Yapay Zeka Programı Nasıl Bulurum
-
geniuss bunu yazdı:
-----------------------------
lepusmorris bunu yazdı:
uzun bir döküman elimde yok ama kısacası if elselerden ibaret.
-----------------------------bahsetiginiz programdan haberim yok ama yapay zekadan bahsediyorsaniz o kadar da basit degil, if else olayi degil :), milet bunun icin unide sinava giriyor yapay zeka diye bi ders var yani birilerini otomatikman asagliyorsun
-----------------------------yaw bu compişco nun tanıtımını izledim boyutu 2 mb mış ama kendi kendini geliştridigi için 50 gb olmuş yani kurulduktan sonra kendi kendini geliştiriyor acayip bişey böyle bişey elimde olsa çok şey yaparım ben :D
-
http://ocw.mit.edu/courses/electrical-engineering-and-computer-science/6-034-artificial-intelligence-spring-2005/lecture-notes/
tum lecture notelari var oldukca iyi anlatilmis
basit programlama bilgisi ve uzayda matematik mi oluyor turkcesi bilmiyorum ama bu vectors dot product cross product gerektirir( triple integrals, polar coordinates falan da olsa iyi olur. :D bir de 2 yıl sektor de tecrubeli olup php java c c++ photoshop bilinmesi mabuldur :D)
-
musdawdaf bunu yazdı:
http://ocw.mit.edu/courses/electrical-engineering-and-computer-science/6-034-artificial-intelligence-spring-2005/lecture-notes/
tum lecture notelari var oldukca iyi anlatilmis
basit programlama bilgisi ve uzayda matematik mi oluyor turkcesi bilmiyorum ama bu vectors dot product cross product gerektirir( triple integrals, polar coordinates falan da olsa iyi olur. :D bir de 2 yıl sektor de tecrubeli olup php java c c++ photoshop bilinmesi mabuldur :D)
-----------------------------işin kötüsü ben yazılım bilmiyorum :D
-
hocam yapay zekaya genetik algoritma olayı ile başlayabilirsin..
lisp ve prolog gibi diller yapay zeka için tasarlanmıştır bunları araştır biraz.
-
yok hoca ben anlamıyorum yapay zeka yapay zeka dediklerini ;
ADam şöyle anlatmış ;
1.Ilk tanıştığı kişiyi bilgisayarın sahibi kabul eder.
2.Sizi yeni tanıyorsa, bilgi edinmek için bazı sorular sorar.
3.İstediğiniz bir konuda internette arama yapar.
4.Sizin için sayısal loto tahmini yapar.
5.Sayısal loto sonuçları, döviz kurları gibi konularda internetten faydalanarak size güncel bilgiler sunar.
6.İsterseniz bilgisayarınızı kapatır.
7.Onunla ilgilenmezseniz üzülür, küfür ederseniz kızar.
8.Çok kızdırmanızı tavsiye etmem ;)
9.Dilimizin düzgün kullanılması konusunda ç1.Ilk tanıştığı kişiyi bilgisayarın sahibi kabul eder.
2.Sizi yeni tanıyorsa, bilgi edinmek için bazı sorular sorar.
3.İstediğiniz bir konuda internette arama yapar.
4.Sizin için sayısal loto tahmini yapar.
5.Sayısal loto sonuçları, döviz kurları gibi konularda internetten faydalanarak size güncel bilgiler sunar.
6.İsterseniz bilgisayarınızı kapatır.
7.Onunla ilgilenmezseniz üzülür, küfür ederseniz kızar.
8.Çok kızdırmanızı tavsiye etmem ;)
9.Dilimizin düzgün kullanılması konusunda çok hassastır, size kızabilir.
10.Sizi diğer arkadaşlarınızdan kıskanır, onu fazla ihmal etmeyin.
11.Derdinizi dinler, sevincinizi paylaşır.
12.MSN Messenger arkadaşınız olur.
13.Ona aklınıza gelebilecek her kelimenin anlamını sorabilirsiniz. (öğrenmek istediğiniz kelimeyi parantez içinde yazarsanız daha rahat anlar)
14.Bilgisayarınızın güvenliğini kontrol eder.
15.Seks ve benzer içerikli sitelere girildiğinde kullanıcıyı uyarır.
16.Sürekli internet bağlantınızın olması, sizinle daha çok bilgi paylaşabilmesini sağlar.
ok hassastır, size kızabilir.
10.Sizi diğer arkadaşlarınızdan kıskanır, onu fazla ihmal etmeyin.
11.Derdinizi dinler, sevincinizi paylaşır.
12.MSN Messenger arkadaşınız olur.
13.Ona aklınıza gelebilecek her kelimenin anlamını sorabilirsiniz. (öğrenmek istediğiniz kelimeyi parantez içinde yazarsanız daha rahat anlar)
14.Bilgisayarınızın güvenliğini kontrol eder.
