Yanlışlıkla Basılan Altın 1 Liralar
-
-
normal para bu.
-
1 deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış. Edebiyat parçalamalar falan. Yahu beyler az sakin. Bende biliyorum parada altın olmadığını. Amacım gülüp eğlenmekti.
Fotoğraftaki para darphaneden yeni çıkmış o kadar. Elden ele dolaşa dolaşa zamanla kararacak.
-
mkyb bunu yazdı
1 deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış. Edebiyat parçalamalar falan. Yahu beyler az sakin. Bende biliyorum parada altın olmadığını. Amacım gülüp eğlenmekti.
Fotoğraftaki para darphaneden yeni çıkmış o kadar. Elden ele dolaşa dolaşa zamanla kararacak.
Hocam espri tekniğini biraz geliştirmen lazım. Skill zayıf kalmış.
-
Konu geyik gibi la.
-
valla ben geçen gördüğümde çok şaşırmıştım. Normal para gibi değildi cidden, bugüne kadar bir sürü yeni para gördüm ama hiçbiri böyle değildi. Nikel alaşımını bırakıp farklı birşeye geçtiler herhalde.
-
Kardeş NİTRİK ASİT TESTİ yap.
Göreceksin ki altın değil.
Çocukluğumdan beri var bu şehir efsanesi
Ayrıca bilimsel olarak da çürütiiyim de oh olsun eheheuehuee :)))
Altın, döküm-haddelenmiş 19.25-19.35 Bozuk paraların temel maddeleri ya nikel Aliminyum oluyor.
Nikel 8.9 Alüminyum 2.73 eğer dediğin gibi olsaydı altın ve normal bozuk 1 tl arasındaki gr farkı 2 katı olurdu.
kısaca elindekiler altın faln deiğil.
ExpirE tarafından 15/Eyl/16 21:46 tarihinde düzenlenmiştir -
ExpirE bunu yazdı
Kardeş NİTRİK ASİT TESTİ yap.
Göreceksin ki altın değil.
Çocukluğumdan beri var bu şehir efsanesi
Ayrıca bilimsel olarak da çürütiiyim de oh olsun eheheuehuee :)))
Altın, döküm-haddelenmiş 19.25-19.35 Bozuk paraların temel maddeleri ya nikel Aliminyum oluyor.
Nikel 8.9 Alüminyum 2.73 eğer dediğin gibi olsaydı altın ve normal bozuk 1 tl arasındaki gr farkı 2 katı olurdu.
kısaca elindekiler altın faln deiğil.
yalnız şu ufak ayrıntıyı kaçırıyorsun; tuzun özkütlesi suya göre iki kattır ama bir kova dolusu suya bir çay kaşığı tuz karıştırırsan tuzlu su ve tatlı su dolu iki bardağı ağırlıklarıyla ayıramazsın.
-
Konunun geyik olduğu "düğünde takarken fark ettim" denmesinden belli düğünde 1 lira mı takıyorsun hocam :)
-
enteresan, ancak bu ve benzeri haberler ilk metal 1 TL ler çıktığında olmuştu. Millet ortasındaki sarı kısmnı söküp eritiyor vs vs diye haberler vardı. O zamanlar MB açıklama yapmıştı alakası yok diye. Ancak yıllar yıllar sonra aynı haberleri görünce şaşırdım. Garanti bankası para üstü olarak veya para çekerken 5 tl küsürlü çekimlilerde (25 65 85 vs gibi) 5 tl yi birlik olarak veriyor ve genelde sıfır paralar oluyor. Yakında çekim yaparsam caps atarım aynı böyle gözküyor sıfır olanlar. Ama altın ile alakası yok diyebiliyorum.
edit: ikinci sayfayı okumamıştım, oki ;)
heza tarafından 18/Eyl/16 16:19 tarihinde düzenlenmiştir