Yapay Zeka Belgeseli
-
-
DeadSoul ve zalimadam hocalar kusura bakmayın :D Tutamadım kendimi,yazmaktan alıkoyamadım :D hahahahah
-
uLtRaLoVeR bunu yazdıShockMan bunu yazdı
Tamam öğreniyorda o yolla.! Ancak peki Tecrübe edinmek ve Yenilikler üretme Çabasından ne haber.
Bunu yapabilirse işte o zaman Öğrenebiliyor sonucu ortaya çıkar bence. Aksi halde belirtilen durum Düşme ile kendini programlamadır. Düşerkenki Ağırlığının ivmesinden tut Yere çarpışmanın etkileri ile Düşmeye Sebep olan Durumları Analiz etmek ve Olumsuz Nitelendirerek Fişlemek Öğrenmek değildir.
Bir şeyi öğrendikten sonra onu istediğin gibi kullanabilirsin. Duvara çarpınca düştüğünü ve düşmenin kötü bir şey olduğunu öğrenen bir robot bir daha duvara çarpmayacak şekilde hareket edecektir.Makine öğrenimindeki asıl yapılmaya çalışılan belli örüntüleri anlayıp ileriye dönük karar verebilmedir ki bu da gerçekleşiyor. Benim hızım şu,yönüm şu, o zaman şu kadar saniye içerisinde duvara çarpacağım ve düşeceğim. bu da kötü birşey o zaman şu kadar saniye içerisinde yönümü değiştirmem gerekli gibi bir örüntü algılama-karar ikilisi oluşturulabilir.
Hmmm güzelmiş. Ama Canlılık namına bir şey katmayacak Makineye. Bizim gibi olmasına daha çok var.