folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Xiaomi Wifi Pro Hız Problemi

Xiaomi Wifi Pro Hız Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    SHaDeWRoX bunu yazdı
    noname bunu yazdı
    SHaDeWRoX bunu yazdı
    noname bunu yazdı

cihazı ana modeme neyle bağladın? wifi ile bağladıysan, modeme çok yakın olan bi prize takıp dene bakalım 80-90 alabilecek misin yoksa yine 24-25 mi

Wifi ile bağladım hocam Mi Home uygulamasını indirdim öyle eşleştirdim modemin yanındaki prize  bağladım yine 24 25 hız verdi

ethernet girişi varsa ethernet ile bağlamayı dener misin

Maalesef hocam sadece Wifi ile bağlantı mevcut giriş olumsuz

ana modemde QoS gibi trafik düzenleyici bir şeyler aktif olabilir mi acaba seni yavaşlatan, pinglerde gözle görülür yükselme var mı,

cmd üzerinden "ping 192.168.1.1" veya panel ip'si kaçsa ona ping çakarak, hem repeater hem direkt bağlantı üzerinden bak bakalım 1ms den fazla fark var mı,  muhtemelen iade etmen gerekecek eğer online aldıysan ve 14 gün geçmediyse

https://prnt.sc/vbfevf

Ping Sonucu

Hocam varmı değerde bi anormallik ? 

Her yarın geriye kalan hayatımızın ilk günü....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

En son hız testleri

https://prnt.sc/vbfwth  Normal 2.4

https://prnt.sc/vbfxew Mi Wifi 2.4 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    SHaDeWRoX bunu yazdı
    noname bunu yazdı
    SHaDeWRoX bunu yazdı
    noname bunu yazdı
    SHaDeWRoX bunu yazdı
    noname bunu yazdı

cihazı ana modeme neyle bağladın? wifi ile bağladıysan, modeme çok yakın olan bi prize takıp dene bakalım 80-90 alabilecek misin yoksa yine 24-25 mi

Wifi ile bağladım hocam Mi Home uygulamasını indirdim öyle eşleştirdim modemin yanındaki prize  bağladım yine 24 25 hız verdi

ethernet girişi varsa ethernet ile bağlamayı dener misin

Maalesef hocam sadece Wifi ile bağlantı mevcut giriş olumsuz

ana modemde QoS gibi trafik düzenleyici bir şeyler aktif olabilir mi acaba seni yavaşlatan, pinglerde gözle görülür yükselme var mı,

cmd üzerinden "ping 192.168.1.1" veya panel ip'si kaçsa ona ping çakarak, hem repeater hem direkt bağlantı üzerinden bak bakalım 1ms den fazla fark var mı,  muhtemelen iade etmen gerekecek eğer online aldıysan ve 14 gün geçmediyse

https://prnt.sc/vbfevf

Ping Sonucu

Hocam varmı değerde bi anormallik ? 

2 farklı SS istiyorum

önce direkt ANA modeme bağlan

ping 192.168.0.1 -t 

yaz

-t yazınca sonsuz ping atacak. 8-10 taneden sonra CTRL + C tuşlarına bas, durdurup sonuç verir. bende şöyle : http://prntscr.com/vbfwni

sonra ise repeater'a bağlan, yukarıdaki işlemi tekrarla.

burada şunu kontrol ediyoruz : aradaki repeater 1ms.den fazla gecikmeye sebep oluyor mu olmuyor mu.

Discord varsa eklesene bakalım uzak masaüstü ile Berque#3048

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

İstediğim hızı vermedi maalesef iade işlemi gerçekleştirdim 

sağlam prize takılı olan Router önerisi olan varmı

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

marka model verememde ethernet girişi olan router öneririm.

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek
    bugrahan45 bunu yazdı

marka model verememde ethernet girişi olan router öneririm.

Ethernet girişini kullanamam ki hocam zaten maksat diğer odaya koymak oraya Cat6 çekip bağlayım desem ne anladım o işten :)

modemin yanına taksam Routeri o zaman ne yararı olacak :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kablonet kullanıyorum bende üst kat için almıştım xiaomi aldım, tp linkin 205 305 aldım hiç biri işe yaramadı 1 ay uğraştım.

