzenledim amacına daha uygun oldu diye düşünüyorum. Saygılarımla, Güzel konu.
-
Genel Sonuç:
1- Linkler kategori/konuismi şeklinde olacak.
(Gelen yorumlara ek olarak bir kaç yabancı makaleyede göz attım. Sonuç olarak en doğru şekilde genelde bu olarak söylenmiş.)
Diğerleri yorumlarda saklı :)
kadirozdemir tarafından 08/Nis/13 14:25 tarihinde düzenlenmiştir -
bana göre senin düşüncelerinden 1 tanesi hariç diğerleri yanlış kanı..
sitemap tabiki eklenicek
en iyi seo eklentisi wpseo'dur.
link yapısı'nın sonuna html olmasına gerek yoktur. olsa da olur olmasa da..
ayrıca kategorilenme'de kategori yazılabilir. bu da arama motoruna belli ettirir kategoriyi. -
tataryigit bunu yazdı
bana göre senin düşüncelerinden 1 tanesi hariç diğerleri yanlış kanı..
sitemap tabiki eklenicek
en iyi seo eklentisi wpseo'dur.
link yapısı'nın sonuna html olmasına gerek yoktur. olsa da olur olmasa da..
ayrıca kategorilenme'de kategori yazılabilir. bu da arama motoruna belli ettirir kategoriyi.Kategori yazılmaması sebebi linkin daha kısa olması için tercih edilmekte diye duymuştum.
Arkadaşımın fragman sitesi var dediğim şekilde kullanıyor ve dizi fragmanları kategorisine devamlı ekleme yaptığından kolayca üstlere çıktı.
Buna dayanarak öyle söyledim hocam. Ama senin dediğin de doğru. Hangisi daha yararlıdır acaba deneme yapan oldu mu?
Seo eklentileri hakkında bilgim yok söylediğini araştıracağım hocam.
Bu seçenekler haricinde eklemek istediklerin varsa eklersen iyi olur.
-
eski bloggerlardanım şimdilerde uğraşmıyorum pek. yeni güzel bi tema yapmaya başladım tekrar dönücem.
her türlüsünü denedim. Tek acı tecrübem siteyi ilk yaptığında .html linklerle başladıysan sonradan kaldırma.. sıralamada epey geriliyorsun ne yaparsan da kolay kolay eski yerine gelmiyor.
En önemli şey; özgünlük.. diğerlerine gerek yok :) -
tataryigit bunu yazdı
eski bloggerlardanım şimdilerde uğraşmıyorum pek. yeni güzel bi tema yapmaya başladım tekrar dönücem.
her türlüsünü denedim. Tek acı tecrübem siteyi ilk yaptığında .html linklerle başladıysan sonradan kaldırma.. sıralamada epey geriliyorsun ne yaparsan da kolay kolay eski yerine gelmiyor.
En önemli şey; özgünlük.. diğerlerine gerek yok :)Özgünlük konusunda sıkıntı yok hocam yazarım zaten ben.
Ancak dediğin gibi sonradan değişiklik yapmamak adına tüm herkesin deneyerek yada duyarak aldıkları bilgileri merak ediyorum.
-
İlgi görmesi için karı kız konusu mu açalım :)
Görmeyenler vardır diye yukarı.
-
artık çok baydı her yerde var diye pek takmıyordur millet bir sürü inceleme var bence onları oku hocam şimdi tek tek düşünüp yazmak zor olacak
-
He karı kız konusu aç. Hasbin allah. Yüzbin tane konu var aynısından.
al:
- All in One Seo Eklentisini Kur ve Ayarlandırmaları Yap
- Google Sitemap xml Eklentisini Kur Sitemap Oluştur
- Gzip Eklentisi bul ve onu kur
- Google image sitemap xml eklentisini kur
- Network Auto Social Poster eklentisini kur ve diğer büyük sosyal ağlara üyelik adımlarını takip ederek sitendeki konuların o sitelere gönderilmesini sağla
- Wordpress ayarlar yazma kısmından ping servislerine ping sitelerini ekle
- Google Webmaster Tools gir siteni ekle doğrulat
- Sitemap xml Adresini yolla
- ve İçerik Kasmaya Başla
-
Html uzantının çok da etkisi olduğunu düşünmüyorum ama içerik güncel ise sıkıntı olmaz diyerekten bir çizık atarım. :)
-
Eklentiler bir yere kadar yardımcı olur sana. Çünkü 10 wordpress kullanıcısının 9u 3 aşağı 5 yukarı aynı eklentileri kullanıyor. Diğerlerinden kolayca sıyrılmak içinse eklentilerin dışında, makalelerinde özgün olmalısın. Bir de rewrite (bazı kelimeleri değiştirerek özgünleştirme) olayı var tabi. Kastım bu değil.
Her şeyden öte kullanıcı odaklı düşünebilmelisin. Mesela hamur işi ile ilgili bir web site yapacaksın. Kullanıcılar hamur işi ararken nasıl düşünür, tam olarak neleri arayabilir diyip bu aradıkları şeylere karşılık makaleler girebilirsen, kullanıcıların sitende kalma oranı, kaç dakika kaldığı, kaç kişinin kaçı hemen çıktı gibi grafiklerin adamakıllı oluşmaya başladığında siten de adamakıllı yükselir.
Bir de güncel içerik şart tabi ki. Google özgün ve üretken web sitelerini seviyor ne de olsa. Sadece bunlarla onlarca sitenin arasından sıyrılıp ilk sayfaya çok rahat bir şekilde yerleşebilirsin bir kaç haftada.
1049 tarafından 07/Nis/13 23:24 tarihinde düzenlenmiştir