Wv Passat Hakkında
-
WALLACEs bunu yazdı
bende 2005 1.6 exclusive lacivert atiker lpg li var 33.000'de piyasada gezdiriyorum. düşünürsen en son peşin 30.000 tl ye bırakırım :)

edit: kilometre 110.000'dehocam hayırlı satışlar lakin biraz pahalı değil mi sence ? 30.000 tl çok gibi geldi bana alttaki araç 32.750 tl 56binde 2006 model
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2006-sahibinden-6-ileri-56binde-orjinal-104829110/detay#
-
HorbaDor bunu yazdıWALLACEs bunu yazdı
bende 2005 1.6 exclusive lacivert atiker lpg li var 33.000'de piyasada gezdiriyorum. düşünürsen en son peşin 30.000 tl ye bırakırım :)

edit: kilometre 110.000'dehocam hayırlı satışlar lakin biraz pahalı değil mi sence ? 30.000 tl çok gibi geldi bana alttaki araç 32.750 tl 56binde 2006 model
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2006-sahibinden-6-ileri-56binde-orjinal-104829110/detay#
benim araba 3 parça boyalı haliyle ederi budur hocam. tamamen boyasız olsa 35.000'den aşağıya verilmez 2005 exclusive. 2004 exlusive 1-2 ay önce burda 34.000'e anahtar verildi. geçen sene tıpatıp aynı lacivert trendline vardı bende 28.000'e sattım. ayrıca şehirler arasında da fiyat farkı var tabi burası kütahya. o gösterdiğin arabada sıkıntı olabilir, herhangi bi sıkıntı yoksa acil alıcı arayan, nakite ihtiyaç duyan biridir, ev alacaktır, borcu vardır vb.
-
ww iyidir sağlamdır
dizel araç arızalınca pahalıya patlar haberin olsun
-
İkinci el araba alırken ;
-Direksiyon simidi aşınmış olmamalı - Simidi kaplamışlar ise direk miktir et.
-Vitez topuzu ve pedallar aşınmış olmamalı
-Şirket arabası ise direk miktir et.
-Lastikler kabak olmuşsa yine miktir et.
-Sağlam tanıdık bi ustaya göstert.
-
blmrt bunu yazdı
cruze larda iyi araba gibime geliyor hocam
Şunu söylemem gerek kesinlikle ve kesinlikle tavsiye etmiyorum. Özellikle az da olsa kö yollarına gitme ihtimalin varsa..
-
Sana kısaca şöyle bir özet verebilirim.Şu an babamın arabasını ve kendi aracımı satıyorum.
Link 1)http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-eski-kasa-fiyatina-1,9-cdti-opel-vectra-full-98285921/detay/
Link 2)Daha koytamadım nete.Oda Opel 2003 model Vectra 1,6 Benzin+LPG Elegance.
1. araç turbo dizel 1,9 CDTİ. 7,3 lt/100 km dizel yakar ki ben çok devirli ve seri kullanmayı severim. Deli gibi kaçar ortalama yakar.. km'de 30 kuruş falan yakıyor.6 ileridir düşük devirde gider. Devir ne kadar yüksek o kadar çok yakıt.
İlk olarak link 2 de ki aracı aldık. Aşırı memnun kaldım. Ciddiyim. Bunun üzerine zaten 2. yi aldık :) Tavsiye ederim.
1,6 benzinli çok az yakar ama az gider. Uzun yolda 170-180 git ama hızlanması yavaş .Gerçi şehir içinde fark yapmaz.Eğer büyük aile iseniz iç hacmi çok geniştir. Özellikle focusa falan göre.
