Yandex Kurum Maili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csabanci
    csabanci's avatar
    Erkek

bilen bilir @telekom nickli müritimizin hosting kıyağını teşekkür ederm tekrardan bu konu üzerinden de kullaklarını cınlatalmda :)

Küçük bi host ayarlamalarıyla alakalı bi sorunum var belki bilen çözebilen varsa cok makbule geçer valla.

yandex kurumsaldan domain uzantılı mail acmaya calıstım fakat yapamadım.

ftp den html uzntılı dosyayı attım o kısmı onayladım mx kaydı kısmında yukarda yazanları aynen domain panelinde de girdim

Resimde gördüğünz gibi girdim hala mail için aktif olmadı yandex.

fazla bilgim yok gözden kaçırdığım bi yer mi var acaba.

Evrim içi mürit..laugh is live..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

CNAME        yamail-xxxxxx.domain.com            mail.yandex.com.tr
    CNAME        mail.domain.com                          domain.mail.yandex.net.
    MX              mx.yandex.net.                            10
    TXT             @                                               v=spf1 redirect=_spf.yandex.net

seklindeydi. Daha once kullanmistim. eksik olanlari bulup duzelt.

edit2: birde mail icin bir subdomainin var webmail diye onu kaldir oradan. yamail-xxxx diye vermesi lazim bu ve txt olan eksik sende.

tarzan tarafından 12/Kas/16 18:53 tarihinde düzenlenmiştir

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csabanci
    csabanci's avatar
    Erkek

domain i turhost tan aldım cok karısık yada yazdıklarımı kabul etmiyo anlayamadm

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Hostun panelden yapacaksın onu. malesef cwp de öyle bir özellik koymamışlar.

Sunucu yönetim panelinde de yok o özellik. ancak manuel eklenebilir.

Kişisem kullanım için iyi cwp ama işte böyle alegirli işler olunca duruyor.

x-files tarafından 12/Kas/16 19:01 tarihinde düzenlenmiştir

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csabanci
    csabanci's avatar
    Erkek

panel üzerindeki kendi webmail servisini kullanıcaz sanırm yapcak bişey yok birde son olarak

ms outlook üzerinden yada telefon üzerinden bu ayarlarla mailleri nasıl acabiliriz acaba?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

domaini cloudflare ye çekersen sorunu rahatlıkla çözersin rahat rahat yönlendirirsin hocam.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

Turkiye'den almayin domain, hosting v.s. Sana verilen verilerde eksiklik var gibi. Yandex ile ilgili cname ve mx ekledigin yerleri nereden baktiysan tekrar bak. Biraz gecikme olabilir normal ama seninkinde eksik girdigin birseyler var gibime geliyor.

edit: cname olarak eklemissin yonlenmesini yanlis vermissin.

CNAME mail.bidamla.com domain.mail.yandex.net. Bunu duzelt. Sonrasi icin bakmak lazim. Yandexin ekle dedikleri nelerse bir daha goz at. Domain panelinden de olur. sonucta subdomaini yonlendiriyorsun. KaptaN'in dedigide olabilir ama ben gecen gun yonlendiremedim bir turlu. Godaddy hostu once acinca ns dnslerini otomatik girmis. Bende default mns01 olanlari ekleyince yanlis oldu sanip cloudflarei silmis bulundum. Sonradan yonlendiremeyince anladim.

Olur boyle vakalar. Bilmiyorsan uzerine git. Kolayina kacma.

tarzan tarafından 12/Kas/16 19:20 tarihinde düzenlenmiştir

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csabanci
    csabanci's avatar
    Erkek

cloudflare falan hiç anlama bikaç dk ayırıp kısa özet geçerseniz hem benim için hemde diğer görenler için güzel olur. gerçekten cok karsılasıyorm ama hiç denemedim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek
    tarzan bunu yazdı

Turkiye'den almayin domain, hosting v.s. Sana verilen verilerde eksiklik var gibi. Yandex ile ilgili cname ve mx ekledigin yerleri nereden baktiysan tekrar bak. Biraz gecikme olabilir normal ama seninkinde eksik girdigin birseyler var gibime geliyor.

Abi şimdi domainin name serverlirini telekomun hosta yönlendirmiş. bu hostta centos wep panel var. ordada domain kayıtları ile oynayamıyorsun. arkadeş domaini aldığı yerden değiştiriyor ama kabul etmiyor öyle. bende natrodan değiştirdim olmuyor. hostun panelinden değişince hemen oturuyor.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csabanci
    csabanci's avatar
    Erkek
    tarzan bunu yazdı

peki tr dısı önerebileceğin biryer varmı dostm

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    csabanci bunu yazdı

cloudflare falan hiç anlama bikaç dk ayırıp kısa özet geçerseniz hem benim için hemde diğer görenler için güzel olur. gerçekten cok karsılasıyorm ama hiç denemedim.

hocam öncelikli olacak cloud flare açıp domanini ekleyip 

örnek olarak aşapıdaki gibi düzenleyeceksin 

kendine göre düzenle  mx ve  txt yi  

http://prntscr.com/d6ehkv

işin uzmanları yazarsa daha iyi olur tabi

Toplam Hit: 3598 Toplam Mesaj: 31
mail yandex kurum