Xiaomi Mi 6 Sarj Giris Sorunu
-
Arkadaslar bu alete 5 - 6 tane usb c kablo aldim, usb c donusturu aldim, baska sarj aletlerinin kablosunu kullandim, ama kendi orjinal kablosu disinda hicbir usb c giris bu telefona oturmuyor,
Kendi sarj aleti bozuldu, kabloda deforme oldu, uygun gordugum bi sarj aleti aldim internetten ama bunda da ayni sorun, boyle bi problem yasayan oldu mu hic xiaomi veya baska telefonla?
-
evet aynı sorunu bende yaşıyorum. orjinal kablosu arızalandı, 3-4 kablo aldım ama orjinali gibi değil maalesef.
-
Bende de mi 6 var. Bi iki tane aldım kablo, benimki de bu orijinal kablosu gibi oturmadı açıkçası. Kablo sorumludur diye düşündüm de, Baseus almıştım. General mobile fln da aldım, o da aynı.
-
Soketin içine pislik kaçmış olabilir. Bir kürdan yardımıyla temizleyin. Şarja takarken kablonun ucu boşluğa gelmesin. Telefonla birlikte kabloda masanın üstünde dursun. Masadan sarkan kablolar zamanla sokete yük bindirip esnetiyor.
-
mkyb bunu yazdı
Soketin içine pislik kaçmış olabilir. Bir kürdan yardımıyla temizleyin. Şarja takarken kablonun ucu boşluğa gelmesin. Telefonla birlikte kabloda masanın üstünde dursun. Masadan sarkan kablolar zamanla sokete yük bindirip esnetiyor.
Hocam orijinal kablo hala yerine tam olarak oturuyor, diğer kablolar oturmuyor. Soketin içinde pislik olsa, orijinal olan da oturmaz.
-
Oturuyor ama temassızlık yapıyor. Elektronik arızalarında en uyuz olduğum nokta bu. Bir arıza var ama tam arıza gibi değil. Nedenini ise anca deneme-yanılma yaparak bulabiliyorsun.
-
hocam ben de xiaomi kullanıyorum hiç böyle sıkıntı olmuyor.
arkadaşım mi6 kullanıyor dediğin gibi onda da sorun olmuştu.
bir çok kablo mi6 ya oturmuyor nasıl tasarladılarsa.
mi6 ya özgü bir problem bence.
orj kablo koptuysa falan kopan yerine ekleme yapcan başka çözümü yok anlık olarak.
-
Soketin bacaklarındaki lehimler kırılıyor. Telefon tamiri yapan bi yerde hallettirirsiniz. Tekrar lehimlenmesi lazım. Mi6 larda sık yaşanan bi sorun. Kablo ile alakası yok. Kendi kablosunun ucu uzun olduğundan bastırdıkça içeri göçüyor. Soket bacakları kırılıyor.
tagext tarafından 21/Eki/20 00:29 tarihinde düzenlenmiştir -
Bendede bir tane mi6 var, ben macbookun sarj kablosu ile şart ediyorum genelde sorun cikartmiyor. Zaten gece tak sabah al yapiyorum yavas da ediyorsa fark etmiyorum dur :(
-
ben de mi 6 kullanıyorum şimdye kadar sadece orjinal samsung şarj aletinde sorun yaşadım (şarj belirli saniye aralıklarla kesintiye uğruyordu) onun harici sıkıntı yok
-
Ne çok mi6 kullanan var :D:DD benim mi6 da tek sorunum şu telefondaki ahizenin sürekli sesinin azalması Ne yapsam ne etsem çözemedim. 3 ayda bir telefoncuya 150₺ para bayılıyorum adam ahize değiştiriyor. Pislikten değil bu arada eminim yani :)