Link 1 düşünürsen sana 30 olur. Arabada %35 indirim yapamam:)
Genel bilgilere gelirsek. Dizelin bakımı pahalıdır. Kesinlikle 1,6 benzin +LPG tavsiye ederim. Ama güç istersen %100 dizel. Direk benzinli araba hiç önermiyorum:)Öyle bi bütçen varsa bize sorma zaten:)
Ve son olarak kesinlikle boş paket araba alma. ESP 2 kez hayatımı kurtardı. Hız sabitleyici muhteşem. Ama güvenlik donanımı ve özellikjle ESP siz araç alma. Tekrar tekrar söylüyorum. Passatın 1,6 sıçok arıza verir. Passat seviyorsan 1,8T al derim. ;
Extreme olarak Hyundai Sonata güzel. Yeni kasaları. Sanırım opeli satıp ondan alacam.Belki evde alabilriim:D -
bigwave bunu yazdı
Merhaba,
Bir otomobil alma gereği duyduk lâkin otomobilden anladığım pek söylenemez.İşin hilesine kaçanlara karşı nelere dikkat etmem gerektiği konusunda pek bilgi sahibi değilim.
Ayırdığım bütçe 30bin lira civarı (35bin e kadar).Klasik bir tabir olacak ama yüksek modelli düşük km'li ,satmayı düşündüğümüzde elden çıkaracağımız zaman değerini çok fazla düşürmeyen olsun derken Passat 1.6'ları araştırıyorum.Bu araba hakkında düşünceleriniz nelerdir?
LPG uyum sorunu yaşama gibi bir durumla karşı karşıya kalır mıyım?
Alım-satım safhasında ekspertiz raporu,hasar kaydı gibi konuları güvenilir olarak nerelerden öğrenirim?
Alternatif önerdiğiniz marka/modeller varsa onları da yazarsanız sevinirim.
*Kasa sedan olsun diye düşündük.Alternatif baktığım bi kaç otomobil; Focus comfort/ titanyum ,Toyota Corolla
- LPG kiti kadar montajı yapan ustayla ilgili bir durum. Bu konuyu araştırıp araca en uygun kiti seçip işi ehli bir ustaya montajını yaptırırsın. Sorun çıkmaz.
- sigortacıya gidip aracın şase numarası ve plakasıyla sorgulama yaptır hasar kaydına baktır. Aracı alınca sigorta yaptıracağın için zaten herhangibir sigortacı bunu seve seve yapar.
50 lira verip aracın her noktasını tek tek kontrol ettirebilirsin. Dinamo testi motor durumu yüzde olarak çıkar zaten.
Son olarak da sanayide bi kaporta ustasından 1 gün önce randevu al adama 50 kağıt sıkıştır ne var ne yok söyler zaten.
- Wv değil VW o :) önce bi onu netleştirelim. Passat gerçekten güzel bir araç içi çok ferah tam uzun yol aracı.
1.6 motor o kasaya falan ufak derler hiç kulak asma he he de geç git. (vw bora-jetta lara da bak derim)
Otomobilde almandan şaşmayacaksın. Adamlar harika bi ses yalıtımı yapıyor. Tam bi konfor aracı. (şu an 2010 japon kullanıyorum ama almanın tırnağı olamaz. Tavana vuran yağmur damlaların sesi tam kafa mikiyo! Frene basıyon durmaya yakın araba kurt gibi uluyo vsvs )
Yakıtta piyasada duyduğun şeylere inanma o araba şehir içi 8-9 lt arası şehir dışı 6-6,5lt yakar. Kullandım biliyorum.
Japonları toyota falan baştan ele derim. focus zaten yerli üretim :) 99 dan beri içimiz dışımız focus oldu :)
- Son olarak aracı ilk sahibinden almaya bak. Para kolay kazanılmıyor gerekirse 1 yıl bekle derim. 3 cü sahibi falan oradan oraya gezmiş arabaya göz ucuyla bile bakma. Şayet 2 ci sahibiyse de araç en az 3-4 senedir onda olsun.
Almandan şaşma! Hayırlısı olsun...
-
@solitionman ;vectra düşünmüyorum hocam,diğer önerilerini dikkate alırım.teşekkürler:) 1.6 arıza verir biraz fazla genel bir ifade olmamış mı
@Gecement ;sorularımı dikkate alıp öğrenmek istediklerimi yazmışsın hocam..alternatif dediğimde toyota 1.6 sol , ve elegant modelini öneren oldu
şu an alabileceğim , piyasadaki tüm otomobillerin herbirinin bi tarafına kusur bulunup 'onu alma' dendi.kafam karışık lâkin passat biraz olumlu.
dediğin gibi para kolay kolay bir araya gelmiyor,araştırma safhasındayım,teşekkür ederim..