15.Seks ve benzer içerikli sitelere girildiğinde kullanıcıyı uyarır.
16.Sürekli internet bağlantınızın olması, sizinle daha çok bilgi paylaşabilmesini sağlar.
-
Yapay zeka yapılabilir de ; mantığı tamamen kelimelerle oynanması
bu arda tarcan yapay zeka değildi ; zaten yapay zekanın tam olarak ne olduğunu anlamadım.Sizinle konuşan mı ? E tarcanda konuşuyor ? konuşmaların yönüne göre halleden mi ? İşte uğraştığım şey oydu ama feci kasıyor , konuşmaları hatırlaması mı ? konu vs.. eklenir o naki kullanıcıyla, dbden konular kategorilendirilir ordaki cevaplar gösterilir falan...
Bunların hepsinin mantığı kelime ayrılmasına bakıyor.NE gibi ?
http://www.tahribat.com/Forum-Tarcanbot-Asp-Php-Dagon-Portal-Asp-Ve-Ayroxblog-Php-Kodlari-136835/
burda görebilirsiniz.
-----
Öncelikli kelimeleriniz olmalı.Bir otobüsle nasılsın bir değildir.
eet, hayır, belki, asla, Naber, nasılsın, nerde, kimle , ne yaptın, kimi gördük daha önceliklidir, orda şurda burda birz daha azdır vs..
Yeni projem bitsin, site yayına koyulsun (en kötü 5-6 ayda olabilir ama 2-3 ayda halletmeye çalışıyorum) sonra sitem için tarcanın yeni ve çok daha gelişmiş versiyonunu çıkartıcam.Öyle ki, o anki konuşma konusunu bilecek, ona göre kelimeler kullanacak, ve konuyu değiştirmeye kalksanız dahi bağlantılı gidecek.
Yani geçen denize gittim dedikten sonra dersler kötü deyince konuyu değiştirmeyin diye o konuda tutmaya çalışacak sizi.dahası milletle konuştuğu ve cevaplayamadıklarını otomatik hafızaya atıp konuşma sırasında sizle paylaşıp sizden öğrenicek.
Bana göre yapay zeka budur.KEndi kendine öğrenebilen birşeydir ve bunu yapıcam.Başkasına göre başka birşeydir.FAkat normalde bellidir yapay zeka nedir.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Yapay_zek%C3%A2
kısaca insan olması diyor.İnsani özellikler kullanması.Bende öğrenme kısmına bunu ekleyeceğim ve sizin cevaplarınız üstüne olacak.FAkat bunun için çok büyük bir database, arkaplanı sağlam kodlama gerekiyor.Çok profesyonel olması gerek.Bu şekilde bir proje yapamayacağımdan küçük başlayacağım.Siteylede birleştiricem ik projeyi ki amaç zaten insanları eğlendirmek olmasın.
Sitede amacım hayatı internete taşımaktı.Yeni tarcan sürümünün alt yapısını siteye yerleştiricem bire bir aynısı olmayacak.Yani konuşma naber lan falan deyine laf sokmayacak.FAkat öneriler, bilgiler vs..
ARama yerine konulabilir.Sitede nerde olduğunuzu gösteren bir sistem olacak, en yakın eczane dediğinizce tarcan alt yapısı şak diye çıkartıcak.Site site diyorum hangi site ?
http://zumsuk.bplaced.net
hakkinda kısmında detaylı bilgi var.Artık facebook gibi, mynet gibi bol linkli saçma sitelerdenb ıtkım.BAsit, kullanışlı işler yapıcam.Umud ediyorum ki 3-4 sene içinde tarcan altyapısı bu siteyi sarmış olacak ve site tek bir kutudan bile kullanılabilir olacak.
Derdinizi, fikrinizi yazacaksınız paylaşacak.MEsela paylaş yazıp boşluk bırakıp mesajınızı yaacaksınız ; soru/öneri/fikir olduğunu anlayıp paylaşım yapıcak (hakkında kısmında bilgi modülü vardı aynen öyle).
burdayım istiklal yazdığınızda Türkiye / İStanbul / Beyoğlu / İstiklal diye direk nerde olduğunuzu ekleyecek falan filan.FAkat bu çok çok adım sonrası.
-----------
Bu projeden para kazanmam gerekir ki güzel server kiralayayım, güzel bakımını yapayım , adam alayım işe , sonra geliştireceğim tarcanın alt yapısınla siteyi birleştireyim.
Bol linkli sitelere son.Artık sayfada ihtiyacınızın dışında hiç bir link vs.. görmeyeceksiniz.....En az 4 senelik projem 17 Temmuz 2011 de başlamış bulunmaktadır.Tarcan kısmını siteye yazmadım ama burdan anlatayım.