X Raydan Metal Geçirme:D
-
manyaki bunu yazdı:
-----------------------------Merkez
Ben Denedim.
Tamam.
Çalışıyo.
Tamam..
Foruma asdsadas başlıklı bi konu açıp içine ewqewqeqw yazsan sanırım daha yararlı olurdu..
-----------------------------%1000 katılıyorum
-
Cevahire girerken öttmüştü abim kadın biraz cazgır çıktı bagardı falan üstü çıakrtın görücem diye Abimde öyle bir hakkın yok istedigine şikayet et dedi :DHiç bi halt da olamıştı :D
-
şindi ben ne zmn istinye parka gitsem benim kemerden dididit öter.
ordaki güvenlik görevlisiyle kanka olduk nerdeyse ne zaman kotumda takılı olan kemerle girsem başlıo ötmeye.
ben o kemerin tokasini folyo ile sarsam işe yararmı diosunuz?
-
bu arada konuların gerkeli olup olmadığını ne zamandan beri userlar karar verio ?
-
0m3r bunu yazdı:
-----------------------------
bu arada konuların gerkeli olup olmadığını ne zamandan beri userlar karar verio ?
-----------------------------bu tabiki userların yetki alanında değil ama userların fikirlerini söyleme hakları var bildiğim kadarıyla biz de bunu yapıyoruz..
-
0m3r bunu yazdı:
-----------------------------sen o makinadan folyoyu geçir bakalım ötüyomu ötmüyomu sonra sar kemerini daha fazkla öter:D
-
siyanojen bunu yazdı:
tacir bunu yazdı:
-----------------------------Harbiden bunun neresi gereksiz ben alışveriş merkezine her girmemde bıçağı kapıda bırakmaz zorunda kalıyorum ve almayı unutacam,birisi köü bıçağı bırakıp benimkini alacak diye kafa hep bıçakta kalıyodu bundan sonra kalmayacak demekki tabi denemek te lazım ilk fırsatta bende deneyeyim
yararlı bilgi teşekkürler
-----------------------------bak kardeş adam x-ray demiş mağaza girişindeki metal dedektörü dememiş
havaalanında bulunur bunlardan bilmeden yorum yapmayın mağaza girişinde folyoya sar bakalım silahı ötüyomu ötmüyomu
hatta mağaza girişinden folyoyu geçir bakalım o zaman ne oluyo.
x-ray manyetik alanla çalışır
ve bazı metarleyyeri folyo sayesinde tanıyamaz ama onunda dereceleri var tabikide
bence bi deneyin sonra yorum yapın:|
-----------------------------ilk cümlen doğru kardeş ama sonrası yalnış. X-Ray (Röntgen ışını) cihazı monitörden valizin içinde ne olup olmadığı görülür, yani başında biri durur.
Metalin kalınlığına göre, yani ışını geçirip geçirmemesine göre monitörde renk alır. mesela sen bi silahı alüminyum folyoya sararsan, monitörde silah çok koyu, folyo ise açık renkli görülür (renkler terste çevrilebilir).Ayrıca yazılımı sayesinde cismin şekillerine göre kütüphanesindeki bi nesneyle eşleştirip ne olduğunu söyleyebilir.Yani böyle bi yöntemle X-Ray den geçmesi imkansız.Nerden biliyosun dersen babam turizmci olduğu için havaalanlarında çok vakit geçirdim. Bukadar iddialı konuşmadan önce biraz araştırma yap istersen.
http://www.basaraniletisim.com/geciskontrolsistemleri.asp
Ama ahmbayın dediği gibi manyetik metal dedektörlerinde faraday kafesi oluşturarak aletin metali görmesi engellenebilir mi bilmiyorum.
-
manyaki bunu yazdı:
-----------------------------Merkez
Ben Denedim.
Tamam.
Çalışıyo.
Tamam..
Foruma asdsadas başlıklı bi konu açıp içine ewqewqeqw yazsan sanırım daha yararlı olurdu..
-----------------------------böyle demeyin yauw ben çakımı oto olsn tren olsn uçak olsn yanmda taşmak isterim bişey olsn olmasn oto ve trende oluyoda uçakta olmuyo işte güvenlik paketi yapıp postalıyolar .D
-
Ayrıca haberde geçen teroristler açıklama yaptı kızılötesi dürbünlerden kurtulmak için bu yöntemi kullanıyolarmış folyo filan bu kadar etkili bişimi bu ya biyerde daha okumuştum bunu :/
-
-----------------------------ilk cümlen doğru kardeş ama sonrası yalnış. X-Ray (Röntgen ışını) cihazı monitörden valizin içinde ne olup olmadığı görülür, yani başında biri durur.
Metalin kalınlığına göre, yani ışını geçirip geçirmemesine göre monitörde renk alır. mesela sen bi silahı alüminyum folyoya sararsan, monitörde silah çok koyu, folyo ise açık renkli görülür (renkler terste çevrilebilir).Ayrıca yazılımı sayesinde cismin şekillerine göre kütüphanesindeki bi nesneyle eşleştirip ne olduğunu söyleyebilir.Yani böyle bi yöntemle X-Ray den geçmesi imkansız.Nerden biliyosun dersen babam turizmci olduğu için havaalanlarında çok vakit geçirdim. Bukadar iddialı konuşmadan önce biraz araştırma yap istersen.
http://www.basaraniletisim.com/geciskontrolsistemleri.asp
Ama ahmbayın dediği gibi manyetik metal dedektörlerinde faraday kafesi oluşturarak aletin metali görmesi engellenebilir mi bilmiyorum.
-----------------------------çok doğru söylüyorsun ben orada tereddüt içinde kaldım zaten röntgenin çalışma mantığıyla aynı mantıkta çalışıyo
o ara kafam dağınıktı yanlış şeylere kaymış kafa yoksa araştırdımda yazdım kusura bkma :)