-
Hocalar cruize harika arabadır. Fiyatına göre çok iidir. Yalnız benzilidir ve çok yakar. Yol tutuşu süper. Defalarca denedik. ( Bizdeki 2011 )
Onun dışında şöle sölüyüm vw süper arabalara sahip. Passat iidir. Passatlatda her türlü konfor da var...
-
Gecement bunu yazdıbigwave bunu yazdı
Merhaba,
Bir otomobil alma gereği duyduk lâkin otomobilden anladığım pek söylenemez.İşin hilesine kaçanlara karşı nelere dikkat etmem gerektiği konusunda pek bilgi sahibi değilim.
Ayırdığım bütçe 30bin lira civarı (35bin e kadar).Klasik bir tabir olacak ama yüksek modelli düşük km'li ,satmayı düşündüğümüzde elden çıkaracağımız zaman değerini çok fazla düşürmeyen olsun derken Passat 1.6'ları araştırıyorum.Bu araba hakkında düşünceleriniz nelerdir?
LPG uyum sorunu yaşama gibi bir durumla karşı karşıya kalır mıyım?
Alım-satım safhasında ekspertiz raporu,hasar kaydı gibi konuları güvenilir olarak nerelerden öğrenirim?
Alternatif önerdiğiniz marka/modeller varsa onları da yazarsanız sevinirim.
*Kasa sedan olsun diye düşündük.Alternatif baktığım bi kaç otomobil; Focus comfort/ titanyum ,Toyota Corolla
- LPG kiti kadar montajı yapan ustayla ilgili bir durum. Bu konuyu araştırıp araca en uygun kiti seçip işi ehli bir ustaya montajını yaptırırsın. Sorun çıkmaz.
- sigortacıya gidip aracın şase numarası ve plakasıyla sorgulama yaptır hasar kaydına baktır. Aracı alınca sigorta yaptıracağın için zaten herhangibir sigortacı bunu seve seve yapar.
50 lira verip aracın her noktasını tek tek kontrol ettirebilirsin. Dinamo testi motor durumu yüzde olarak çıkar zaten.
Son olarak da sanayide bi kaporta ustasından 1 gün önce randevu al adama 50 kağıt sıkıştır ne var ne yok söyler zaten.
- Wv değil VW o :) önce bi onu netleştirelim. Passat gerçekten güzel bir araç içi çok ferah tam uzun yol aracı.
1.6 motor o kasaya falan ufak derler hiç kulak asma he he de geç git. (vw bora-jetta lara da bak derim)
Otomobilde almandan şaşmayacaksın. Adamlar harika bi ses yalıtımı yapıyor. Tam bi konfor aracı. (şu an 2010 japon kullanıyorum ama almanın tırnağı olamaz. Tavana vuran yağmur damlaların sesi tam kafa mikiyo! Frene basıyon durmaya yakın araba kurt gibi uluyo vsvs )
Yakıtta piyasada duyduğun şeylere inanma o araba şehir içi 8-9 lt arası şehir dışı 6-6,5lt yakar. Kullandım biliyorum.
Japonları toyota falan baştan ele derim. focus zaten yerli üretim :) 99 dan beri içimiz dışımız focus oldu :)
- Son olarak aracı ilk sahibinden almaya bak. Para kolay kazanılmıyor gerekirse 1 yıl bekle derim. 3 cü sahibi falan oradan oraya gezmiş arabaya göz ucuyla bile bakma. Şayet 2 ci sahibiyse de araç en az 3-4 senedir onda olsun.
Almandan şaşma! Hayırlısı olsun...
Şimdi şu noktaya kesin olarak gelebiliriz. Mutlaka ve mutlaka alman arabası al. 1,6 lar çok arıza verir genel bir ifadedir. Kendi düşüncem. arkadaşa katılıyorum 1,6 o kasaya küçük ifadelerine hiç aldırma. Keza vectranında kasası büyük hemde tüplü gayet iyi. Aynı şey passat içinde geçerli. Ama passat alacak olsam 1.8T alırım. Hayırlı olsun.
Eğer Ankarada isen usta konusunda falan yardımcı olabilirim.Bu arada Makinacıyım:)