Ana modem 97 mbit yayarken üst katta konumu iyi olmasına rağmen yükselticiler 3 en fazla 5 mbit veriyordu.

Yazılım attım, yer değiştirdim hiçbir şey olmadı. Sonra can sıkıntısına kanal,kontrol hız frekansı,bant genişliği kombinasyonları ile uğraşırken bir anda Tp link olan 1 aydan sonra şu anda üst kata 72 mbit veriyor.

iLLuMiNaTi tarafından 02/Kas/20 11:25 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek
    iLLuMiNaTi bunu yazdı

Kablonet kullanıyorum bende üst kat için almıştım xiaomi aldım, tp linkin 205 305 aldım hiç biri işe yaramadı 1 ay uğraştım.

Ana modem 97 mbit yayarken üst katta konumu iyi olmasına rağmen yükselticiler 3 en fazla 5 mbit veriyordu.

Yazılım attım, yer değiştirdim hiçbir şey olmadı. Sonra can sıkıntısına kanal,kontrol hız frekansı,bant genişliği kombinasyonları ile uğraşırken bir anda Tp link olan 1 aydan sonra şu anda üst kata 72 mbit veriyor.

https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wa854re-300-mbps-n-kablosuz-wall-plug-kolay-kurulumlu-evrensel-menzil-genisletici-p-bd501264

bundan alsam iş görür mü acaba ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    SHaDeWRoX bunu yazdı
    iLLuMiNaTi bunu yazdı

https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wa854re-300-mbps-n-kablosuz-wall-plug-kolay-kurulumlu-evrensel-menzil-genisletici-p-bd501264

bundan alsam iş görür mü acaba ?

Hocam 0-300 TL bandında ki bu alertlerin ( ki bu aletten bende var ) başı götü tamamen ayrı oynuyor. 

Neden böyle diyorum çünkü üzerinde yazdığı gibi hiçte tak çalıştır aletler değil. 50 milyon farklı kombinasyonu modemde denemen gerekiyor (TP link müşteri hizmetlerini aramıştım ilk aldığımda bizim kablonet üzerinde bir test denememiz yada verimiz yok kesin bilgi veremem demişti )

Yok kanalı yok kontrol kanalı yok frekansı yok otu yok boku. Diyorum ya 1 ay uğraştım ben. Eğer geri göndermiş olsaydım şu anda sana işe yaramaz diyecektim.

Bin önce ki postta yazmıştım kanal ayarını ve frekansı sıkıntıdan kurcalarken bir anda 1-3 mbit olan hız 70 küsürlere fırladı ama asla stabil değil.

5 dakika önce 70 küsür iken şimdi ölçtüm 22 mesela.

O yüzden ben sana ne işe yarar diyebilirim nede yaramaz diyebilirim. Yukarıda ki özellik ayarlarından farklı olarak bulunduğun konum, duvarların kalınlığı modeme göre konumu her şey etkiliyor.

Stabil tek çözüm kablo çekmek.

iLLuMiNaTi tarafından 02/Kas/20 15:28 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    Fantagsia
    Fantagsia's avatar
    Erkek

Hocam merhabalar,

Konudan bir tık farklı olarak bir sorun yaşadğımı belirtmek istiyorum. Kullanmakta olduğum "Xiaomi wifi range extender pro" her saatte bir wifiden otomatik bir şekilde atıyor ve 3-8dk arasında. bir süre sonra otomatik bir şekilde tekrardan bağlanıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Oturma odasında kullandığım wifi ağını, odamda daha güçlü çeksin diye, odamdaki prize Xiaomi'yi taktım. Yeni bir ağ olarak kullanıyorum. / Tek ağ olarak kullandığımda da üstteki sorunu yaşıyorum.

hadi eyvallah
Toplam Hit: 2712 Toplam Mesaj: 23
xiaomi wifi pro hız problemi