Yakın Zamanda Taş Düşüren Oldumu
-
Doktor , doğum sancısından bile beter bi sancı yaptığını söyledi , geçmiş olsun..
-
hacim,hemen hemen 9 sene oldu,isaret parmaginin tirnagi kadar bir tas düsürdüm.
a.q icadi,tas degil kaya gibiydi :) cogu kez agridan,yere yigildigimi bilirim.
bol bol karpuz ye,yogurt suyu ic ve bayilana kadar hafif alkollü bira ic.
tasi düsürene kadar sürekli aktiv bir i$eyici olman gerek :|
-
arkadaş kalpten gitti heral:)
-
lazer tedavi olursan dalgadan sokçaklar şeyi garip bi duygu olur (bi tanıdık söylemişti taş döken birinin yanında)
-
Hocam bin traktöre dağ bayır engebeli nere gördün oraya sür taş maş kalmaz valla :D
-
elemandan ses yok bence cekici murcu aldi ilkel yonteme basvurucak yoksa bayildimi ne ne bu yaws yorumlara bayildim.. traktor sur mastura aban felan :))
birader allah kolaylik versin bol su yogurt suyu karpuz suyu kabak cekirdegi yogurtu karpuz suyu ac karna icmemeye dikkat et..kabak cekirdegi ozellikle idrar yollarini temizler gelisi guzel olsun tasin f16 gibim suzule suzule gelir insallah
-
bende de var böbrek taşı kronik gibi bişey ben döküyorum vücut tekrar üretiyor.
şuana kadar 2 kere düşürdüm daha dogrusu kırdırdım .
benimkiler biraz büyük oldugu için kırdırdıktan sonra anca düşürebildim ameliyata hemen bulaşma kırılma şansı varsa kırdır , o şekilde daha kolay dökülüyor
baya ufalıyor ondan sonrada dökmesi daha kolay oluyor.
ayrıca şu böbrek taşi için su iç geçer lafı külliyen yalan suyu mesela kırdırıktan sonra baya bi ufaldıktan sonra içmek işe yarar öbür türlü daha tehlikeli su
mesela benim ki sol böbrekte ki taş böbreğin meshaneye giden yolun ucunda kalmış orayi tıkamaya başlamişti ve böbreğim büyümüş o yüzden ,
böyle bi durumda su içmem daha zararli olmaya başlamişti çünkü taş kanalı kapattiği için içtiğim fazla su zaten gidemiyordu meshane ye bu sefer geri tepip böbre
ği şişirmeye başlamiş.
yani diyeceğim o ki iyi bir doktora git hemen ameliyat dediklerine inanma çünkü ameliyat çok büyük taşlar için kullanılıyor . he ama taşı döktükten sonra da
bol bol su içmeye bak ki tekrar vücu üretmesin benim ki gibi
ayrıca benim gittiğim doktor bana şunu da önermişti benim vücudum bu böbrek taşını sürekli üretiyor bunu önüne geçemeyiz dedi fakat şöyle bişey olabilirmiş
şimdi o döktüğün taşı eğer görebilirsen yani işerken eğer taşı yakalayabilirsen ki bunu şu şekilde yapabilirsin bütün küçük tuvaletini bi pet şişe gibi bir şeye doldur
oraya yap sonra al eline ince bi bez parçasi veya tülbent yani taşı geçirmeyecek bir şey o idarari o bezin içinden başka bi kaba dök bu şekilde eğer idrar da taş varsa
o taş beze takılır sende bu şekilde taşı alabilirsin.
bende yaptiğim yöntem buydu ve bu aldığım taşı doktorun bana söylediğine göre bi klinik labaratuara götürüp orada inceletebilirsin dedi
he bunu ne yararı olacak dersen şöyle bişey anlatayım mesela düşün ki senin taşın C vitamini çok aldığın için oluşuyor bunu böbrek taşına tahlil yaparak bulabilir
ler o sonuca göre bakıcak doktor diyefcek bu taş da cok miktarda C vitamini var mesela o yüzden taş oluşuyor diyecek sende C vitamini yemeyeceksin bu
sayede taş yine oluşacak belki ama 3 sene de değil de 5 sene de üreyecek taş.
sana bi tavsiyem daha olur eğer ağri olursa çok şiddetli olmadiği sürece bu plastik sıcak su torbalarından böbreğinin üstüne koyup yatarsan cok iyi geliyor.
ama tabi su cok sıcak olmayacak ki böbrekleride yakma sıcaktan zaten ağri çok oluyorsa ağri kesici iğneden başka hiç bir şey ağriyi dindirmez
biraz uzun oldu ama inşallah yardımcı olmuştur biraz bu arada allah böbrek taşı ağrisini düşmanıma bile vermesin :)
-
0.5 mm taş vardı bir ay sürünerek gezdim günde iki litre su içtim düştü bi hafta da rahat tuvalet yapamadım o kadar
-
aynı şekilde benim de sağ böbrek problemli ben düşürüyorum o yine üretiyor ipnetör, neyse hocam; pipiden düşebilecek gibiyse bira, su, hoplayıp zıplamak düşmesine yardımcı olur ama şunu eklemeden geçemicem taşın yer değiştirmesi bile adamın ağzına sıçarken (genelde bir hastanenin acilinde soluğu alırsın ağrı kesici iğne ve serumla olay kapanır) düşme esnasındaki acıyı anlatmak için kelimeler anlamsız kalır.
-
Huzursuzluktan ağrıdan yazamadım kusura bakmayın arkadaşlar bu sabah daha iyiyim aktif bir işiyici oldum zaten bi alkol hariç her şeyi denedim yakında onuda deniyeceğim olmadı yardıdıram gibi dr a.