folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yamaç Paraşütünden Atlama Hk.

Yamaç Paraşütünden Atlama Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    blackhammer bunu yazdı
    AnaMuhalefet bunu yazdı
    blackhammer bunu yazdı

sen tek basina atlamayacagin icin hakkinda hic bir sey bilmene gerek yok hafiz.

ama illa ben bir seyler bilmem gerekiyor diyorsan;

kanat yere serilirken ruzgar yonune ters bir sekilde serilmelidir bir cok kisi bunu beceremedigi icin kalkista problem yasar

ters kalkis artistik bir davranis bcimi gibi gorunse de en rahat kalkma bicimidir ama ha denildiginde becerilebilen bir kalkis bicimi degildir. genelde amatorler duz bicimde dururken onlerinden baskasi cekerek kalkarlar.

frenler -elinde tuttugun seyler- parasutun her seyidir hizlanmasini yavaslamasini ve manevra yapmasini frenler sayesinde yapabilirsin. amatorlerin en buyuk hatalarindan birisi frenleri manevre esnasinda cok cekmeleridir boyle bir durumda o kanat kapanir ve kazalar yasanir.

yedek parasut 25 -30 mt.den acilabilmektedir.

ters ruzgarlara gelirsen neyi yandan yiyecegini tahmin edebilirsin.

Hacı sen bu işin piri gibi duruyorsun.

Neredesin, bize kaptan pilotluk yap, biz de atlayalım, biz de zevki heyecanı yaşayalım adrenalinle coşalım :S

???

+ Bir de maliyeti ne kadar tutuyor bunun ( hocayla 1 atlayış ) bilen varsa yazabilir mi.

hafiz kurslari su an ne kadar bilmiyorum arkadasim zamaninda oyle millete kurs verirken bende onun yaninda takilarak ucretsiz sekilde ogrendim. hobi olarak onunla beraber uzun sure takildim. pahali bir hobi oldugunu soyleyebilirim. neresinden bakarsan bak tam bir takimin baslangic icin maliyeti 6000 tl'nin uzerinde olur -amatorler icin sifir set; harness, kask, yedek parasut ve kanat olarak 4 parcadan olusur- bu yamac parasutu olayi kendi setin olmadigi surece sadece yaptiginla kaliyorsun. eger yamac parasutunun surekli olarak yapildigi bir sehirde yasiyorsan orada bu isle ilgilenenlerden kurs alip zamanla onlarin setleriyle tek basina ucabilirsin ama emin ol bir sure sonra kendi setin olmadigi zaman pic gibi kaldigini goreceksin. hani bu sporla ilgilenen cogu kisi oldukca yardimseverdir ellerinden gelenleri yaparlar setlerini istedigin zaman mirin kirin edip seni geri cevirmezler ama baskasinin eline muhtac kalmak o anda ister istemez canini sikiyor.

kendi setime sahip olsaydim bir seyler yapabilirdik ama bir sikinti falan yasamazsam seneye kendime bir set almayi planliyorum. o zaman bir seyler yapabilriz.

hocayla atlayis olayi tandem kullanarak yapiyorsun o arkada sen once seklinde oluyor kontroller hocanin elinde ama oyle zor bir sey degil isin gercegi 30 dakikalik bir yer egitiminden arkadasim sen yaparsin diyerek beni tek basima ortama salmisti. ama bir kere olsun diye atlayis yapmak istersen 100-200 tl civarinda bir ucus yapabilirsin begenirsen -ki kesinlikle begeneceksin- bu isin kursunu almaliyim diye kendi kendini yiyeceksindir.

duzenleme;

olurda bu arkadaslarla dialoga girip onlarin setleriyle ilk ucusunuzda yere inisiniz cok onemlidir bir cok kisi ayaklariyla inis yapmak yerine harnessin ustune oturarak yere indigi icin setin sahibi bir daha setini kullanmasi icin vermek istemeyebiliyor.

Teşekkür ederim bilgilendirmeler için.

