Yakın Çekim Lensi
-
baron_27 bunu yazdı
bu işten anlayanlara iki sorum olacak ........................................................./
18-55 ile makro çekim yapılamıyor mu, arkası puslu halde ?
bir dslr makinede içinde bulunan modlarda mı fotoğraf çekmek mantıklı, kendi ayarını kendin mi yapmalısın ? nasıl ?
yapılabiliyor. f değerini küçültüp odaklamayı falan halledersin. tabii ki objenin hemen arkasında bişeyler varsa istediğin gibi puslu çıkmaz. objenin arkası boş olursa güzel bir fotoğraf çekebilirsin.
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/270126_10151310604328566_1759084323_n.jpg
bunu 18-55 kit lens ile çektim mesela.
-
baron_27 bunu yazdı
bu işten anlayanlara iki sorum olacak ........................................................./
bir dslr makinede içinde bulunan modlarda mı fotoğraf çekmek mantıklı, kendi ayarını kendin mi yapmalısın ? nasıl ?
hocam 18-55 i tersten bağlayıp çok süper makro çekimler yapabilirsin, ancak biraz riskli bi iş ve lensin garanti kapsamı dışı kalabilir.
eğer işi biliyosan manuel moda alıp isoyu diyaframı enstantaneyi kendin ayarlarsan daha iyi sonuçlar elde edebilirsin. sonuçta makine sana en uygun değerleri önermeye çalışır ama makine sonuçta insan beyni gibi çalışmaz, sen bir iki tık daha az ışık isteyebilirsin ama otomatik modda makine kendi ön gördüğü ışık değerinin daha iyi sonuç vereceğini düşünür.
-
yahu adam macro lens tavsiyesi istemiş zoom lens tavsiye etmişsiniz. 70-200 ile macro çekilmez.
sana tavsiyem canon 100 mm 2.8 bütçe sorunun yoksa Lserisini alabilirsin bu lensin.
ben kendi çapımda amatörüm
www.omerdindar.com
-
pentax cıyım ve yaşasın ucuza aldığım lensler diyorum her lensimi tek tek öpüyorum yaşasın gövdede af motoru yaşasın gövdede titreşim engelleme :D
-
baron_27 bunu yazdı
Bu işten anlamıyorum ama 18-55 ile çektiğim resim.
Not : Resim orjinaldir üzerinde oynama söz konusu değildir.
http://p1308.hizliresim.com/1d/n/rq3k2.jpg

-
Bunlar da benim çektimlerimden bi kaç tanesi
JuMaN tarafından 20/Ağu/13 13:37 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam bu fotoğrafı Canon EOS 550D 18-55 mm kit lensi HDR tekniği kullanarak çektim. Sonuçta fotoğrafı çeken sensin lens değil. Bazı özel lensler sadece işini kolaylaştırır seni profesyonel bi fotoğrafçı yapmaz.

-
18-55 macro için uygun bir lens değildir,ne tür çekimler yapmak istediğini söylesen daha detaylı bilgi verebilirdik aslında ama macro çekimler için Canon EF 100mm f/2.8 alabilirsin,en az 1:1 oranında büyütme payına sahip ki tam anlamı ile macro çekimi böyle yapabilirsin
Örnek foto olarak ; -
çoğu arkadaşın dediği gibi canon 100mm macro lens senin ihtiyacını karşılar. sizinde isteğiniz macro çekim zaten. çok güzel bir lenstir. nikon kullanıcısıyım fakat canonda bu lensleri bilirim. L serisi pahalı gelebilir. bu işi profesyonel olarak yapıyorum sorunuz olursa seve seve cevaplarım