Yanlışlıkla D'ye Windows Kurdum
-
Bir karışıklık oldu ve D'ye Windows kurmuşum. Partition gitti. İçinde yedeği olmayan gb'larca fotoğraf var.
Partition'u geri getirmem gerekiyor. En azından denemem lazım. Çok acil bir durumdur bu arkadaşlar.
Active Partition Recovery v3.0'ı usb'ye yazdırdım taratıyorum ama pek umutlu değilim.
Bildiğiniz bir program var ise tavsiye edermisiniz. Beynim sulandı resmen.
-
D diski biçimlendirmiş olsan hepsi sapa sağlam geri gelirdi fakat format esnasında biçimlenmiş diske veri yazıldığı için eski verileri kurtarsan bile bir kısmı muhtemelen ya geri gelmeyecek ya da hasarlı olarak kurtarılacak.. Bir disk biçimlenince icindeki veriler fiziksel olarak silinmez ta ki sen yeni veri yazana kadar. Format esnasında sistem kurulduğu için eski verilerin üzerine yeni veriler yazılmış.. neyse umarım en az hasarla kurtarırsın.
21li tarafından 28/Nis/16 00:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Üstüne veri yazılmış büyük kısmının kurtarılması imkansız.
Konu Google Drive viral reklamı olmuş. Önemli fotoğraf ve videolar bulutta yedekli kafa rahat.
-
getdata back ile tara diecem ama artık bir bölümü yoktur o bilgilerin birde windows random olarak clusterlere yazdıgı için hepside gitmiş olabilir.
-
Harici disk almak neden bukadar zor?
-
Mekanik disk olduğunu kabul ediyorum:
Eğer hard format atmadıysan sorun sadece üzerine yazdığın veri kadar olacaktır diğer hepsi geri gelecektir.
Eğer hard format attıysan da geri gelme ihtimali var fakat birkaç onbin dolar isteyen profesyonel ellere bırakman gerekiyor. Elbetteki verinin tümünü kurtarmak mümkün değil.
PcK0 tarafından 28/Nis/16 10:01 tarihinde düzenlenmiştir -
kurarken diski sil diyip yeniden format atmadıysan, öncesinde D diskinin çoğunluğu dolu değilse yani kurtacağın bilgiler 10-20 Gb falansa bir miktar kayıpla kurtarılabilir hacı.
googleda arat bir çok program var. hangisi işe yarar dersen neredeyse her kurtarmaya çalıştığımda farklı programlar işe yaradı.
recover my files genelde en çok tatmin olduğum pro. ama bazen rmf %10 kurtarırken skik 2 mblik proya bi bakıyon canavar gibi GBlerce veri çekiyo.
sırayla sabredip denicen hacı kısaca.
-
Active Partition Recovery v3.0 bir işe yaramadı. Recovery My Files 10 tane ancak kurtardı. Program önderisi olan ?
-
İçinde her recovery geçen konuya şunu atmaktan yoruldum:
http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec
Aslında içinde recovery geçen konulara otomatik bu linki atan bir bot yazmak lazım.
-
recuva dene birde hcoam.
-
anlamadım şimdi. bu PhotoRec , sadece silinmiş dosyaları mi kurtarıyor. yoksa hard format atılmış ve sonra yeniden bölümleme ve şekillendirme yapılmış, üzerine de yazılmış bölgelerden , dosya mi kurtarıyor @_@