Yahudi Irkı?
-
Arkadaşlar bu Yahudiler bi ırk mıdır? Nereye baktıysam yahudi ırkı olark bahsediliyor ama yahudilik bi dini inanış değil mi? atıyorum alman yahudisi ingiliz yahudisi olamaz mı? yahudilerin ırkı nedir bilen var mı
-
süper konuya degindin bende merak ediyorum
-
Onlar israiloğlu. Ama yahudılığe israiloğullarından başka kimseyı kabul etmedikleri için israiloğlulları=yahudiler diye kalmış
Edit:Lise yazılı sorusu cevaplar gibi cevap vermışim lan :D ama bu kafayla ancak bu kadar
-
yahudi ırktır dinleri museviliktir beni israil soyunundandır müslümanlar da oldugu gibi onlarda da sünnet vardır.safkan inanları vardır kendi dinlerinden olmayanlara kız vermezler ırklarını bozmamak için
-
Hz. Musa'nın kavmi. Bunlar kapalı bir topluluktur. Yahudi soyundan gelmeyenler sadece mason olabiliyor. İslam ve Hristiyanlık gibi bir din değil onların ki.
Zamanla bu kavim tüm dünyaya yayılmıştır. Hem din hemde ırktır...
-
İbranilere bağlı bir ırk gibi bişey olması lazım...
-
Yahudilik bir mezheptir.Irk değildir... Hani deriz ya arkadaşlar siyah beyaz o tur seyler ırktır.Yahudilik bir inanıştır ırk yaradılış seklidir...:/
-
yahudi yahudidir :|
yahudi kelimesi kullanıla kullanıla kalmıştır ırk ismi olarak. en azından ben öyle tahmin ediyorum.
-
yahudilik: ırktır, yahudi ırkı
israiloğulları: hz. musanın mensubu olduğu kavim yani yahudiler. ben-i israilde aynı anlamdadır.
siyonist: büyük orta doğu projesi için çalışan yahudiler ve insanlar
mason: yahudilerin büyük orta doğu projesi için çalışan ama yahudi olmayan insarı topladıkları cemiyet.
Aruzul mevt(büyük orta doğu projesi): yahudilerin tahrip edilmiş kutsal kitapları tevrata göre vad edilmiş kutsal topraklar
musevilik: yahudiler dinleri
ibranice: yahudilerin kullandığı dil
kabbala: tevratı bozan hahamların yazdığı içince çok çeşitli ve kara büyülerin olduğu her yahudinin bile sırlarını bilmediği
bazı tekniklerle şifrelenmiş(örneğin adbas tekniği) çeşitli öğretileri barındıran kitap. ikinci kutsal kitap
-
Hitler almanyasına kadar yahudilik diye bir ırk tanımı dünya da yoktu.Hitlerin propagandasının bir ürünüdür.Siyonizmin çıkısı ile birlikte zengin ülkededilere yahudi denildi onun dışındakilere musevi.Varolmayan bir ırk yaratıldı.Çünkü israil kurulucaktı etrafa yayılan museviler dünyanın neresinde olursa olsun birbirlerini tutacaktı.İsrailogulları ırk bakımından araplardan gelmektedir.Ancak suan da ki yahudiler için bu söz konusu degildir.Sanılanın aksine yahudilerde ırk anneden gelir yani anaerkil toplum yapıları vardır.Sıkı toplumsal bagları çok önceye gitmedigi için karısmıslardır.
Mason localarının kurulus amacı klisenin baskıcı rejimene karsı bilimi savunmaktır.Ancak suan da akibeti bellidir.
-
ßu aralar bu konuya gene kısıtlama getirilmesi düşüncesindeyim .. Farklı konular altında baya bi din konusu açıldı diye düşünüyorum .