Eğitim olayına giremem herhalde, hem zaman yok hem diğer şartlar engeller gibime geliyor.

Bir kere mi olur birkaç kere mi olur deneyeceğim, hoşuma gideceğine eminim de sonrasında ne olur nasip kısmet meselesi.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

Öncelikle pişman olmayacağını düşünüyorum hocam, inanılmaz keyifli. Bireysel uçuş için pilotluk sertifikam ve eğitimim yok hocalarla atladım ben de hep. O yüzden işin avantajlı tarafı şu, rüzgarıydı atlama zamanıydı kıldı tüydü şeyler kafanı yormuyorsun (ama işin doğasını merak ediyorsan atlama anı da dahil olmak üzere hep hocayı darla soru yağmuruna tut -bilmek ayrı güzel-). 

Senin dikkat etmen gereken faktörler,

- Önce güvenlik, atlayacağın hocan baban bile olsa bu konuda taviz verme tüm kilit ve bağlantılarının üzerine tam olduğundan emin ol açıkta kalan bağlanmamış klips, karabina vb şeyler varsa direk söyle hocaya "hacı bu açıkta kaldı naabıcaz diye".

- atlama için uygun kıyafet seçimi (rahat hareketi ve koşmayı engellemeyecek şekilde olmalı)

- ayakkabı çok önemli yere inme anının şiddetiyle ayağın burkulabilir bu nedenle bileği saran bot tarzı ayakkabılar tavsiye edilir gerçi yorumlarda okuğum kadarıyla zaten kendine kaliteli buna benzer bir ayakkabı almışsın, iyi de yapmışsın.

- güneşin rahatsız etmemesi için güneş gözlüğü ve şapka yanında bulundurabilirsin bu keyfe keder bir seçenektir tabiki,

ve en önemlisi de aslında yukarı çıktığın zaman fotoğraf video çekme durumuna kafayı yorabiliyor insan, bunları yapsanda mümkün mertebe kaçırma hiç bi manzarayı o noktadan izlemenin düşünmenin keyfi bi bambaşka. Hoca ile uçmanın en güzel keyfi orda zaten sen rahatça doğaya dalabilirsin.. 

- kullanma konusunda merakın varsa eğer hocayla konuşursun havadayken ilgili şartlar sağlanınca sağ-sol tutma iplerini verir bu şekilde deneyimleyebilirsin.

- profesyonel hoca ile atlayacaksan eğer ve adrenalin seviyorsan havada akrobasi hareketler yapabiliyorlar onun keyfi stabil uçma ile bir olmaz tabi ki fakat atlamadan bunu konuşup kararlaştırman zaman değerlendirme için faydalı olacaktır. 

Ben bi kaç aya gidiyorum askere bu süreçte olmasada geldikten sonra bireysel uçuş için pilotluk eğitimi de alacağım bu pamukkalede 1 hafta tam teşekküllü eğitimle mümkün daha uzun süreli olanlarda var. Eğitim içerikleri olarak,

- Yamaç Paraşütünün Tarihçesi
    - Yamaç Paraşütünün Yapısı ve Kısımları
    - Uçuş Tekniği
    - Aerodinamik
    - Hava Trafik Kuralları
    - Meteoroloji
    - Acil Durumlar

eğitimleri veriliyor (sertifikalı). Daha detaylı bilgi için araştırıp paylaşabilirim.

Bu geçen sene Tekirdağ Uçmak dere'deki atlayışımızdan, arkadaşın eski sony el kamerasını ele bağlayarak çekilen amatör bi börüntü. 

http://youtu.be/gSNQ42DtTBs?hd=1

Bu ayın 22 sinde Fethiye Babadağdan atlayacağım ama bu kez GoPro dan eldivene kadar tam teşekküllüyüm :)

Keyifli atlayışlar.

