Yabancı Plaka Araçlara Türkiye De 24 Ay Kalma İmkanı
-
Türkiyede araç fiyatları araç eskidikçe artarken !
bu haber ne gibi bir müjde olabilir.24 ay kalması büyük bir imkan gibi geldi bana
alımı satımı bilmiyorum gürcistan veya bulgaristan arabaları türk vatandaşına satılmıyormu legal yoldan nasıl 24 ay kiralarız o araçları4458 sayılı bakanlar kurulu kararından değişiklik yapılarak Türkiye’ye getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarına daha önce tanınan 6 ay Türkiyede kalma süresinin 24 ay olarak değiştirilmesine dair 2015/8113 sayılı bakanlar kurulu kararı 13.10.2015 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/10/20151013-16.pdf
-
blackstone_tr bunu yazdı
Türkiyede araç fiyatları araç eskidikçe artarken !
bu haber ne gibi bir müjde olabilir.24 ay kalması büyük bir imkan gibi geldi bana
alımı satımı bilmiyorum gürcistan veya bulgaristan arabaları türk vatandaşına satılmıyormu legal yoldan nasıl 24 ay kiralarız o araçları4458 sayılı bakanlar kurulu kararından değişiklik yapılarak Türkiye’ye getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarına daha önce tanınan 6 ay Türkiyede kalma süresinin 24 ay olarak değiştirilmesine dair 2015/8113 sayılı bakanlar kurulu kararı 13.10.2015 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/10/20151013-16.pdf
Hocam gürcistanda bi paravan şirket kurup aracı alıp geliceksin , 24 ay rahat rahat biniceksin :)
-
bu bu bu gerçek mi?? Eğer öyleyse seneye BMW yada Mercedesleyim gençler :D
Edit: Nezaman yürürlüğe giriyor?
ArduouS tarafından 14/Eki/15 09:58 tarihinde düzenlenmiştir -
yayınlandığı gün yürürlüğe girer yazıyor link te
-
24 ay sonra ne yapılıyor giriş çıkış mı yoksa bidaha girmemek üzere çıkış mı .)
-
Şimdi Almanya'ya gidip bi audi a6 kapıp gelsem, 2 sene kalabiliyor muyum yani?
-
Bizim komşu dükkandaki elemanın sevgilisi Bulgar vatandaşı her 6 ayda bir gidip araba alıp geliyor biraz takılıyor sonra aldığın fiyatın biraz altına satıyor başkasını alıyor. BMW'den aşağıda binmiyor çakal. Türkiye fiyatlarının yarı fiyatındanda ucuz diyor.
-
Bulgar komşumuz var geçenlerde o da bahsediyordu bu konudan, alıp burada bineceğim diyordu, doğrudur arkadaşlar.
-
aslında güzel olur
http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/2085142_Peugeot_206_2002_god
1,790 EUR
16.500 TL
baya fark var arada .
-
diger ulkeleri bilmiyorum ama isvire de araba satin alabilirsiniz, isvicre oturumuna sahip olmaniz onemli degil, cunku arkadasin makedonya dan gelen arkadaslari isvire den araba aliyordu.. Ancak soyle bir sikinti var, araba satin alirken size plaka verilmiyor yani araci plaka ile satmiyor, plaka, sahisa zimmetli gibi bir sey, o yuzden alan kisi aracin plakasi olmadigi icin kamyonla v.s. kendi ulkesine tasiyabilir ancak.
baska ulkelerdeki kanunlar farkli olabilir, mesela cek cumhuriyetinde turk ogrenciler araba satin almislardi ve plaka ile birlikte.. Ulkeden ulkeye kanunlar degisebilir.
Bu 24 ay olayi da secim vaatlerinden biriydi akp nin
-
Resmi gazetede yayınlanmış Bu geçici ithalat diye geçiyor girip çıkma ile alakalı değil
ve gümrük kanununda geçici ithalat için ek sürede alınıyor
benim tahminim kesinlikle şirket olacak
hem dışarda hem içerde
dış şirketten ithal edicez geçici vergisini vericez kullanıcaz süre bitince karşı şirkete ihraç edicez 0 vergi ile sonra orda satıcaz paramız elimize dönücek masraflar
2 yıl VOLVOYA binmenin pahasından ağır olamaz diye düşünüyorum...daha başka araştırlamalara ihtiyaç var tahmin yürütüyorum şuanlık