Workstation Tavsiyesi
-
Merhaba arkadaşlar,
5000 TL'ye kadar masaüstü iş istasyonu tavsiyesi verebilir misiniz?
Dell, lenova, sony veya hp markalar olabilir. Xeon işlemcili olabilir.
Bir de Türkiye'de nerelerden alabilirim? Tavsiye ettiğiniz firma var mı?
-
-
Jubei bunu yazdı
Bu iyi gibi ama senin isine yarar mi ?
olabilir hocam, sağolasın.
görüntü işleme üzerine bir projede kullanacağım. Matlab programı vs çalıştıracağım.
başka tavsiyeler varsa beklerim.
-
r10aldinho bunu yazdıJubei bunu yazdı
Bu iyi gibi ama senin isine yarar mi ?
olabilir hocam, sağolasın.
görüntü işleme üzerine bir projede kullanacağım. Matlab programı vs çalıştıracağım.
başka tavsiyeler varsa beklerim.
Goruntu isleme ile ne yapiyorsun hocam?
-
Workstation olarak Dell ürünleri gayet iyi oluyor hocam tavsiye edebilirim. Sorunsuz çalışıyorlar genelde. Tabi elektronik biraz şans işi 100 üründe 1 tane sorunlu alet vardır o da sana gelebilir :)
-
hocam goruntu islerken cpu mu kullanacaksin gpu mu ?
-
@angels_demos : image segmentation(görüntü bölütleme) yapacağım hocam.
@interfector : evet bende öyle duydum. aman sorunlu olan bana gelmesin :)
@rakkoc : cpu kullanacağım hocam.
-
hocam sunucular ilgilini çekermi ?
yapılacak işlemleri bilmiyorum ama kullandıgın uygulamalar multi-core falan destekliyorsa 2x6 12 çekirdek , HT ile 24 çekirdek bir sunucu işini görebilir
Ram 64 fazla gelebilir onu satan arkadaşla görüşüp azalttırırsan fiyatıda kırabilir
Genki tarafından 04/Kas/15 11:19 tarihinde düzenlenmiştir -
Genki bunu yazdı
hocam sunucular ilgilini çekermi ?
yapılacak işlemleri bilmiyorum ama kullandıgın uygulamalar multi-core falan destekliyorsa 2x6 12 çekirdek , HT ile 24 çekirdek bir sunucu işini görebilir
Ram 64 fazla gelebilir onu satan arkadaşla görüşüp azalttırırsan fiyatıda kırabilir
sunucu vs workstation arasındaki farklara baktım hocam bilmiyordum daha önce. sanırım sunucu benim işimi görmez.
kullanım alanlarına göre iş istasyonu daha mantıklı değil mi. kullanacağım programlar multi core destekleyen programlar.
-
bak hocam fiyatlar biraz daha uygun olur
-
hocam sunucular 7/24 yük altında calısmak için tasarlanmıştır
Aslına bakarsan sunucu/workstation diye ayırmadan önce en basite indirgeyerek
vatandan aldığın i7 işlemlciler ile xeon işlemleri ayırmak gerekir diyebiliriz.
Sonuçta workstation diye alacağın makinelerde de xeon işlemci kullanılacak AMA
xeonlarda kendiliğinden ayrılıyor
e serisi = yük altında uzun süreli stabil kullanım için X serisinden daha az yakan ancak biraz daha az performans veren ( web server vs işleri için ideal diyebilirim )
x serisi = e serisinden daha performanslı , biraz daha fazla yakan sunucu veya workstaion tarafında çokca tercih edilen bir işlemci ( şayet e serisine göre tercih ederim )
w serisi = workstationlar için, 2.0 benzinli motor gibi düşünebilirsin. Heyvan gibi şii yapar güzel performans verir ama çok yakar. Tower bir kasada kullanım benim tercihim olur biraz daha iyi soğutma gerekecektir
l serisi = az yakar , az performans sunar ama yinede yük altında stabil calısabilecek şeiklde tasarlanmış işlemciler diyebiliriz
GPU ya ihtiyaç olmadığını söyleyince , x serisi rack bi tane sunucu bence senin işini görecektir.
O linkde satışı yapan arkadaş ofisime gelip sunucuları deneyebilirsiniz diyordu, bence at programlarını bir usbye git dene derim.
Genki tarafından 04/Kas/15 11:45 tarihinde düzenlenmiştir