TxT tarafından 05/Ağu/13 23:25 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wh0
    wh0's avatar
    Homo
    TxT bunu yazdı

Öncelikle pişman olmayacağını düşünüyorum hocam, inanılmaz keyifli. Bireysel uçuş için pilotluk sertifikam ve eğitimim yok hocalarla atladım ben de hep. O yüzden işin avantajlı tarafı şu, rüzgarıydı atlama zamanıydı kıldı tüydü şeyler kafanı yormuyorsun (ama işin doğasını merak ediyorsan atlama anı da dahil olmak üzere hep hocayı darla soru yağmuruna tut -bilmek ayrı güzel-). 

Senin dikkat etmen gereken faktörler,

- Önce güvenlik, atlayacağın hocan baban bile olsa bu konuda taviz verme tüm kilit ve bağlantılarının üzerine tam olduğundan emin ol açıkta kalan bağlanmamış klips, karabina vb şeyler varsa direk söyle hocaya "hacı bu açıkta kaldı naabıcaz diye".

- atlama için uygun kıyafet seçimi (rahat hareketi ve koşmayı engellemeyecek şekilde olmalı)

- ayakkabı çok önemli yere inme anının şiddetiyle ayağın burkulabilir bu nedenle bileği saran bot tarzı ayakkabılar tavsiye edilir gerçi yorumlarda okuğum kadarıyla zaten kendine kaliteli buna benzer bir ayakkabı almışsın, iyi de yapmışsın.

- güneşin rahatsız etmemesi için güneş gözlüğü ve şapka yanında bulundurabilirsin bu keyfe keder bir seçenektir tabiki,

ve en önemlisi de aslında yukarı çıktığın zaman fotoğraf video çekme durumuna kafayı yorabiliyor insan, bunları yapsanda mümkün mertebe kaçırma hiç bi manzarayı o noktadan izlemenin düşünmenin keyfi bi bambaşka. Hoca ile uçmanın en güzel keyfi orda zaten sen rahatça doğaya dalabilirsin.. 

- kullanma konusunda merakın varsa eğer hocayla konuşursun havadayken ilgili şartlar sağlanınca sağ-sol tutma iplerini verir bu şekilde deneyimleyebilirsin.

- profesyonel hoca ile atlayacaksan eğer ve adrenalin seviyorsan havada akrobasi hareketler yapabiliyorlar onun keyfi stabil uçma ile bir olmaz tabi ki fakat atlamadan bunu konuşup kararlaştırman zaman değerlendirme için faydalı olacaktır. 

Ben bi kaç aya gidiyorum askere bu süreçte olmasada geldikten sonra bireysel uçuş için pilotluk eğitimi de alacağım bu pamukkalede 1 hafta tam teşekküllü eğitimle mümkün daha uzun süreli olanlarda var. Eğitim içerikleri olarak,

- Yamaç Paraşütünün Tarihçesi
    - Yamaç Paraşütünün Yapısı ve Kısımları
    - Uçuş Tekniği
    - Aerodinamik
    - Hava Trafik Kuralları
    - Meteoroloji
    - Acil Durumlar

eğitimleri veriliyor (sertifikalı). Daha detaylı bilgi için araştırıp paylaşabilirim.

Bu geçen sene Tekirdağ Uçmak dere'deki atlayışımızdan, arkadaşın eski sony el kamerasını ele bağlayarak çekilen amatör bi börüntü. 

http://youtu.be/gSNQ42DtTBs?hd=1

Bu ayın 22 sinde Fethiye Babadağdan atlayacağım ama bu kez GoPro dan eldivene kadar tam teşekküllüyüm :)

Keyifli atlayışlar.

tekrar merhaba,

gercekten iyi anlatim olmus, ozel msj attim. resim cekme fotograf cekme vs ile ugrasmayacagim. uzun zamandir o adrenalini yasamayi dusunuyordum.

bayram tatilinde  fethiye'de 650 metreden ucmayi dusunuyorum bende :)

elim kolum bacagimda kirilsa da :) bunu yapmaya deger...

🏴‍☠️Hi'dan gelen varır Who'ya, Hi'da onun adıdır Who'da...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Creator
    Creator's avatar
    Erkek
Toplam Hit: 2393 Toplam Mesaj: 25