folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Yapay Zeka Algoritması Oluşturma Hakkında

Yapay Zeka Algoritması Oluşturma Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emirhan-exp
    emirhan-exp's avatar
    Erkek

Hocalar siz ist dersini dd ile geçtiniz heralde :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Bakıldığı zaman Yüz Tanıma işlemlerinde bile daha önceleri grayscale alıp atıyorum belirli koordinatlara denk gelen noktaları toplamını alıp belli bir eşik değerini aştığında yüzü tanımlayan sistemler mevcuttu. YSA popülerleştikten sonra insanlar bu işi YSA ile daha fazla data ile daha yüksek doğrulukta yüzü tanımlamaya başladılar.

Mesela dinamik programlama ile bu problemi çözmek değil. Mesele ML algoritmalarını kullanmak ve bunları öğrenebilmek. Elimde ufak bir problem var ve buraya yapay zeka uyarlamak istiyorum. Yani gidip ChatGPT API ile bir sonuç da elde ederim ama yapılan işin doğruluğundan ziyade nasıl bir sonuç alacağımı merak edip örnek yapmak istiyorum. Yine de desteğiniz için teşekkürler. Ben biraz daha araştırma yapayım. 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    siyahbereli bunu yazdı

Beyler adam zaten yazılımcı, Bildiğim kadarı ile Backend'te tecrübrlide. excel de yapılabilecek şeyse adam neden konu açsın. Farklı bir durum varsa affola görmezden gelin. AI olayınıda basit anlatımla biri yazarsa bilgilenelim. Teşkr.

500000000000 tane ilkokul öğrencisinin matematik ödevlerine bakıyosun.

sonra sana diyorum ki 2+2 kaç. sen gördüğün ödevleri düşünüp "hmm öğrencilerin çoğu 2+2 = 4 yapmıştı" diye düşünüp diyosun ki "4 mü?". 

"hayır 4 değil " derlerse diyosun ki "hmm bazı öğrenciler 5 yapmış" , "5 mi?"

öğrencilerin çoğu "2+2 = 8" yapmış olsaydı ilk "8 mi ?" diyecektin

şu an "yapay zeka" diye milleti siktikleri şey bu. ortada bir zekalık durum yok olay sadece taşaklı bir ctrl+F 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
Toplam Hit: 2000 Toplam Mesaj: 14
yapay zeka