folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yalan Tarih,Tarihi Yalanlar...!

Yalan Tarih,Tarihi Yalanlar...!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_cihan
    ibrahim_cihan's avatar
    Erkek

Sole binlerce yıl once yazılmıs destanlar hemde sozlu destanlar ozuunu koruyarak gunumuze kadar gelebiliyor yavuz sultan seilim ornegi insanlık ve yazılı tarih acısından yakın tarih oluyor bide :

osmanlı padisagı suriyenın kralına demiski

bak hacı butun birliklerini hezimete ugrattım sıncık senlen satnranc oynayacaz sen kazanırsan ulken sende kalacak ben kazanırsam birinci kare için bir ikinci için 2 3. için 4 4. için 8 bugday tanesi vereceksin demis suriyeli atlamıs bizimki kazanmıs bilmem kac yıl vergi odemis suriye osmanlıya yanı osmanlı padisahları baslı basına bir deha

Bakın Gothe ne demis Gothe giren semsie acılmaz. Gothe bir alman filozof.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    ibrahim_cihan bunu yazdı:
    -----------------------------

Sole binlerce yıl once yazılmıs destanlar hemde sozlu destanlar ozuunu koruyarak gunumuze kadar gelebiliyor yavuz sultan seilim ornegi insanlık ve yazılı tarih acısından yakın tarih oluyor bide :

osmanlı padisagı suriyenın kralına demiski

bak hacı butun birliklerini hezimete ugrattım sıncık senlen satnranc oynayacaz sen kazanırsan ulken sende kalacak ben kazanırsam birinci kare için bir ikinci için 2 3. için 4 4. için 8 bugday tanesi vereceksin demis suriyeli atlamıs bizimki kazanmıs bilmem kac yıl vergi odemis suriye osmanlıya yanı osmanlı padisahları baslı basına bir deha

-----------------------------

hocam halen anlamadınız sanırım,olayı anlatırken zaten Yavuz Sultan Selim'in askeri dehasından bahsettim,8 senelik saltanatı boyunca,sadece 3 gün Topkapı 

Sarayında ikamet edip hükümdarlığının neredeyse tamamını savaş meydanlarında ve seferlerde geçirdiğini de bilmekteyim,burada tartışılan Yavuz'un dehası değil..

Ayrıca kendi örneğinde çelişiyorsun be hocam :s zaten destanlar günümüze kadar geliyor diyorsun,e adı üzerinde be hoca,destan olayın aslından çok farklı gelir

günümüze... 

Bak Destanın Tanımı nedir:Destan milletlerin hayatında büyük yankılar uyandırmış (savaş, göç, istilâ gibi) tarihî olayların (yangın, salgın hastalık, sel, deprem gibi) toplumsal ve doğal olayların çağdan çağa aktarılmış, aktarılırken de hayal unsurlarıyla oluşmuş, süslenmiş, değiştirilmiş manzum söylenceleridir.

Yavuz'un olayı yazılı tarih açısından yakın oluyor diyorsun,bana bu olayın yazılı kaynağını gösterebilir misin?Eğer gösterebiliyorsan,herkesin affına sığınaraktan özür

dilerim gereksiz konu açtığım için.. 

Çekil,Önümden Çekil...
Toplam Hit: 2620 Toplam Mesaj: 13