Wordpresste Bunu Nasıl Yapabilirim ?
-
1234567B bunu yazdıKreyzi bunu yazdı1234567B bunu yazdıerc bunu yazdı
bunu css ile düzenleyip wpye atabilirsin
ah bide css php filan bilsem :/
daha basit bi yolu yok mudur acaba ?
parayla yaptırıyosun kardeşim :D herşeyin kolayına gitme biraz öğrenmeye çabala
kolaya kaçtığım yok. eklenti ile filan oluyorsa yapacaz. olmadı prof birine ücretiyle yaptırırız.
zaten belirttim konuda ücretli de olabilir diye
bakalım aramaya devam
-
eklentiyi kurduktan sonra ayarlarda,resimlerin nerede gözükeceği ayarlanmıyor mu hocam ?
-
erc bunu yazdı
eklentiyi kurduktan sonra ayarlarda,resimlerin nerede gözükeceği ayarlanmıyor mu hocam ?
yok hocam zaten eklenti direk bileşenlere gidiyor.
-
-
Yapamadıysan team gönder pmden bızıkdayalım.
-
Kreyzi bunu yazdı1234567B bunu yazdıerc bunu yazdı
bunu css ile düzenleyip wpye atabilirsin
ah bide css php filan bilsem :/
daha basit bi yolu yok mudur acaba ?
Dostum bu eklentiyi istediğin yerde kullanabilmen için 2 yol var.
1- Temanın içinde register_sidabar fonksiyonunu bulup bunu çoğaltarak yeni bir bileşen alanı oluşturabilirsin.
2- Bu yol daha güzel ve kolaydır. Öncelikle yukarıda beğenmiş olduğunun http://wordpress.org/plugins/jcarousel-post-slider/installation/ eklentisini kur.
Bu eklentiyi kurduktan sonra bileşenler menüsüne geldiğini biliyorsun zaten. Sadece temanın izin verdiği yerlerde değil de istediğin yerde bu bileşeni kullanabilmek için de şunları yap
Şu eklentiyi kur
http://wordpress.org/plugins/widget-shortcode/
Bu eklenti aracılığıyla temandaki bileşenleri istediğin gibi shortcode oluşturabilirsin. Bu eklentiyi kurduktan sonra "Bileşenler" menüsüne tekrar gel. Arbitrary adında bileşen alanı oluştuğunu göreceksin. Bu alana istediğin bileşenleri ekleyerek bu bileşenleri istediğin yerde kullanabilirsin. Resimdeki örnekte gördüğün gibi buraya eklediğin bileşenlerin en altında bileşenin "shortcode" unu veriyor. ([widget id="tag_cloud_3"] bu kodu istersen yeni eklediğin yazı içerisinde veya sayfaların içerisine direkt olarak yazarak yazının/sayfasının içine bu bileşeni ekleyebilirsin. Yok ben yazı içerisine değil de temamın istediğim yerine bu bileşeni eklemek istiyorum diyorsan bunun için de
temanın istediğin yerine "shortcodu" nu şu şekilde yapıştırman gerek: (buradaki "id" değeri içe yukarıdaki "id" değerinin aynı olduğuna dikkat et)
<?php echo do_widget(array( 'id' => 'tag_cloud_3'));?>
shock56 tarafından 03/Ağu/13 11:42 tarihinde düzenlenmiştir