folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yakın Zamanda Vize Alanlar (Almanya)

Yakın Zamanda Vize Alanlar (Almanya)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

bi türlü net bir bilgiye ulaşamadım bide buradan deneyim dedim sansımı

almanyada eskiden oradan biri istek mi davetiye mi ne yolluyordu buradan vizesiz gidiliyordu (sanırım böyle bişey vardı sanki, emin değilim ama)

şimdi cezanemiz dolayısı ile teyze cocukları geldi, sordum biri kalktı biri kalkmadı diğeri vize kalkacak diğeri vize şartları kolaylaşacak dedi, iyice mala bağladı vize olayı.

yakın zamanda almanya vizesi alan varsa ne şartları isteniyor (internetten baktım ama bazı sitelerde birbirleri ile farklı yazmış) , orada tanıdık olması akraba olamsı bisey değğiştiriyormu birde pasaport + vize maliyeti nedir yazarsa sevinirim.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

Almanya'da yaşayan kişi Türkiye'den birinin turist olarak gelmesi için davetiye gönderiyor buda vize almasını kolaylaştırmasını bağlamaz ister davet göndersin isterse göndermesin schengen vizesi zorunlu.. Oda 40-60 Euro civarında. Almanya konsolosluğun sitesinde istenen belgeler orda kesindir bazı ülkeler aracı firmalara bıraktı bu işleri. Pasaporta gelince emniyetin sitesinden bak sürelere göre değişiyor fiyatlar ;) almanya vizede en çok zorluk çıkaran ülke..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

vize kalkmadı kalmicak da. Yok öyle bir olay ne yazık ki. 

http://www.idata.com.tr/tr/

şu merkezi bir ara onlar sana ne gerekir ne gerekmez herşeyi anlatırlar çünkü şartlar gidiş şekline göre değişir.

ama turistik vize için artık sıkı davranmıyorlar. Burada işin+paran olduğunu (geri dönmen için bir sebep olduğunu yani) göster 1 haftaya vize elinde. Ama 1 defa red yersen sonrası çok zor haberin olsun.

Almanya Fatihi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    essan bunu yazdı

Almanya'da yaşayan kişi Türkiye'den birinin turist olarak gelmesi için davetiye gönderiyor buda vize almasını kolaylaştırmasını bağlamaz ister davet göndersin isterse göndermesin schengen vizesi zorunlu.. Oda 40-60 Euro civarında. Almanya konsolosluğun sitesinde istenen belgeler orda kesindir bazı ülkeler aracı firmalara bıraktı bu işleri. Pasaporta gelince emniyetin sitesinden bak sürelere göre değişiyor fiyatlar ;) almanya vizede en çok zorluk çıkaran ülke..

hocam, geçen sene teyzem gitti almyanyaya vize maliyeti 1000-1500 dedi, yanımda olmadığından soramıyorumda, acabaa bilet fiytınıda mı ekledi üstüne. nettem bakıorum bakıyorm 1000 lira çıkacak bi masraf bulamıyorum.

ben şimdik almanya vizesi alsam schengen vizesi mi almış oluyorum yani.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı
    essan bunu yazdı

hocam, geçen sene teyzem gitti almyanyaya vize maliyeti 1000-1500 dedi, yanımda olmadığından soramıyorumda, acabaa bilet fiytınıda mı ekledi üstüne. nettem bakıorum bakıyorm 1000 lira çıkacak bi masraf bulamıyorum.

Evet Almanya için vize başvurduğunda sana schengen vizesi veriyorlar buda demektir ki diğer ülkelere vizesiz geçiş yapabilirsin mesela arabayla 2 saat Hollanda Belçika'ya gidebilirsin tekrar vize almana gerek yok 90 gün süresi var. Vize maliyeti olarak demiş ise az sallamış hocam.. sana uçak bileti ve konaklama ücreti hariç vize + pasaport masrafı 300-450 arası patlar.. Ama pasaport süresi uzun olursa masraf artıyor. Uçak bileti o kadar pahalı değil hatta Pegasus bir kaç gün önce mail atmış şu şu tarihe kadar uçak biletinizi alın yazın ucuza gidin diye bilet fiyatı ise tek yön 49,99 Euro Avrupa ülkeleri için geçerli..

essan tarafından 07/May/14 13:26 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    essan bunu yazdı
    FOXXLY bunu yazdı
    essan bunu yazdı

Evet Almanya için vize başvurduğunda sana schengen vizesi veriyorlar buda demektir ki diğer ülkelere vizesiz geçiş yapabilirsin mesela arabayla 2 saat Hollanda Belçika'ya gidebilirsin tekrar vize almana gerek yok 90 gün süresi var. Vize maliyeti olarak demiş ise az sallamış hocam.. sana uçak bileti ve konaklama ücreti hariç vize + pasaport masrafı 300-450 arası patlar.. Ama pasaport süresi uzun olursa masraf artıyor. Uçak bileti o kadar pahalı değil hatta Pegasus bir kaç gün önce mail atmış şu şu tarihe kadar uçak biletinizi alın yazın ucuza gidin diye bilet fiyatı ise tek yön 49,99 Euro Avrupa ülkeleri için geçerli..

valla içimi rahatlattın hocam :)

bu şengen olayıda iyiymiş hiç bilgim yoktu bu konuda. az önce bi aracı firmayı aradım 140 € dedi.

bu arada ben şimdi vize alsam tatil/turist vizesi için en fazla 90 gün veriyorlar demi.

pasaport gibi 3 yıl çıkarayım istediğimde gideyim yok ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı
    essan bunu yazdı
    FOXXLY bunu yazdı
    essan bunu yazdı

valla içimi rahatlattın hocam :)

bu şengen olayıda iyiymiş hiç bilgim yoktu bu konuda. az önce bi aracı firmayı aradım 140 € dedi.

bu arada ben şimdi vize alsam tatil/turist vizesi için en fazla 90 gün veriyorlar demi.

pasaport gibi 3 yıl çıkarayım istediğimde gideyim yok ?

