Xp Yuklerken Mavi Ekran
-
mavi ekran hatası verıyor , arastırdım nette bir kac yol var ama tam olarak hatanın sebebını anlayamadım
stop : 0x000000D1 (0x00000030 , 0x00000006 , 0x00000000 , 0xF83469A0 )
viamraid.sys Address F83469a0 base at F833C000 , Datestamp 4063e304
birde pc soguk yerde 1-1,5 ay kalınca hıc acılmadan bu calısmasını yada mavi ekran vermesini saglarmı ?
-
o/c ayarı warsa geri çek biosu set as default yap
Bİrde Pc'in Özelliklerini yazarsan daha verimli olabiliriz.
-
512 ram , 128 ekran kartı , 160 gb harddisk , 3.2 ghz içine bayagı bir toz vardı ilk onları temızlıcem , kabloları soketlerı falan sok tak , kafamı karıstıran viamraid kısmı , xp kurarken disketten de yukleme yapıyorum yoksa harddısk bulunamadı verıyor o suırada viamraid i yukluyorum , sorun acaba ondamı?
-
Via Chipset'ler genelde Böyle Yapabiliyor HDD sanırım SATA Hatada Yazdıgı Üzere Viaraid.sys dosyası diyor Raid Driverin Son Sürümü Bulup Kurmaya çalış
Olmassa Hdd'in Al başka bir pc de FDİSK at Sonra getir Kendi Pc'inde Kur.. FDİSK at windows Kurma yani gelip kendi pc'ne takınca direk mavi ekran verir yoksa.
-
diskette raid driver vardı sanırım bozuldumu bilmiyorum tekrar yuklettim kafede bakalım olucak mı eyvallah swat saolasın
-
Yüzde 90 ramlerde sorun var. Ayrı sorun bendede olmuştu. Ramleri değiştirince düzeldi.
Ramleri değiştirip dene bence hoca.
Kolay gelsin...
-
Ya ram ya chıp set yada bıos.... Baska sebeplerden pek karsılasılmıyor bu sorunla baska ram tak dene olmazsa bırosunu baktır oda olmazsa chıpset baktır :)
-
AGA bendede aynı hata çıkıordu son 10 dk kala 6 kere üst üstte Orda kaldı en son son 10 dakka kala wındows cd sını cıkardım ole devam ettı oldu:D
-
raid driver sorunundan
veya buyuk ihtimal ram'den olabilir..
-
:)
-
vistanın üstüne xp kurmak istersen de mavi ekran alabilrisin ?