Yahudi Yıldızı Mı Osmanlı Süslemesi Mi?
-
Hacılar, geçenlerde seyyah çelebi sitemden ve çektiğim fotolardan bahsetmiştim, bir tane türbede şu ilginç süslemeyi yakaladım, bu yahudi simgesi mi
yoksa osmanlı süslemesi mi?

-
Hz.süleyman mührü değil mi o?
-
Yahudi yııldızı diye bir terim yok. Altı köşeli yıldız Hz. Davud'un kalkanıdır. İslam dininin bilinen sembollerinden biridir. Ha Yahudilerde kullanır o ayrı. Onlarda Tanrının evreni 6 günde yaratmasını simgler.
örn. Karamanoğulları Beyliği bayrağı

-
Resim nerden hacı?
-
türbenin ismi şehzade ahmet türbesi, ikinci bayezidin oglu
-
Duruma göre değişir davut yıldızıyla süleymanın mührü aynı sonuçta
-
Kurtcebe bunu yazdı:
-----------------------------
Yahudi yııldızı diye bir terim yok. Altı köşeli yıldız Hz. Davud'un kalkanıdır. İslam dininin bilinen sembollerinden biridir. Ha Yahudilerde kullanır o ayrı. Onlarda Tanrının evreni 6 günde yaratmasını simgler.

-----------------------------Ayrıca daha önce de pagan sembolü olarak kullanılmıştır. Erkek ve dişinin çiftleşmesini simgeler. Üçgen ve onun içinde bir üçgen.. Sapıkça gelebilir ama öyle. Daha sonra kullanımları ve siyasal sembolizasyonu farklılaşmıştır. Hz. Süleyman'da kullanmıştır. Orta Doğu'da kadim dinlerin bir nevi süreklilik gösteren bir durum daha. Şimdi de İsrail'in bayrağı. Belkide bu kadar farklı dinlere ( pagan, İslam, Yahudilik ) ve farklı siyasal durumlara gönderme yapan böyle bir sembol yoktur dünyada.
-
barbaros hayrettin paşanın sancagında da aynı sembol mevcut.
-
davudun kalkanı süleymanın anahtarı kısacası cinleri ve şeytanları etksiz hale getiren semboldü kullanmayı bilene orada ne arar bilmem
-
bunu yapana ve yaptırana sormak lazım ki bazı dönmelerin yaptırdığı camilerinde belli yerlerinde bu şekilde sıkıştırılmış simgeler mevcut
-
ToR5 bunu yazdı:
-----------------------------Kurtcebe bunu yazdı:

-----------------------------Ayrıca daha önce de pagan sembolü olarak kullanılmıştır. Erkek ve dişinin çiftleşmesini simgeler. Üçgen ve onun içinde bir üçgen.. Sapıkça gelebilir ama öyle. Daha sonra kullanımları ve siyasal sembolizasyonu farklılaşmıştır. Hz. Süleyman'da kullanmıştır. Orta Doğu'da kadim dinlerin bir nevi süreklilik gösteren bir durum daha. Şimdi de İsrail'in bayrağı. Belkide bu kadar farklı dinlere ( pagan, İslam, Yahudilik ) ve farklı siyasal durumlara gönderme yapan böyle bir sembol yoktur dünyada.
Benim bildiğim pagan sembolündeki erkek-dişi motifinin üçgen tabanları açık oluyor. Mason locasının simgesi gibi. Mason logosundaki motifede gönyeyle pergel diyorlar akılcılığı temsil ettiğini vs. ama külliyen yalan. Paganist geleneği temsil ediyor. Burdaki Hz. Davud kalkanı ayrı bişe.