Ilk defa schengen vizesi alacaksın sanırım bu yüzden evraklar dosya sıra numarasına göre hazırla ve giyimine dikkat et soracakları sorulara kısa kestir ve gözlerini görevlinin gözünden ayırma :) bunu demekte ki amacım ordaki görevliler gelenleri süzüyor bizim ülkede bunlar olay çıkartır mı diye bu yüzden ilkinde böyle hazırlıklı gitmelisin. Ben mesela ilk schengen vizemi aldığımda kılık kıyafete saçıma sakalıma dikkat etmiştim sorduğu sorularada kısa kestirdim yarım saatte vize çıktı üstelik ben 15 günlük istemiştim onlar bana 90 günlük süre verdiler. ikinci ve sonraki vizelerde süreleri yeniletmek için benden tekrar evrak istemediler daha önceki schengen vizesi ve giriş çıkış mühürlü olan kısımların fotokopisini aldılar çünkü ben adamlara güvence verdim sistemde de not düşüyorlar. ilk schengen 90 gün sonrakiler ise çoklu schengen diye verdiler onlarda 120 gün. Aracı firmalara gelince kol gibi kazık atıyorlar bizzat kendin hallet sıkıntı çıkarmıyorlar. Telefon kulübesi gibi görüşme odaları var orda evrakları inceliyorlar .

bu ülkeye neden gitmek istiyorsun diyor

ben: turistik gezi

beni ikna et diyor (nakit var mı onu diyor)

Ben: bankadaki param ordaki belgede bunlarda kredi kartlarım (4 adet kredi kartı çıkardım cebimden)

kim var orada?

ben : birader

kaç yıldır orda?

ben : 8 yıl

annen baban burda mı orda mı

ben : burda 

teşekkür ederim vizeniz onaylandı (imza atıyor) arkadaşlar sisteme ve pasaporta işleyecekler tekrar sizi çağıracaz dedi bitti.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

aynen ilk olacak :)

çok sağol hocam çok bilgilendirdin gerçekten :)  @kod @ deja-vu sanada teşekkür ederim :)

hocam sen hangi firmayla uçuyorsun ? şimdiden alsam sanırım daha ekonomik olacak. bahsettiğin 49 luk kampanyaya baktım normal fiyatlardan daha uyguna geliyor.

FOXXLY tarafından 07/May/14 16:22 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

Kaç gün kalacaksan gün başına 35€ banka hesabında olsun.

Örneğin; 10 günlüğüne gidiyorsun 10x35€ = 350€

Çalışan: Neden gidiyorsun?

Ben: İsrail'de tanıştığım arkadaşımın yanına gidiyorum.

Ç: Daha önce gittin mi yurtdışına.

B: Evet ...... yerlere gittim.

Ç: Şirket ortağınız kim?

B: Babam

Ç: Kaçıncı sınıfta öğrencisin?

B: 4. sınıf

Ç: Nerede kalacaksınız?

B: Otel'de. Rezervasyon belgeler arasındaydı.

Birkaç soru daha sorması muhtemel aklımda yok. Yıl 2012 idi.

Eksiksiz evraklarla, düzgün giyim, saç sakal kes git görüşmeye. Şengen aldım. Fransa ve Hollanda'ya da gittim. 

Gitmeden uçak biletini aldım. 232 TL Sunexpress gidiş-dönüş.

Randevu ücreti 20 küsür TL.

Vize harcı 60€

Sigorta 50 TL

Daha gitmeden bu kadar masraf oldu.

Pasaportum vardı. Eğer yoksa birde o masrafı ekle :)

break tarafından 07/May/14 16:41 tarihinde düzenlenmiştir

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

hocam şuan çalışmıyorum sigortam yok (freelance çalışıyorum) ama bankada param var.

vize için çalışmak şartı varmı ? öğrenciyim (aöf)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı

aynen ilk olacak :)

çok sağol hocam çok bilgilendirdin gerçekten :)  @kod @ deja-vu sanada teşekkür ederim :)

hocam sen hangi firmayla uçuyorsun ? şimdiden alsam sanırım daha ekonomik olacak. bahsettiğin 49 luk kampanyaya baktım normal fiyatlardan daha uyguna geliyor.

ilk uçuşumu THY ile yaptım memnun kalmadım çok ses çıkartıyor ve sallama yapıyor şimdikiler nasıl bilmiyom ama pegasus fiyat yönünden uygun ama su, içecek, yastık, kulaklık aklına ne gelirse ücretli :) 0,5 litre su 2 Euro mu ne adamlar aç gözlü :) uçağa binmeden önce bile sokturmuyolar. Ben o kampanyadan alıyorum 2-3 ay sonra ucuza gidip geliyorum son dakika bilet fiyatları çok yüksek. Thy bilet fiyatlarıda pahalı ama yemekler falan ücretsiz :) ilk THY ile 3 saatlik yolculukta önce yemek (çorba, imam bayıldı salata ayran ve su) sonra gideceğin yere 1 saat kala kahvaltı (reçel, tereyağ, üçgen peynir, Hamburger ekmek, domates, zeytin ve çay) veriyorlar bu yemek arasında birde hostesler sık sık gelip gidiyor bişey içmek istermisiniz diye :) ama pegasusta öyle bişey yok her şey parayla o yüzden uçağa binmeden önce yemeğini yiyeceksin. :) 

essan tarafından 07/May/14 17:37 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1996 Toplam Mesaj: 12